Κινηματογραφικές Υπηρεσίες Teucris – Films on Demand

Δημιουργείστε την δική σας μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία!

Πόσες φορές βλέποντας μία κινηματογραφική ταινία δεν έχετε σκεφτεί πως:
“Εγώ θα έγραφα αυτή την εκδοχή ή θα προτιμούσα ένα διαφορετικό τέλος”.

Πόσοι άραγε από εσάς έχετε σκεφτεί να φτιάξετε την δική σας ταινία; Πόσοι έχετε στο μυαλό σας μία υπόθεση, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να την δείτε στην οθόνη , γιατί δεν γνωρίζετε το πώς;
Πόσοι ακόμα έχετε γράψει κάποιο σενάριο ή βιβλίο αλλά δεν γνωρίζετε πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε ταινία κινηματογράφου;

Όλα τα προηγούμενα η Teucris μπορεί να τα υλοποιήσει.

Η Teucris δεν είναι μία παραγωγός εταιρία κολοσσός του Hollywood. Αντιθέτως βασίζεται στην ιδιαίτερη τεχνογνωσία ενός ανθρώπου. Είναι όμως αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να υλοποιήσει το όνειρό σας. Όπως προηγουμένως υλοποίησε το δικό του και συνεχίζει να το πράττει. Με ελάχιστα μέσα (και κατά συνέπεια ελάχιστο κόστος) μπορείτε να δημιουργήσετε μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους. Γίνετε παραγωγός στην δική σας βουβή κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους με ελάχιστο κόστος. Οι επιλογές και οι αντίστοιχες χρεώσεις αφορούν μία βουβή ασπρόμαυρη κινηματογραφική ταινία 70 λεπτών και άνω. Οι βουβές ταινίες είναι πολύ δυσκολότερες από τις ομιλούσες και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα και τις σκέψεις, ενώ το ασπρόμαυρο αποτελεί κορυφαία αισθητική επιλογή.

Ωστόσο είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε και να σας ακούσω εάν επιθυμείτε κάτι διαφορετικό.

Ενδεικτικές Αμοιβές Πνευματικών Υπηρεσιών
(Θα υπολογίσετε στις παρακάτω τιμές πλέον τον ανάλογο Φ.Π.Α.)

Συγγραφή σεναρίου
Εάν έχετε κάποια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα με ολόκληρη την υπόθεση και θα θέλατε να την μετατρέψετε σε σενάριο θα υπολογίσετε ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών. Παρ’ όλο που πρόκειται για μία βαρύτατη πνευματική εργασία και δεν αξιολογείται επακριβώς την κοστολογώ 2,700 ευρώ. Αφορά σενάριο περίπου 70+ λεπτών.

Οπτικοποίηση (visualization) σεναρίου
Το σενάριο είναι μία ιστορία ειπωμένη με εικόνες. Η οπτικοποίηση ενός σεναρίου αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της μετάβασης από τον γραπτό στο κινηματογραφικό λόγο. Πως θα υλοποιηθεί δηλαδή κάθε σκηνή.

Σκηνοθεσία/Κινηματογράφηση
Θεωρώ πως η σκηνοθεσία με την κινηματογράφηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ή τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορώ εγώ να σκηνοθετήσω μία ταινία. Συνεπώς, η προετοιμασία, η σκηνοθεσία και η κινηματογράφηση αποτελούν ένα αυτοτελές σύνολο. Ο εξοπλισμός είναι ο δικός μου.

Montage/Editing
Η επεξεργασία του κινηματογραφικού υλικού αποτελεί μία πού χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία. Εν πολλοίς το αποτέλεσμα και το ύφος της ταινίας εξαρτώνται από αυτό.

Κόστος Ηθοποιών
Αυτό καθορίζεται με ειδική συμφωνία με κάθε ένα ηθοποιό ξεχωριστά.

Μουσική (πρωτότυπη δημιουργία ή αγορά πνευματικών δικαιωμάτων)
Κατά περίπτωση και σε συμφωνία με τον καλλιτέχνη.

Τα προηγούμενα αφορούν αμοιβές καθαρά προσωπικών πνευματικών (άυλων) υπηρεσιών. Δεν συμπεριλαμβάνουν κόστος υλικών ή επεξεργασία της τελικής κόπιας σε αρχείο DCP ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική διαδικασία, η οποία ενδεχομένως απαιτηθεί.

Επίσης δεν περιλαμβάνουν κόστος μετακίνησης και διαμονής.

Ενδιαφέρουσες συγκρίσεις
Προκειμένου να αποκτήσετε μία ιδέα των τρεχουσών κοστολογίων να έχετε κατά νου πως οι κινηματογραφικές ταινίες κοστολογούνται (δείτε κατάλογο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) από 1,000 έως 3,000 ευρώ το λεπτό. Δηλαδή μία ταινία 70 λεπτών κοστίζει τουλάχιστον 70,000 ευρώ έως 200,000 ευρώ.

Δείτε την βραβευμένη ταινία μου “3 Μοίρες” διάρκειας 71 λεπτών. Είναι ακριβώς στο αντίστοιχο στυλ και αισθητική με αυτό, το οποίο θα δημιουργήσουμε. Προφανώς η χρήση ήχου είναι στη διάθεσή μας! 

Διαβάστε επίσης παρακαλώ:

Επικοινωνήσετε παρακαλώ για μία πρώτη κινηματογραφική προσέγγιση μαζί μου στο:
Teucris.cina@gmail.com ή στο 6973 005 611

kemps-kftv

Achaia Clauss Winery

Achaia Clauss Winery Official Cinematographer

 

 

Δείτε επίσης και στην σελίδα: Teucris Conceptual Cinematography