Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Υπηρεσίες Πολιτικού Μηχανικού

Υπηρεσίες Πολιτικού Μηχανικού και Κατασκευών δεν παρέχονται ανεξάρτητα από επενδυτικό πλάνο.

Παρ’ όλο που η κατεύθυνση του πνεύματος στον χώρο αυτό είναι επενδυτική, δεν παύει ο καθ’ εαυτό εργασιακός μου τομέας να είναι σχετικός με το αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού, καθ’ ότι αυτό σπούδασα και μετεκπαιδεύτηκα και σε αυτό κατ’ εξοχήν δημιουργώ.

Στο θέμα του Πολιτικού Μηχανικού αμιγώς, το αντικείμενό μου εστιάζεται σε τομείς όπως Εκπόνηση Τοπογραφικών σε συνεργασία πάντοτε με τοπογράφο μηχανικό. Το τοπογραφικό μαζί με τις απαιτούμενες εγκρίσεις (δασαρχείο, αρχαιολογία) και τον έλεγχο συμβολαίων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο ενός ακινήτου.

Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και μελέτη του κτιρίου.

Έκδοση και διεκπεραίωση οικοδομικής αδείας μαζί με τις απαιτούμενες εγκρίσεις και τις ανάλογες μελέτες (όλες από το γραφείο μου).

Κατασκευή (με τα συνεργεία του γραφείου μου) και οικονομική διαχείριση του έργου από θεμελίων έως την τελική ηλεκτροδότηση.

Διαχείριση των χωματουργικών και των έργων διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Στατική ενίσχυση και αποκατάσταση Διατηρητέων κτιρίων ή παλαιών κτισμάτων (εργοστασίων, αποθηκών, πολυκατοικιών) και

Κατασκευή Πέτρινων Κτιρίων και Μονοκατοικιών.

Η γεωγραφική εμβέλεια όλων των παραπάνω πλέον (Αύγουστος 2012) επεκτείνεται σε όλο τον Ελλαδικό γεωγραφικό χώρο.

Η μεγάλη κλίμακα προφανώς διευκολύνει το αντικείμενο και από κατασκευαστικής απόψεως.

Εάν λοιπόν νομίζετε ότι σας ενδιαφέρει κάποιο σχετικό ζήτημα στο εν λόγω αντικείμενο θα χαρώ ειλικρινά να μιλήσω μαζί σας.

Αν και γνωρίζω την νομοθεσία και το γραφειοκρατικό τμήμα της έχουμε πλέον “καταντήσει”, διότι περί αυτού πρόκειται, να θεωρούμε εργασία και αντικείμενο ενός Αρχιτέκτονα ή Πολιτικού Μηχανικού την διεκπεραίωση των διαδικασιών και ΟΧΙ την ουσιαστική εργασία. Ωστόσο αυτό είναι μία πραγματικότητα εξ΄ίσου σημαντική με τα προηγούμενα και σε αυτό το σημείο το γραφείο μου και εγώ προσωπικά θα μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε πραγματικά.

Στην Ελλάδα ένας Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να σχεδιάζει και τα Αρχιτεκτονικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα (στο εξωτερικό) είναι ο πολύ γνωστός Σαντιάγο Καλατράβα και ο επίσης πολύ γνωστός Frank Lloyd Wright. Είναι πολύ πιο γνωστοί για το αρχιτεκτονικό τους έργο παρά για τίποτα άλλο αν και είναι (ήταν) Πολιτικοί Μηχανικοί.

Δεν μπορώ να ισχυρισθώ πως απέφυγα τον πειρασμό του “Αρχιτεκτονίζειν”. Ότι βλέπετε στις κατασκευές (και ιδιαίτερα στις μονοκατοικίες) αποτελούν σχέδια που υπέγραψα και που είναι ωστόσο “συγκερασμός” των απαιτήσεων του εντολέα-πελάτη μου και δικών μου απόψεων προσέγγισης στον χώρο.

Εάν υπάρχουν σημεία σύγκλισης τότε μία συζήτηση θα διαλευκάνει αν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στο θέμα της συνεργασίας μας, όσον αφορά και το αρχιτεκτονικό επίπεδο.

Επειδή υπάρχει σοβαρό ζήτημα επίβλεψης, διότι ο Μηχανικός δεν κυκλοφορεί μόνο στα γραφεία αλλά ΚΥΡΙΩΣ στα έργα όπως γίνεται αντιληπτό η θέση – τοποθεσία και το μέγεθος ή το είδος του έργου παίζουν τον ρόλο τους, όσον αφορά την δική μου δυνατότητα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μου όσον αφορά την ποιότητα και την οικονομική διαχείριση του κάθε έργου. Ωστόσο πλέον η οργάνωση του γραφείου μου μου επιτρέπει τις συχνές μετακινήσεις και δεν σας κρύβω πως τρέφω ιδιαίτερη αγάπη στην οδήγηση. Συνεπώς ας μην σας προβληματίζει αν ένα έργο είναι στην Λακωνία ή στην Μακεδονία. Οι δυνατότητες είναι πράγματι (ειλικρινά σας το γράφω) εξαιρετικές. Όπου ωστόσο νοιώθω ότι ενδεχομένως δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ να είστε βέβαιοι πως θα σας ενημερώσω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως που νομίζετε ότι μπορεί μία συνεργασία σε αντικείμενα αρμοδιότητας Πολιτικού Μηχανικού (όπως προηγουμένως σας τα περιέγραψα) και Αρχιτεκτονικής να σας ενδιαφέρει και επιπλέον νοιώθετε πως αυτή θα μπορεί να είναι πιο παραγωγική από τα αμιγώς “τυπικά”, σας προτείνω να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να συζητήσουμε “δια ζώσης” τα θέματα που σας απασχολούν.

Δείτε επίσης:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΩ

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ TEUCRIS