Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Φιλοσοφία…

Πολύ σημαντική παρατήρηση: Εάν θεωρήσετε ότι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή εις βάρος συν-επενδυτών ή συμφωνία με οικοπεδούχο ή οτιδήποτε που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αντίκειται στο πνεύμα του site (“προμήθειες”, “απόκρυψη στοιχείων”, “πλασματική αύξηση κοστολογίων”, “οτιδήποτε”, “μίζερες και γελοίες πονηριές”), μην κάνετε καν τον κόπο να συνεχίσετε. Κάθε περίπτωση αξιολογείται κατά το δυνατόν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο και την πιθανότητα υλοποίησής της. Δεν υπάρχει εύνοια παρά μόνον αξιολόγηση (στην οποία μπορεί κάλλιστα και να σφάλλω –και δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά-), κάθε επενδυτικού σχεδίου με γνώμονα την κερδοφορία του και τον ρεαλιστικό τρόπο υλοποίησης του. Υπάρχει φυσικός και χρονικός περιορισμός των δυνατοτήτων μου, διότι στο προκαταρκτικό στάδιο όλα εξετάζονται με απολυτή εχεμύθεια και μόνον από εμένα. Δεν είμαι ούτε υπεράνθρωπος ούτε γκουρού των ακινήτων. Παρακαλώ θερμά γα την επιείκεια σας. Επίσης τονίζω πως σε καμία περίπτωση τα παρακάτω δεν αποτελούν διαμεσολάβηση ή …“διατεταγμένη υπηρεσία” υπέρ τρίτου.

Α. Η ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ

 • Είναι πλέον απολύτως σαφές πως η λογική των επενδύσεων με …βάρκα την ελπίδα δεν αποτελεί (τουλάχιστον) σώφρονα επενδυτική τακτική. Στην παρούσα χρονική περίοδο είναι σχεδόν βέβαιο πως η λογική του “κτίζω” και …θα πουλήσω δεν μπορεί να λειτουργήσει.
 • Είναι επίσης σαφές πως λόγω της περιορισμένης δυνατότητας δανειοδότησης και της δυσχέρειας στην αγορά να είναι πιο δύσκολη η επίτευξη απόκτησης αξιόλογου ακινήτου.
 • Επίσης είναι δεδομένο πως πλέον δεν μπορούμε να αντέξουμε λογικές “αρπαχτής”, “λαμογιάς”, ανέντιμου κέρδους, ασαφών και αόριστων κοστολογίων, συναλλαγών κάτω από το τραπέζι και το αίσθημα του να νοιώθουμε «κορόιδα» την στιγμή που κάποιοι άλλοι κερδοσκοπούν με τον κόπο μας. (Παρακαλώ την επιείκεια σας για αυτές τις εκφράσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να εντοπίσω πιο κομψές λέξεις, οι οποίες να αποδίδουν το νόημα και την αίσθηση αποστροφής μας σε απαράδεκτες πρακτικές).
 • Ο άνθρωπος και κάθε ένας από εμάς δεν παύει να έχει όνειρα, φιλοδοξίες και επιθυμίες. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ αυτό του κάθε ενός από εμάς.
 • Επειδή η Teucris είναι συντηρητικής αλλά και σίγουρης αντίληψης, εστιάζουμε σε απολύτως σταθερές και διαμορφωμένες πλέον καταστάσεις όπου το ποσοστό αστοχίας να ελαχιστοποιείται.
 • Επειδή τα ακίνητα τα οποία ενέχουν εγγενώς μία διαχρονική αξία (τουλάχιστον στην χρονική κλίμακα τριών γενεών) ευρίσκονται στις καλύτερες περιοχές και με δεδομένη την παρούσα οικονομική κατάσταση, η Teucris επιλέγει ακίνητα στις καλύτερες περιοχές. (Παρ/ση: Κάθε περιοχή έχει τα πλεονεκτήματα της οι κρίσεις είναι υποκειμενικές).
 • Διανύουμε την περίοδο όπου έχουμε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να αποκτήσουμε ακίνητο σε εντελώς απρόσιτες περιοχές κατά το παρελθόν (Παλαιό Ψυχικό).

Β. TEUCRIS και ΤΡΟΠΟΙ

Να ξεκαθαρίσω ένα θέμα: Η έννοια της λεγόμενης “ευκαιρίας” κατά την άποψή μου δεν είναι να πατήσεις στον πόνο του άλλου. Ένα “αιματοβαμμένο” ακίνητο δεν μπορεί να δώσει την ευτυχία. Η εικοσαετής και πλέον πείρα μου το έχει διαπιστώσει και πραγματικά όσο αφελές και αν ακούγεται ισχύει. Δεν μπορείς να βασίσεις την επένδυσή σου σε ακίνητο που συνοδεύεται από τις κατάρες άτυχων (δικαίως ή αδίκως – αλλά ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό;) ιδιοκτητών. “Ευκαιρία” κατ’ εμέ είναι να αποκτήσεις οτιδήποτε πραγματικής αξίας στην πραγματική τιμή.

Με δεδομένα τα προηγούμενα η Teucris με την ισχυρή διείσδυση στον επενδυτικό κόσμο που ενδιαφέρεται είτε να επενδύσει σε ακίνητα είτε διαθέτει ακίνητα προς αξιοποίηση υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο με την μορφή panel, το οποίο λειτουργεί ως εξής:

Εντοπίζεται το ακίνητο που ικανοποιεί πλήρως τις επιθυμίες μας προς απόκτηση.
(Κόστος για εσάς ΜΗΔΕΝ).

Αναλαμβάνω σε συνεννόηση και κατόπιν αδείας του ιδιοκτήτη την δημιουργία της αρχιτεκτονικής μελέτης τουλάχιστον σε επίπεδο λεπτομερών προσχεδίων.
(Κόστος για εσάς ΜΗΔΕΝ).

Κοστολογώ το ύψος της επένδυσης στα παρακάτω στάδια:

-αγορά οικοπέδου με φόρους και συμβολαιογραφικά.

-κόστος κατασκευής

-κόστος υλοποίησης

-τελικό κόστος απόκτησης

Μέσω του site σας προτείνω την κάθε περίπτωση, την οποία έχετε απεριόριστη δυνατότητα να ελέγξετε και να αξιολογήσετε.

Εάν και όταν (με κάποιο χρονικό όριο) συμπληρωθεί το panel μπορούμε να υλοποιήσουμε την επένδυσή μας, σίγουρα και χωρίς ασάφειες ή αβεβαιότητες προς όφελος όλων μας.

Η πρώτη καταβολή θα είναι στο συμβολαιογραφείο για την αγορά του ποσοστού του οικοπέδου που αναλογεί στον κάθε έναν με ταυτόχρονη συγκεκριμενοποίηση του τι ακριβώς πρόκειται να λάβει από την υπάρχουσα οροφοκτησία.

Στην πορεία κατασκευάζεται ο οικοδομικός σκελετός.

Γ. ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Έέχετε την δυνατότητα απόκτησης πολύ σημαντικών ακινήτων.

Στην ουσία φτιάχνετε ΕΣΕΙΣ το σπίτι σας. Αναθέτετε πρακτικά την αρχιτεκτονική μελέτη στην teucris και έχετε κάθε δυνατότητα να την προσαρμόστε στα δεδομένα και τις απαιτήσεις ή ανάγκες σας.

Δεν πληρώνετε ΑΥΛΟ προϊόν. Η αρχική καταβολή αφορά εμπράγματο δικαίωμα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ακίνητο (το ποσοστό που σας ανήκει επί του οικοπέδου).

Δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαπραγμάτευσης.

Έλεγχος δαπανών.

Πληρωμές πάντα εκ των υστέρων (ότι πληρώνετε αυτό  αυτό ήδη θα υφίσταται). Υπάρχουν  δύο δυνατότητες:

Α. Είτε με την καταβολή ποσών με την πρόοδο των εργασιών,

Β. είτε με την καταβολή ποσού αφού έχω ήδη κατασκευάσει τον οικοδομικό σκελετό. Σε αυτήν βέβαια την περίπτωση χρηματοδοτώ κατά μία έννοια το έργο, συνεπώς θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση.

Ευελιξία στο ποσοστό απόκτησης μεριδίων.

Γνωριμία όλων των συνιδιοκτητών.

Έλεγχος οικονομικός και κατασκευαστικός σε όλες τις φάσεις της κατασκευής.

Υπογράφω την μελέτη και έχω την ευθύνη υλοποίησης του έργου. Όχι εργολάβοι ή ανώνυμοι συντελεστές. Επώνυμος και παρών. Διαβάστε την κατασκευαστική μου αντίληψη στην ενότητα: ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

Ελεγχόμενο κόστος.

Η αμοιβή μου ανεξάρτητη από οτιδήποτε άλλο (και δουλευμένη –το τονίζω αυτό, δεν με έχουν φάει τα χώματα και οι λάσπες τυχαία όλα αυτά τα χρόνια- όχι αεράτη) και γνωστή σε όλους.

Έργο σίγουρο από πριν ότι θα υλοποιηθεί και όχι με ασάφεια όσον αφορά το ΑΝ πουληθεί ή ΑΝ πάνε όλα καλά. Απλούστατα αν ΔΕΝ συμπληρωθεί το επενδυτικό panel ΔΕΝ κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
(Κόστος για εσάς ΜΗΔΕΝ).

Δ. ΠΟΙΑ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν πρόκειται για μία επενδυτική δραστηριότητα από ένα απρόσωπο ιλουστρασιόν γραφείο με όμορφες γραμματείς αλλά με γνώσεις κατασκευής ίδιες που διαθέτουν οι μοναχοί στο …Θιβέτ. Τελεία και παύλα. Ο “κατασκευαστής” δεν είναι ο επιχειρηματίας, ο οποίος ασκεί οποιαδήποτε δραστηριότητα και αναθέτει σε εργολάβους την υλοποίηση του έργου του (σχεδόν πάντα με “σκοτωμένες” τιμές), χωρίς καμία αντίληψη των συμβάντων και του βάθους ενός έργου. Στην περίπτωση της teucris είστε ταυτόχρονα επενδυτές, ιδιοκτήτες και συμμέτοχοι του έργου σας. Από την πλευρά μου είμαι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ, ο οποίος μελετά, δημιουργεί και υλοποιεί και υπογράφει Ο ΙΔΙΟΣ την κατασκευή. Το 6973 005 611 ή 6949 747 883 είναι πάντα εκεί για να μιλήσετε μαζί μου απευθείας.

Ξεκάθαρα και κρυστάλλινα.

Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

Αυτό είναι ένα ζήτημα με πολλές ασάφειες. Θα γίνω …σαφής:

Το κόστος κατασκευής ποτέ δεν μπορεί να υπολογισθεί με ακρίβεια εκ των προτέρων. Παράδειγμα: Ξεκινάτε την εκσκαφή σας προκειμένου να θεμελιώσετε το κτίριο σας και διαπιστώνετε πως τα εδάφη είναι πολύ ασταθή και θα πρέπει να προβείτε είτε σε εξυγίανση του εδάφους, είτε να τροποποιήσετε το βάθος θεμελίωσης ή ότι άλλο εσείς κρίνετε. Δηλαδή επειδή έχετε προϋπολογίσει ένα ποσόν για τις εκσκαφές αυτές τις τεραστίας σημασίας για την ασφάλεια του κτιρίου υποχρεωτικές παρεμβάσεις δεν θα τις κάνετε γιατί δεν …προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό; Μην τρελαθούμε…

Άλλο θέμα: Το εύρος τιμών σε κάποια υλικά είναι ..αστρονομικό. Λχ τα πλακίδια δαπέδου. Από 5 ευρώ ανά τμ έως 150+ ευρώ το τμ. Αμέσως – αμέσως έχουμε στην επιφάνεια μία διαφορά 100 και πλέον ευρώ ανά τμ, δηλαδή αντί 1500 ευρώ/τμ φθάσαμε στα 1600 ευρώ/τμ επειδή μας άρεσαν τα συγκεκριμένα πλακάκια.

Άλλο παράδειγμα: Έστω μία κατασκευή 5 κατοικιών των 120 τμ κάθε μία. Κόστος (υποθετικό) 1500 ευρώ/τμ. Συνεπώς 120 τμ Χ 1500 ευρώ/τμ = 180,000 ευρώ. Κατασκευάζουμε όμως και μία πισίνα για το κάθε σπίτι αξίας 40,000 ευρώ. Συνεπώς 40,000 ευρώ/120 τμ = 333,00 ευρώ/τμ. Προφανώς το κόστος εκτοξεύθηκε στα 1833 ευρώ/τμ.

Πολύ σημαντικό: Όταν αναφερόμαστε σε κόστος ανά τμ σε ποια τετραγωνικά αναφερόμαστε; Είθισται να αναφερόμαστε στα δομήσιμα τμ κυρίας χρήσης (θα σας εξηγήσω τι εννοώ). Ωστόσο όμως τμ είναι και τα υπόγεια και οι εξώστες (οι οποίο σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να αποτελούν έως και το 35% της δομήσιμης επιφάνειας) ή των ημι-υπαιθρίων χώρων οι οποίοι επίσης μπορεί να ανέλθουν στο 15% της δομήσιμης επιφανείας (αν ο νόμος δεν …αλλάξει μέχρι να ολοκληρώσω την συγγραφή αυτής της ενότητας). Συγκεκριμένα η νομοθεσία επιτρέπει 35% αθροιστικά επιπλέον της κύριας δόμησης σε εξώστες και ημι-υπαίθριους χώρους όπου οι ημ. χώροι μπορεί να είναι μέχρι 15% ενώ οι εξώστες 20%). Αυτά όμως είναι της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Ας δούμε τώρα τι εννοώ με ένα πραγματικό παράδειγμα:

Οικόπεδο 1000 τμ με συντελεστή δόμησης 0,6 και συντελεστή κάλυψης 0,40 που σημαίνει:

Μπορώ να κτίσω 1000 Χ 0,60 = 600 τμ χώρων κυρίας χρήσεως και να τα κατανείμω επί του οικοπέδου καλύπτοντας τα 1000 Χ 0,40 = 400 τμ και τα υπόλοιπα 200 τμ σε όροφο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να κατασκευάσω επίσης ένα (ή και δύο, αλλά ας πούμε ένα) υπόγειο επιφανείας όσο και η κάλυψη μας δηλαδή 400 τμ και εξώστες 600 τμ Χ 0,20 = 120 τμ και ημ. χώρους 600 τμ Χ 0,15 = 90 τμ. Συνεπώς κάλλιστα θα μπορούσα να ισχυρισθώ πως η συνολική μου δόμηση είναι 600 τμ κύριοι χώροι και (400+120+90= 610 τμ) οι λεγόμενοι βοηθητικοί χώροι και εν τέλει (600+610 = 1210 τμ ) η συνολική μου δόμηση.

Έστω λοιπόν πως έχουμε αξιολογήσει πως η τιμή πώλησης του κτιρίου μας είναι 2,500,000 ευρώ.
Προσέξτε τώρα τα εξής ενδιαφέροντα:

Α΄ τρόπος υπολογισμού τιμής πώλησης ανά τμ:
2,500,000 ευρώ/600 τμ (κύρια τμ) = 4,166 ευρώ/τμ

Β΄ τρόπος υπολογισμού τιμής πώλησης ανά τμ:
2,500,000 ευρώ/1210 τμ (όλα τα τμ) = 2,066 ευρώ/τμ

(Υπάρχουν και οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά να μην επεκταθώ άλλο).

Μα θα μου πείτε πως είναι παράλογο αυτό. Όχι ακριβώς, διότι οι χώροι χαρακτηρίζονται κύριοι ή βοηθητικοί από την νομοθεσία και όχι από την κατασκευή. Οι εξώστες ή τα υπόγεια (κυρίως) δεν γίνονται από …χαρτί, από beton γίνονται και αυτά και προφανώς συμμετέχουν με το ποσοστό που τους αναλογεί στο κόστος, μερικές φορές μάλιστα υπέρμετρα.

Το κόστος πάντως σε κάθε περίπτωση ενός κτιρίου προκύπτει από το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόστος του και όχι από μαθηματικούς τύπους. Το πραγματικό κόστος είναι αυτό, το οποίο προκύπτει από την προμελέτη του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ κτιρίου μας επί συγκεκριμένου οικοπέδου και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Φυσικά ούτε και αυτό θα είναι ακριβές αλλά τουλάχιστον θα έχουμε μία καλή ένδειξη και εάν είμαστε και πολύ επιμελείς μπορούμε να επιτύχουμε μία ακρίβεια της τάξεως του συν πλην 10%.

Αυτό είναι και το νόημα επί της προμελέτης μας στα οικόπεδα που επιλέγονται και στην δημιουργία της αξίας του επενδυτικού σχεδίου.

ΣΤ. ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ – ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ας υποθέσουμε ότι έχετε στην κατοχή σας ένα εξαιρετικό οικόπεδο στο Παλαιό Ψυχικό. Γνωρίζουμε όλοι το πόσο δύσκολο είναι να αντληθούν χρήματα από τις τράπεζες ή να διατεθούν από κάποιον, ο οποίος τα διαθέτει αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης προτιμά να τα διατηρεί για την λειτουργία της επιχείρησης του (έστω). Είναι προφανές ότι πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί μία πώληση.

Έχετε τρεις συν μία (τουλάχιστον) επιλογές:

Α. Εάν διαθέσετε το ακίνητό σας (χωρίς καμία υποχρέωση), ώστε να δημιουργήσω ένα προσχέδιο του τι μπορεί να γίνει, το οποίο και θα κοστολογηθεί και θα αναρτηθεί στο επενδυτικό panel ακινήτων. Εάν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα συμπληρωθεί το panel, τότε η επόμενη κίνηση είναι στο συμβολαιογραφείο, όπου απλά θα εισπράξτε το συμφωνηθέν τίμημα από όλους μαζί τους επενδυτές. Ουδόλως αυτό σας απασχολεί.

Β. Επειδή η προηγούμενη εκδοχή παρουσιάζει το μειονέκτημα της μεγάλης εκταμίευσης από την πλευρά των επενδυτών της αξίας του οικοπέδου (λχ οικόπεδο αξίας 3,500,000 ευρώ με 7 επενδυτές απαιτεί 500,000 ευρώ πλέον φόρους μεταβίβασης και συμβολαιογραφικά) από τον κάθε έναν. Εάν όμως αποφασίζατε να εισπράξετε το ποσόν σε 3 δόσεις , τότε οι πιθανότητες επίτευξης της πώλησης είναι πολύ υψηλές. Σκεφθείτε πως η πρώτη εκταμίευση από τον κάθε έναν επενδυτή θα είναι περίπου 170,000 ευρώ (πλέον φόρους και συμβολαιογραφικά μην ξεχνιόμαστε). Πολύ πιο εύκολο δεν νομίζετε;

Γ. Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στο επενδυτικό panel με την αξία του οικοπέδου σας. Μία μορφή αντιπαροχής, αλλά με τους επενδυτές ήδη παρόντες.

Δ. Οποιαδήποτε σκέψη και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και υπό εξέταση.

Ζ. ΤΙ ΡΙΣΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Όσον αφορά το βασικό ζήτημα της υλοποίησης νομίζω πως δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Όλα πάντως σε κάθε περίπτωση καλύπτονται από συμβολαιογραφικά έγγραφα.

Υπάρχουν ενδεχομένως θέματα που ήδη επεξεργάζομαι και στην πορεία θα σας ανακοινώσω. Ένα σοβαρό ζήτημα είναι τι πρόκειται να συμβεί αν υπάρχει αδυναμία από κάποιον να εκπληρώσει κάποια υποχρέωση του (καταβολή δόσης); Να είστε βέβαιοι πάντως πως σε καμία περίπτωση κανένας μας δεν θα επιθυμούσα να είναι είτε υπό την Δαμόκλειο σπάθη μιας ατυχούς στιγμής της ζωής του, ούτε ωστόσο όμως και να κινδυνεύσει και το επενδυτικό panel. Εργάζομαι επί του θέματος με αξιόπιστη νομική υποστήριξη, αλλά φυσικά οι όροι μπορούν να συμφωνηθούν από όλους μας και κατά περίπτωση.

Η διεισδυτικότητα του site στον κόσμο των ιδιοκτητών και επενδυτών ακινήτων, οι οποίοι ΑΓΑΠΟΥΝ τα ακίνητα είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι το “εργαλείο” μας για την υλοποίηση των επενδυτικών μας σχεδίων.

Η. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ PANEL ΟΙ:

1. …ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 

Εναλλακτικοί τρόποι ουσιαστικής προώθησης του ακινήτου σας προσαρμοσμένοι στις επικρατούσες τρέχουσες συνθήκες.

2. …ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

      1. Φιλοσοφία – Σκοπός

 • Η αξιοποίηση ακινήτων “ευκαιριών” λόγω “κρίσης”,
 • Με ιδιαίτερα χαμηλού ρίσκου επενδυτικό κεφάλαιο και
 • Απρόσιτων έως τώρα λόγω των εξαιρετικών περιοχών που ευρίσκονται.

      2. Τρόπος – Δράση

 • Στοχεύουμε σε περιοχές με παραδοσιακά υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον και ήδη διαμορφωμένες αξίες.
 • Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σίγουρες αξίες. Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέο Ψυχικό (Φάρος, Αγία Σοφία), Μάνη.

      3. Προσέγγιση των Οικοπέδων

Η συγκρότηση ολιγομελών επενδυτικών ομάδων με ενδιαφέρον για ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές (υψηλής αξίας) εξασφαλίζει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Ευελιξία στο ποσοστό συμμετοχής,
 • Άμεση αξιοποίηση υπαρχόντων “ευκαιριών”,
 • Συμμετοχή στη διαμόρφωση/σχεδιασμό του ακινήτου,
 • Χωρίς προϋπόθεση προκαταβολής σε όλη την πορεία και διαδικασία εκτέλεσης του επενδυτικού σχεδίου,
 • Καμία αγορά άυλου προϊόντος,
 • Δυνατότητα γνωριμίας εκ των προτέρων με τους μελλοντικούς συνιδιοκτήτες-γείτονες.

      4. Επώνυμη και με πλήρη κάλυψη της ευθύνης διεκπεραίωσης των διαδικασιών και των οικοδομικών έργων, (υπογράφω και κατασκευάζω εγώ ο ίδιος).

Στην συνέχεια δείτε την ενότητα: ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)