Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Διεθνή Παράδοξα

(Το χιούμορ ΔΕΝ είναι αντικείμενο για γέλια)

Ποτέ δεν έλειπαν τα παράδοξα στην πολιτική ζωή και αυτό οπουδήποτε. Μερικά ωστόσο ενέχουν και μία γελοιότητα, η οποία κατά μία έννοια υπερβαίνει και το ίδιο το παράδοξο. Ας δούμε λοιπόν κάποια:

1. Η Ρωσική ανάμιξη στις Αμερικανικές εκλογές.

Αναφερόμασταν στο παρελθόν κυρίως για την ανάμιξη του ξένου παράγοντα στις Ελληνικές υποθέσεις. Καθόλου περίεργο και σαφώς συνέβαινε. Αλλά αυτού του είδους ανάμιξη είναι πρωτόγνωρη. Οσονούπω αναμένω να διαβάσω την Αμερικανική εκδοχή του πασίγνωστου βιβλίου Βίπερ-Ντοκουμέντα από τις εκδόσεις Πάπυρος με τίτλο… “Ξενοκρατία”!

2. Η Ρωσική ανάμιξη ΚΑΙ στο δημοψήφισμα για το BREXIT.

Και εδώ σε λίγο θα διαβάσουμε την Αγγλική εκδοχή του ως άνω βιβλίου.

3. Το Πρακτικό Δηλητηριώδες Συμπέρασμα:

“Φίλοι” μου (στην Ελλάδα) των κομματικών γραφείων επί των εκλογικών αποτελεσμάτων και δημοσκοπήσεων. Τι ασχολείστε με τα ποσοστά, τις κατανομές κλπ; Προσλάβετε την Ρωσική Κυβέρνηση και το 3% γίνεται σε χρόνο μηδέν 40! Δεν υπονοώ τίποτα εάν το καταλάβατε αλλιώς.

4. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας αιτείται (και λαμβάνει) πολιτικό άσυλο στο… Μεξικό!

Εντυπωσιακό (αλλά πολύ σύνηθες)! Να κυβερνάς τόσο καλά, ώστε να χρειαστεί να γίνεις πολιτικός… πρόσφυγας! Είμαι περίεργος να δω τι θα απαντήσει η Ελληνική κυβέρνηση, εάν ο… Σουλτάνος της πέρα γειτονιάς αιτηθεί ΚΑΙ αυτός κάποια στιγμή πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Είσαι πολιτικός; Είναι περίπου σαν να παίζεις… Ρώσικη ρουλέτα (πάλι και εδώ ανάμιξη των Ρώσων) κάθε ημέρα!

5. …και η δεύτερη αντιπρόεδρος αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος (στην ίδια χώρα).

Δε λέω θετική εξέλιξη η φυγή του πρώην, αλλά και η αυτοανακήρυξη είναι ένα θεματάκι. Υπερέβαλε ακόμα και αυτό, το οποίο μου έλεγε ο πατέρας μου:

“Παιδάκι μου θέλεις να γίνεις υπουργός; Κάθε ημέρα να είσαι έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού και να… κάθεσαι. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί κάποιον και θα είσαι ο πρώτος, τον οποίον θα δει· και… voila το χαρτοφυλάκιο!” Από τα πλέον σοφά πολιτικά διδάγματα!

6. Οι πλημμύρες στη Βενετία.

Δεν είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία ευθύνεται για τις πλημμύρες στη Βενετία. Η Βενετία χτίστηκε επάνω στη θάλασσα.