Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Salao – Σαλάο

Σαλάο στα ισπανικά σημαίνει “δεν μπορείς να γίνεις πιο άτυχος”! Αυτή είναι μία πολύ όμορφη λέξη, διότι έχει να κάνει με την ατυχία! Προσέξτε! Όχι με την τραγωδία! Έχει τεράστια διαφορά!

Ατυχία σημαίνει απλά να κάνεις και να μην ευοδώνονται τα πράγματα. Ξέρετε! Μερικούς πολύ ταλαντούχους ανθρώπους τους κυνηγά μία περίεργη κακοτυχία. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό… Απλά πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς. Το (πολύ) δύσκολο είναι η ατελείωτη και βασανιστική περίοδος αναμονής, η οποία μπορεί να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.

Η εμπειρία δείχνει πως 25 χρόνια είναι μία πολύ εύλογη περίοδος… Σας φαίνονται πολλά; Ξανασκεφτείτε το. Η επιτυχία δεν είναι συνώνυμη με το χρήμα ή την εξουσία. Είναι πολύ περισσότερο συνδεδεμένη με την συναισθηματική επιτυχία και ακριβώς αυτό είναι το μυστικό για το πώς αντέχεται αυτή η πολύ μακρά περίοδος!

Αλλά γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Λοιπόν! Με τον Μιχάλη Σμυρλή Σμυρλης Μιχαλης νοιώθουμε πως έχουμε μία ειδικής μορφής κακοτυχία (ανεξαρτήτως ταλάντων ή όχι και μην μας περάσετε για… ψώνια!). Δεν μας στενοχωρεί αυτό! Αντιθέτως! Αφού μελετήσαμε το θέμα αποφασίσαμε να το διασκεδάσουμε. Πώς; Μα… δημιουργικά! Ας ξετυλίξουμε την πολύ βαθιά ομορφιά του “σαλάο” και ας την παρουσιάσουμε ζωντανά στο κοινό.

Ο Μιχάλης είναι άνθρωπος του θεάτρου, εγώ του κινηματογράφου, ας τα συνδυάσουμε να δούμε τι θα βγει. Εάν το θέατρο είναι φοράδα και ο κινηματογράφος γαϊδούρι το παιδί τους είναι… το μουλάρι!

Μουλαρώσαμε κι εμείς! Διότι έχετε υπ όψη σας πως “ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέφεται, μα ποτέ δεν νικιέται!” (δεν είναι δικό μου αυτό, αλλά μου αρέσει πολύ)!

Σημ. Τα μουλάρια συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των γαϊδουριών, όπως η επιμονή και επιμονή και των αλόγων όπως η αντοχή και η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων φορτίων! Ενίοτε όταν ενοχληθούν μπορούν να κλωτσήσουν πολύ δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση!