Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Υπερ-Αυτοκίνητο των… Ταλιμπάν

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών! Οι Ταλιμπάν (Αφγανιστάν) παρουσίασαν το πρώτο τους αυτοκίνητο! Και όχι ένα τύπου Trabant της πρώην Ανατολικής τότε Γερμανίας, αλλά ένα υπερ-αυτοκίνητο!

Μπράβο Ταλιμπάν και εις ανώτερα!

Αλλά… αλλά κάτι δεν ταιριάζει στην όλη υπόθεση. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα απεχθάνονται δύο πράγματα:

  1. Τη μόρφωση και
  2. Τη χαρά.

Αυτό να σας προβληματίσει, διότι αρκεί να λείπει το ένα και ο στόχος επιτυγχάνεται. Εάν βέβαια λείπουν και τα δύο, τότε αιώνες θα περάσουν στο σκοτάδι και οι τυχοδιώκτες της εξουσίας θα πίνουν σαμπάνιες εις υγείαν των υπολοίπων.

Και μάλλον οι Ταλιμπάν κάπως ανάλογα σκέφτηκαν: “Τι λείπει αυτή τη στιγμή από το Αφγανιστάν και είναι τόσο απαραίτητο για εμάς; Μα τι άλλο από ένα υπερ-αυτοκίνητο!” Θυμηθείτε πως σύντομα θα θαυμάζουμε και τις καλύτερες λεωφόρους μεταξύ επιλεγμένων σημείων στην Καμπούλ, διότι κάπου πρέπει να κυκλοφορούν τα υπερ-αυτοκίνητα (από επαύλεις σε επαύλεις και κυβερνητικά κτίρια).

Και προβλέπω πως θα υπάρχουν και πολλά δίπλα στις καρότσες των πληβείων.

Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν οι Ταλιμπάν είναι μία συγκεκαλυμμένη συμμορία ανδρών μεταμφιεσμένη σε θρησκευτικό δόγμα με στόχο τη υποδούλωση και την εκμετάλλευση των γυναικών. Και επειδή δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον για να μην προκαλούν με το “εμπόρευμά” τους το κρατούν καλά φυλαγμένο στα σπίτια τους και όταν “κυκλοφορεί” έξω πρέπει να είναι καλυμμένο από επάνω έως κάτω για να μην φαίνεται και το επιθυμήσουν οι άλλοι. Ως εκ τούτου δεν είναι τόσο μεμονωμένο καθεστώς, διότι πάρα πολλοί άνδρες (κρυφοί) υποστηρικτές τους ανά τον κόσμο θα ήθελαν να δηλώσουν… συμμετοχή!

Τώρα αντικαταστείτε τη λέξη “Ταλιπμάν” με πολλές άλλες θεωρητικές “ιδεολογίες” και είσαστε μέσα! Το Mada 9 (το όνομα του υπερ-αυτοκινήτου) διαβλέπω θα έχει παγκόσμια επιτυχία και επειδή ίσως δεν θα εξάγεται, γιατί όχι να μην το οδηγήσουμε εκεί με μία μόνιμη visa παραμονής!

Το αντίστροφο μεταναστευτικό μόλις αρχίζει!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)