Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Σπίτι της Κατερίνας (ΙV) 

και μία Σπουδαία Παρατήρηση (για Σπίτια και Ανθρώπους)

Είδατε την φωτογραφία του καινούργιου σπιτιού. Ωστόσο αυτό, το οποίο ίσως δεν σας περνά από το νου είναι πως σχεδόν ολόκληρη η πέτρα του είναι η πέτρα του παλαιότερου υπάρχοντος, το οποίο κατεδαφίσαμε προ μηνών! Είναι αυτό, το οποίο βλέπετε στην φωτογραφία!

Κι εδώ έχουμε την πρώτη σπουδαία παρατήρηση:

Τα πέτρινα σπίτια μπορούν να… ανασυσταθούν από τα δομικά τους υλικά. Διότι χτίζονται πέτρα-πέτρα. Κατεδαφίζοντας ένα κτίριο ή κτίσμα κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα (beton armee) τι έχετε; Μπάζα!

Ενώ το κτίσμα, το οποίο μορφώνεται με καλούπια και έχει μία γεωμετρική συμμετρία, μόλις κατεδαφιστεί όλα τα υλικά του αχρηστεύονται και καταλήγουν σε μπάζα. Ενώ στο πέτρινο με τα ίδια υλικά χτίζεις ένα καινούργιο.

Και η δεύτερη πολύ σπουδαία παρατήρηση:

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Ακόμα και εάν καταρρεύσεις σαν άνθρωπος από τις συνθήκες ή επειδή παραμέλησες τον εαυτό σου, ακόμα και συντρίμμια να γίνεις, εάν έχεις δομηθεί πέτρα-πέτρα μπορείς να ξαναχτίσεις την ύπαρξη σου. Εάν όμως διαμορφώθηκες μέσα από καλούπια και συμβεί η καταστροφή θα σου έχουν μείνει μόνο μπάζα…

Σκληρές σκέψεις, αλλά δεν απέχουν από την πραγματικότητα…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)