Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Σκουλήκι

Υπάρχει μία πολύ όμορφη, συνάμα και τρομακτική ιστορία του Άγγλου συγγραφέα  Όσκαρ Κουκ. Ο Κουκ ήταν αξιωματούχος στη Βρετανική Βόρεια Βόρνεο μεταξύ των ετών 1911 και 1919. Εκεί προφανώς εντρύφησε ή έμαθε πολλά για… μεταφυσικά θέματα.

Μία ιστορία του λοιπόν αναφέρεται σε κάποιον Άγγλο, ο οποίος υπογράφει συμβόλαιο να εργαστεί στα κτήματα και τις επιχειρήσεις ενός συμπατριώτη του. Ο πρώτος γύρω στα 30-35. Ο δεύτερος 66 ετών.

Η ζωή στο νησί είναι πολύ δύσκολη, ο καιρός άθλιος… μόνο βροχή και ζούγκλα. Ωστόσο, όπως σε κάθε ιστορία υπάρχει και μία ωραία γυναίκα. Αυτή, περίπου στα 30, πολύ όμορφη και… σύζυγος του πλουσίου 66άρη. Ο νέος γοητεύεται, αλλά αποκρούεται. Και τότε αρχίζουν να μπαίνουν κακές… ιδέες στο μυαλό του. Με τη βοήθεια ενός άλλου Άγγλου καταδίκου, τον οποίον γνώρισε (είχε να επιλέξει μεταξύ κατέργων 20 ετών στην Αγγλία ή 20 χρόνια εξορία στη Βόρνεο) μαθαίνει για μία μέθοδο αόρατης δολοφονίας. Ο κατάδικος του συστήνει ένα σκουλήκι, το οποίο όταν εισέλθει στον εγκέφαλο από το αυτί θα βγει από το… άλλο κατατρώγοντας εν τω μεταξύ το εγκεφαλικό υγρό. Θάνατος εξασφαλισμένος σε δύο, το πολύ τρεις εβδομάδες και αδύνατη οποιαδήποτε θεραπεία. Τι πιο βολικό αυτό το σκουλήκι να αφεθεί στο μαξιλάρι του συζύγου, ώστε να κάνει τη δουλειά του και το πεδίο κατόπιν να αφεθεί ελεύθερο για τον νεαρό;

100 λίρες το κόστος για μια όμορφη (και πλουσία) γυναίκα και μία νέα ζωή…

Αλλά τα ωραία σχεδία δεν λειτουργούν πάντα, όπως τα φανταζόμαστε. Και το σκουλήκι τοποθετήθηκε από λάθος στο μαξιλάρι του νέου και όχι του συζύγου! Η πλεκτάνη αποκαλύπτεται, αλλά ο νέος μετά από φριχτούς πόνους καταφέρνει να επιζήσει. Ήταν ο μοναδικός!

Στην τελική πράξη του δράματος παρουσία του ζεύγους, του γιατρού και του νέου μαθαίνει ο τελευταίος με έκπληξή του πως δεν θα του απαγγελθούν κατηγορίες και μπορεί να επιστρέψει ελεύθερος στην Αγγλία. Αυτό δεν το κατανοεί και νομίζει πως είναι κάποιο τέχνασμα ή παγίδα…

Αλλά όχι!  Ο γιατρός του αποκαλύπτει πώς όταν έβγαλε το σκουλήκι από τον εγκέφαλό του, το σκότωσε φυσικά, αλλά…

…αλλά το σκουλήκι ήταν… θηλυκό! Και όπως όλα τα θηλυκά του είδους άφησε τα αυγά του στον εγκέφαλο του νέου.

Μία κραυγή πέρα ως πέρα είναι η τελευταία “λέξη”…

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις κακές ιδέες… Εισέρχονται στον εγκέφαλο, ενδέχεται να φύγουν, κανείς όμως δεν μας εξασφαλίζει πως δεν θα αφήσουν τα αυγά τους για τις επόμενες χειρότερες… και θανατηφόρες ιδέες. Το θέμα είναι να ΜΗΝ εισχωρήσει κανένα σκουλήκι στον εγκέφαλο.