Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το “Μνημόσυνο” Μιάς Ιστοσελίδας

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-teucris-7

Αντιπαθώ ιδιαιτέρως τα μνημόσυνα! Όταν κάτι έχει τελειώσει έχει απλά τελειώσει… Σήμερα ωστόσο χρειάστηκε να ασχοληθώ με κάποια ζητήματα της διαδικτυακής παρουσίας μου και συμπτωματικά είδα τα στατιστικά της προηγούμενης ιστοσελίδας μου της Teucris.com (τώρα είναι .net).

Θύμα των capital controls. Ένα ισχυρότατο (ας μου επιτρέψετε να το χαρακτηρίσω) μέσον, το οποίο υπερέβαινε σε κυκλοφορία τα υπο-τμήματα γνωστών δημοσιογραφικών καναλιών και μάλιστα με ένα ειδικευμένο θέμα.

Με την διακοπή της τον Ιούλιο του 2015 μεγάλο μέρος των αναγνωστών της στράφηκε στο Facebook και το Twitter, το οποίο απότομα έφθασε στο επίπεδο των 10-12,000 εμφανίσεων. Το Facebook δεν παρέχει στατιστικά στοιχεία.

Τα διδάγματα;

Τα capital controls ήλθαν και θα παραμείνουν για πάρα πολλά χρόνια και αυτό έχει ξεχαστεί και πλέον φαίνεται φυσιολογικό. Η οικονομία μεταβάλλεται σε ένα νέο απροσδιόριστο είδος έχοντας κρατήσει όλα τα αρνητικά από όλα τα συστήματα. Όλα τα προηγούμενα είναι αποδεκτά κατά τη γνώμη μου από την πλειοψηφία.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η διάχυση της επικοινωνίας. Έκλεισε ένα μέσον και αμέσως το αναγνωστικό κοινό αντέδρασε και κάλυψε το κενό της ενημέρωσής του, όπως το ίδιο κρίνει βέβαια με άλλα διαθέσιμα κανάλια.

Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα όταν είδα τα νούμερα (λίγο πριν κλείσει), αλλά αυτή είναι η ζωή και η ευελιξία καθώς και οι αυτορυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες όταν οι επιβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες το απαιτούν.

Το τελευταίο έχει σημασία για όλους και για εκείνους, οι οποίοι επιβάλλουν τη θέλησή τους στους άλλους και για εκείνους, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες, διότι:

“Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν”

Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο μήνυμα από έναν επίσης πολύ σπουδαίο αριστοκράτη φιλόσοφο, τον Ηράκλειτο!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)