Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Συρία και Πύραυλοι

Και δυό λόγια για την Συρία για να κλείσω απόψε το ψυχρο- πολεμικό κλίμα. Τι θα γίνει στην Συρία; Λοιπόν!

Ο μεγάλος κερδισμένος θα δείτε πως θα είναι ο εγκληματίας πολέμου και δικτάτορας Άσσαντ. Αφού έχει εξοντώσει ή εκδιώξει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της ιδιοκτησίας του θα συνεχίσει ως ένα πουλημένο ανδρείκελο των Ρώσσων. Ενδέχεται μάλιστα μετά τον πόλεμο να μας προκύψει και ο ανοικοδομήσας αναμορφωτής της Συρίας, την οποία προηγουμένως ο ίδιος κατέστρεψε. Γνωστό το σενάριο αυτό.

Ο νυν Πρόεδρος των Η.Π.Α. παρ΄όλο που έχει τις λιγότερες δεσμεύσεις από τους προκατόχους του και τον συγκεκριμένο χαρακτήρα θα υποχωρήσει, όπως έκανε και με τον άλλο παρανοϊκό της Κορέας και δεν θα επέμβει. Ενδεχομένως στο μέλλον να αναλύσω το γιατί (υποκειμενικά πάντοτε).

Ίσως κάποιοι πύραυλοι εκτοξευθούν (δεν είμαι και στο… Πεντάγωνο να γνωρίζω) με μηδενικό αποτέλεσμα αλλά πολλά λόγια του αέρα και από τις δύο πλευρές και στο τέλος… Άσσαντ.

Είναι δυστύχημα για τους ταλαίπωρους λαούς κατά τη γνώμη μου το ότι δεν επεμβαίνει (ισχύει και για την Β. Κορέα) και μην σας ξενίζει αυτή η άποψη μου. Αλλά είναι καλά σταθμισμένες αποφάσεις αυτές, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης.

Κοιμηθείτε ήσυχοι και μην ξεχνάτε πως αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα. Και τώρα μιλάμε για όνειρα.