Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Συμβαίνει σε Όλους

O Ντέιβιντ Σ. Γουώρντ, ένας συγγραφέας, ο οποίος λιμοκτονούσε, οδηγούσε το σαραβαλιασμένο αυτοκίνητό του στη Sunset Boulevard (Λος Άντζελες) κάποιο βροχερό βράδυ. Ξαφνικά η πολυτελής Μερσεντές, η οποία προπορευόταν σταμάτησε απότομα και ο Γουώρντ έπεσε επάνω της.

Έξαλλος ο οδηγός της βγήκε έξω και απαιτούσε την ασφάλεια του Γουώρντ. Αυτός όμως δεν είχε (λογικόν, εδώ δεν είχε ούτε σεντ για φαγητό, πόσο μάλλον για ασφάλεια)!

“Πώς θα με αποζημιώσεις, τότε” τον ερώτησε και ο Γουώρντ απάντησε απλά πως… δεν θα τον πληρώσει!

Ο άλλος κατάλαβε πως επρόκειτο περί χαμένης υπόθεσης και τον ερώτησε εάν είχε κάτι να του δώσει ως αντάλλαγμα. Ο Γουώρντ τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του ερειπίου του και του έδωσε το πρώτο σενάριο, το οποίο είχε γράψει.

Έτυχε όμως ο οδηγός της Μερσεντές να είναι ατζέντης στο Χόλυγουντ. Διάβασε την ίδια νύχτα το σενάριο και μόλις την άλλη ημέρα (!) το πούλησε σε τρεις γνωστούς συνεργαζόμενους παραγωγούς. Πρόκειται για το σενάριο της ταινίας “Οι Διεφθαρμένοι” του 1973 με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιν Φόντα και Πήτερ Μπόυλ.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως κωμική αστυνομική ταινία και τώρα μάλλον cult. Η συνέχεια όμως για τον Γουώρντ ήταν πολύ καλύτερη με το “Κεντρί” και με μία σειρά επιτυχημένων σεναρίων.

Μόλις σας διηγήθηκα μία… συνηθισμένη και πραγματική ιστορία, η οποία τροποποιημένη κατά περίπτωση συμβαίνει σε όλους μας.

Σημ.1: Δεν σας συνιστώ να πέσετε επάνω στην πρώτη Μερσεντές, την οποίαν θα συναντήσετε, διότι μάλλον δεν θα τύχετε θερμής αντιμετώπισης, ούτε και να μην πληρώνετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Σας συνιστώ όμως να έχετε “κάτι” δικό σας και κάποια στιγμή θα σας εύρει η… Μερσεντές, όχι όμως και η ασφάλεια!

Σημ. 2: Ναι συμβαίνει σε όλους μας αρκεί να μην είμαστε εξ΄ αρχής προκατειλημμένοι πως δεν θα μας συμβεί. (Θυμηθείτε το ανέκδοτο… μπιπ, μπιπ εσύ κι ο γρύλλος σου)!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)