Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Διδακτικός και Δημιουργικός Ηλίανθος

Ξεκάθαρα είναι… οπαδός του Ηλίου! Τέλος! Όπως περιστρέφεται ο Αρχηγός του τον ακολουθεί πιστά! Ανήκει στο είδος των ηλιοτρόπιων (ήλιος + τρέπω).  Κι όταν έχει συννεφιά τι κάνει; Χμ… ΚΑΙ πάλι τον ακολουθεί! Διότι η περιστροφή του είναι μία ενδογενής διαδικασία και δεν βασίζεται στην οπτική παρακολούθηση.

Βέβαια όταν η συννεφιά επιμένει και ο καιρός είναι βροχερός, κάπου απογοητεύεται και δεν περιστρέφεται, αλλά έχει τεράστια υπομονή. Γνωρίζει πως τα νέφη στη ζωή δεν είναι μόνιμα και πάλι θα λάμψει ο Ήλιος!

Λειτουργεί περίπου όπως αυτός ο υπερτιμημένος τουρισμός!

Ο ηλίανθος όμως είναι μεν οπαδός του Ηλίου, αλλά ΔΕΝ βασίζεται μόνον σε αυτόν! Δεν προσφέρει μόνον υπηρεσίες. Παράγει! Και τι παράγει; Το γνωστό και άκρως υγιεινό ηλιέλαιο, το οποίο λόγω της ιδιότητας, διασπάται και απελευθερώνει τοξικές ρίζες στους 230 βαθμούς κελσίου· μακράν σε ανώτερο επίπεδο από το λάδι.

Και οι σπόροι του μπορούν να καταναλωθούν και από τον άνθρωπο αλλά αποτελούν και υλικό πτηνοτροφών.  Ακόμα και οι κόνδυλοί του έχουν χρησιμότητα, τα λεγόμενα αγγουράκια της Ιερουσαλήμ. Να μην αναφέρω την κίτρινη (προφανώς) χρωστική, τις ινοσανίδες, τη βιομάζα και το βιοντήζελ.

Και το σημαντικότερο; Είναι ένα πανέμορφο φυτό, το οποίο χαίρεσαι να το βλέπεις!

Τι διδάσκει λοιπόν ο ηλίανθος; Πως οι υπηρεσίες είναι χρήσιμες αλλά δεν αρκούν. Μόλις εκπληρωθούν δεν αποφέρουν περαιτέρω εισόδημα. Ενώ οι δημιουργίες δεν εξαντλούνται. Συνεχίζουν να λειτουργούν, όσο εκπληρώνουν το σκοπό τους.

Επιχειρηματικό και επενδυτικό δίδαγμα: με τις υπηρεσίες ναι μεν έχεις ένα πολύ καλό εισόδημα, αλλά με την παραγωγή γίνεσαι πλούσιος! Κάτι γνωρίζει ο ηλίανθος!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)