Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

…και με τι Κεφάλαιο, Τεύκρο;

Ωραία, το που και πως θα βρούμε το κεφάλαιο δεν μας λες Τεύκρο…

Πώς να σας το πω;

Αφού δεν το γνωρίζω… (σχεδόν).

Γνωρίζω όμως δυό τρία πράγματα που μπορεί να είναι χρήσιμα και να σας κάνουν κλικ στον τρόπο σκέψης σας. Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε πάρα πολλά και να έχετε πολλαπλάσια εμπειρία από εμένα (το πιθανότερο), συνεπώς ας δούμε αυτά τα ελάχιστα που εγώ τουλάχιστον μπορώ να κατανοήσω:

Όταν η γενικότερη τάση της οικονομίας είναι κακή είναι όντως πολύ δύσκολο ακόμα και για τους πλέον ικανούς μάνατζερ να αποκομίσουν κέρδη. Είναι προφανές, διότι οικονομία = και ψυχολογία.

Αυτό που μας λείπει αυτή την στιγμή είναι η έλλειψη ΧΑΡΤΙΟΥ υπό μορφήν τυπωμένου χρήματος. Το υποσχετικό για παροχή μελλοντικών υπηρεσιών αποδεικτικό (χαρτονόμισμα), ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδιδε ως εξόφληση μελλοντικής συναλλαγής έπαψε να υφίσταται. Συνεπώς ο όγκος των συναλλαγών που βασίζονται στην λογιστική μεταφορά του χαρτιού προφανώς ελαττώθηκε.

Δεν ελαττώθηκε (και ούτε μπορεί ποτέ να γίνει αυτό), η ΟΥΣΙΑ και η ικανότητά μας να παράγουμε δημιουργικό έργο που εκφράζεται και πιστοποιείται με την ανταλλαγή προϊόντων με ανταλλακτικό μέσον το χρήμα, λχ, εάν προτίθεστε να πουλήσετε κάποιο περιουσιακό στοιχείο σας στην ελεύθερη αγορά θα απαιτήσετε σαφώς “χαρτιά” ισόποσης αξίας της απαίτησής σας. Κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει τα χαρτιά του (χρήματα) αν δεν γίνει η συμβολαιογραφική μεταβίβαση του ακινήτου (για παράδειγμα). Κανείς; Χμ… Ο πατέρας σας όμως, η μητέρα σας ίσως, ένας πολύ καλός σας φίλος πολύ πιθανόν…

Οι συναλλαγές ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν λοιπόν και χωρίς κατ’ ανάγκην την χρήση “χαρτιών”. Γνωρίζετε φυσικά πως αυτό είναι και η έννοια της χρηματοπιστωτικής επέκτασης. Μία πράξη κατά την οποία δέχομαι κάτι τώρα αντί για το μέλλον με την προϋπόθεση πως θα το αποπληρώσω. Συνεπώς μην κατηγορείτε την Ελλάδα (και τους εαυτούς μας) ότι κάναμε κάτι κακό. Άλλα είναι τα προβλήματα μάλλον παρά ότι κάθε ένας από εμάς επεδίωξε μία καλύτερη ποιότητα ζωής ΤΩΡΑ και όχι μετά από 25 χρόνια. Τώρα πληρώνουμε το γεγονός πως αφελώς αποδεχθήκαμε ότι ΙΣΩΣ δυσκολευτούμε να αποπληρώσουμε αυτά τα οποία έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τώρα.

Επανερχόμενος λοιπόν στο βασικό μας πρόβλημα σας ΤΟΝΙΖΩ πως με έναν βαθμό εμπιστοσύνης στην ουσία καταργείται η ανάγκη της μεταφοράς των χαρτιών. Πιστέψτε με ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνω και όχι μόνο αυτήν την περίοδο αλλά εδώ και 20 χρόνια και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησα. Πιστέψτε με πως λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαι ΤΕΛΕΙΑ. Γνωρίζοντας την διαφορά μεταξύ πλούτου και χρήματος, όπου ο πλούτος είναι κάτι πολύ περισσότερο από το χρήμα (το οποίο αποτελεί μόνο έναν δείκτη ΔΙΑ-ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με την αγορά) μπορώ να αξιολογήσω ως Τράπεζα (κατά μία έννοια) τις προθέσεις και τους τρόπους με τους οποίους θα εισπράξω τις αμοιβές μου. Σας πληροφορώ ότι το σύστημα αυτό έχει λειτουργήσει (και λειτουργεί) εντελώς απρόσκοπτα όλα αυτά τα χρόνια με την εξαίρεση της αρχικής και δύσκολης περιόδου που το ξεκίνησα (μέχρις ότου δημιουργηθεί η ροή από ολοκληρωμένες εργασίες). Ίσως δεν είναι παράταιρο να σας υπενθυμίσω το αυτονόητο:

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

Λόγια λοιπόν λέγονταν και δεν ανταλλάσσονταν “χαρτιά”, δεν σας λέω κάτι τόσο παράλογο τελικά…

Το εσφαλμένο σκεπτικό μας (και σαν σύνολο) εστιάζεται στο ΠΩΣ θα βρούμε χαρτιά που δεν υπάρχουν και στην ουσία πως θα προσελκύσουμε αυτά τα πολύ λιγότερα (από πριν την κατάρρευση της επέκτασης) και πως θα τα ανακατανείμουμε προς όφελός μας στρεφόμενοι προφανώς ο ένας εναντίον του άλλου…

Η συρρίκνωση, η εσωστρέφεια και η άμυνα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να χαθούν και αυτά που διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. (Όταν μάλιστα ακούω ανοσίες φημών, όπου τραπεζίτες συνιστούν στους πελάτες τους –εμπιστευτικά- να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να τις “θάψουν’ στον κήπο, ώστε να διαθέτουν συνάλλαγμα δύο τινά συμβαίνουν: ή ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνα άσχετος, οπότε καλά θα κάνετε να τα μεταφέρετε σε άλλη τράπεζα τα χρήματά σας, διότι με αυτού του επιπέδου στελέχη θα …φουντάρει και μαζί της και το στέλεχος που σας συμβουλεύει, ή είναι μέλος συμμορίας ληστών που γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια θα σας τα απαλλοτριώσει).

Θυμάμαι στην φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών πως υπάρχει μία ιστορία που ο μαθητής όσο περισσότερο εστιάζει στον τρόπο τόσο απομακρύνεται από τον στόχο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Όντας εγκλωβισμένοι σε πολύ λιγότερα τυπωμένα χαρτιά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους (και δεν το καταφέρνουμε) να τα ανακατευθύνουμε αντί να σκεφτούμε πως να δημιουργήσουμε ουσιαστικές δράσεις και πως να παράγουμε έργο.

Αυτό ήταν και αποτελεί την φιλοσοφία του site και εντελώς βεβαιωμένη και εφαρμοσμένη πρακτική από την πλευρά μου εδώ και 20 και πλέον χρόνια. Πως νομίζετε ότι βρήκα τα κεφάλαια (!) όταν ξεκίνησα;

Δεν πρόκειται να διστάσω ούτε στιγμή να σας προτείνω να κινηθείτε με αυτόν τον τρόπο και ακόμα να σας επισημάνω πως είμαι στην διάθεσή σας για όποιον το ζητήσει και πάντα μέσα στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καλής πίστης και αμοιβαιότητας του προσδοκώμενου οφέλους να επεξεργαστώ τους τρόπους σχετικά.

Το site αυτό γεννήθηκε στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι εδώ ΤΩΡΑ στα δύσκολα που μπορεί να προσφέρει και όχι να απομυζήσει με εξυπνάδες και εκ του ασφαλούς τον κόπο σας μέσα σε γιορτές και πανηγύρια.

Αντί να σκέφτεστε λοιπόν που και πως θα βρείτε τα κεφάλαια (ακόμα κι αν τα έχετε πώς να τα συγκρατήσετε) επικεντρωθείτε σε αυτό που πιστεύετε πως θα πρέπει να ΚΑΝΕΤΕ.

Προσωπικά και για άλλη μια φορά σας καλώ να ξεπεράσετε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις για να δείτε και να δούμε πως αυτά μπορούν να υλοποιηθούν.

Παρατήρηση: Για να σας προκαλέσω λίγο στη σκέψη, αναλογιστείτε πως ξαφνικά η κυβέρνηση καταργεί εντελώς τα χρήματα και όλοι μας θα πρέπει να επιβιώσουμε και να λειτουργήσουμε χωρίς αποδεκτό συναλλακτικό μέσον. Τι θα κάναμε τότε; 

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)