Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ιδιαίτερα Προωθημένες Μέθοδοι Επενδύσεων σε Ακίνητα (2ο)

Λήψη επενδυτικών αποφάσεων εν μέσω χάους. Η Πριγκίπισσα και το Τέρας.

Στον κυκεώνα των ειδήσεων – αναλύσεων – εκτιμήσεων – ανοησιών η λήψη αποφάσεων επενδυτικού τύπου αποτελεί πλέον Μαντική Τέχνη. Βέβαια αυτό ίσως φαίνεται, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. Προφανώς την Τέχνη της Μαντικής την ανέπτυξαν σε μεγάλο βαθμό οι Αρχαίοι λαοί. Αλλά και οι σύγχρονοι επιστήμονες (από τον Μεσαίωνα και νωρίτερα ήδη) τα κατάφεραν εξ’ ίσου καλά, ίσως και καλύτερα, διότι αν μη τι άλλο δεν ήταν αναγκασμένοι να ανοίγουν τα …εντόσθια των ατυχών πουλιών και ζώων προκειμένου να προβλέψουν την πορεία του …χρηματιστηρίου των …σκλάβων.

Παρ΄ όλα αυτά από όσα γνωρίζουμε η οιωνοσκοπία (ως μία μορφή Μαντικής Τέχνης) είχε επιτυχία. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά το site αυτό δεν πραγματεύεται (τουλάχιστον έως τώρα) τέτοιου είδους ζητήματα.

Ωστόσο μην περιμένετε να σας προτείνω να αρχίσετε να κυνηγάτε τα πτηνά του ουρανού και να τα …χειρουργήσετε προκειμένου να εκτιμήσετε την πορεία της αξίας του ακινήτου που έχετε ή που θα θέλατε να αποκτήσετε.

Θα σας επιστήσω την προσοχή σας στο ενδιαφέρον παιχνίδι της Πριγκίπισσας και του Τέρατος, όπου προφανώς εμείς είμαστε στον ρόλο της Πριγκίπισσας!

Σε αυτή την εκδοχή του παιχνιδιού, το οποίο πρόκειται για μία περίπτωση αναζήτησης μεταξύ δύο παικτών, το Τέρας ψάχνει για την Πριγκίπισσα, την οποία πρέπει και να εντοπίσει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Και οι δυό τους βρίσκονται σε έναν απόλυτα σκοτεινό χώρο έχοντας επίγνωση και οι δύο των ορίων του. Η σύλληψη νοείται ως η πλέον κοντινή απόσταση μέσα στην οποία το Τέρας θα μπορεί να αρπάξει την Πριγκίπισσα. Το Τέρας υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνο και κινείται με γνωστό ρυθμό (ταχύτητα), ενώ η Πριγκίπισσα διαθέτει πλήρη ελευθερία κινήσεων.

Ποια η χρησιμότητα;

Υποθέστε ότι το Τέρας είναι οι τάσεις της αγοράς και η Πριγκίπισσα εσείς. Μία μόνο εφαρμογή.

Σας επισημαίνω μόνο πως σε αυτό το αντικείμενο θα δεχθώ μόνο τεκμηριωμένες και σοβαρές σκέψεις ή προτάσεις.

Ακολουθούν (σε εύλογο χρονικό διάστημα) πολλά ακόμα μέρη (απροσδιόριστα), εξ΄ίσου…ομιχλώδη και …σκοτεινά…

Ιδιαίτερα Προωθημένες Μέθοδοι Επενδύσεων σε Ακίνητα (1ο)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)