Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Θανάσιμες Λεπτομέρειες (Deadly Details)

Ως γνωστόν η επιχείρηση της Βέρμαχτ εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως, κατά τον Β΄ΠΠ, ονομάστηκε ”Επιχείρησις Βαρβαρόσσα” από το όνομα του θρυλικού κουρσάρου.

Ο Χαϊρεντίν Βαρβαρόσσα ή Μπαρμπαρόσσα  ήταν ο τρομερότερος πειρατής της Μεσογείου τον 16ο αιώνα και μέγιστη ναυτική προσωπικότητα. Αλλά… προσέξτε τώρα!

Είχε γεννηθεί στην Μυτιλήνη, από Ελληνίδα Χριστιανή μάνα, ήταν υπό την υπηρεσία του Τούρκου Σουλτάνου, μιλούσε πάντα Ελληνικά και το καλύτερο, ο πατέρας του ήταν ένας… Εβραίος κεραμιδάς!

Μα πόσο ποιο ηλίθιος θα πρέπει να είσαι, ώστε να δίνεις το όνομα ενός Εβραϊκής καταγωγής προσώπου στην σπουδαιότερη και κρισιμότερη εκστρατεία σου, όταν μάλιστα είσαι ο μεγαλύτερος διώκτης των Εβραίων;!

Περιμένεις να επιτύχει;;;

Ο Χίτλερ λοιπόν, εκτός από ανθρωπόμορφο τέρας ήταν και καταφανώς παν-ηλίθιος ή μάλλον εντελώς ανιστόρητο γίδι, άλλωστε δεν θα υπέπιπτε ποτέ σε μία τέτοια γκάφα ολκής!

Η μη γνώση λοιπόν της ιστορίας και των φαινομενικά ασήμαντων λεπτομερειών της αποδεικνύεται θανάσιμη!

Σημειώσεις: Το όνομα του πατέρα του ήταν Γιακούμπ (Ιάκωβος) ενώ της μητέρας του δυστυχώς δεν διασώθηκε. Σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο, Εβραίος είναι αυτός, ο οποίος γεννήθηκε από Εβραία μάνα ή μεταστράφηκε στον Ιουδαϊσμό, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (Χαλακά).

Άρα ο Χαϊρεντίν με την ορθόδοξη και αυστηρή έννοια του όρου δεν ήταν Εβραίος. Ωστόσο με τους νόμους της Νυρεμβέργης του Χίτλερ ήταν. Και τι πιο σημαντικό από το να είναι ο πατέρας του!

Η ονοματοδοσία ως γνωστόν αποτελεί κυρίαρχο αντικείμενο στις μυστικιστικές θεωρίες και πρακτικές, (βλέπε και … Τιτανικός και Challenger –ο προκαλών-)!

Και ένα σπαρταριστό περιστατικό. Οι αξιωματούχοι  του Σουλτάνου κατηγορούσαν και διέβαλαν τον Χαϊρεντίν, για την απιστία του, την Χριστιανή μάνα του και το ότι μιλούσε πάντα Ελληνικά και ποτέ την Τουρκική γλώσσα.

Ο Σουλεϊμάν, (ο Σουλτάνος) στο γεύμα, το οποίο ακολούθησε την ανακήρυξη του Βαρβαρόσσα σε καπουδάν πασσά, δηλαδή μοναδικό αφέντη του Τουρκικού στόλου τον ερώτησε, γιατί δίνει όλα τα παραγγέλματα της μάχης και τις οδηγίες στην Ελληνική γλώσσα.

Ο Μπαρμπαρόσσα τότε του απάντησε:

-“Μα δεν δίνω παραγγέλματα πολυχρονεμένε μου, βρίζω μόνο.”

-“Βρίζεις; Ελληνικά βέβαια…” του αποκρίθηκε ο Σουλτάνος.

Και ο Μπαρμπαρόσσα:

-“Οι Ρωμιοί όταν βρίζουν, βρίζουν τους Αγίους των. Μου έρχεται πιο βολικό λοιπόν να βρίζω απίστους!”

Κορυφή ο Βαρβαρόσσας στην διπλωματία, κορυφή και ο Χίτλερ στην… (εδώ να μην το γράψω)!