Ενώ ήμουν έτοιμος να δημοσιεύσω τις οικονομικές μου σκέψεις και προτάσεις για το 2017 εντελώς συμπτωματικά και ψάχνοντας για τον κώδικα του Χαμουραμπί ανακάλυψα ένα ξεχασμένο (από εμένα) άρθρο μου, το οποίο πετάχτηκε (διότι ήταν χαραγμένο σε λίθινη στήλη) στις 19 Ιουνίου 2013 στην προσωπική γαλέρα του Ζαν Κοέν με αφορμή μία τότε περιβόητη “πέτρινη επιγραφή”: την λίστα του Ασουρμπανιμπάλ.
Δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό και το αναδημοσιεύω ακριβώς, όπως τότε, διότι με έπιασαν τα γέλια με αυτά, τα οποία έγραφα. Κι επειδή φοβάμαι μήπως “πέσει ο Ουρανός στο κεφάλι μου” οι οικονομικές προτάσεις μου για το 2017 δεν θα δημοσιευθούν στη σελίδα, αλλά θα χαραχθούν σε πάπυρο και θα τοποθετηθούν σε μπουκάλια, τα οποία θα ρίξω στην θάλασσα!
Η σελίδα μου πλέον δεν θα είναι on-line αλλά on-sea.
————————————————————–
Θήβαι, Άνω Αίγυπτος (π.π.χ.π.= πάρα πολλά χρόνια πριν), του ανταποκριτή μας Τεύκρωσις Σακελλαροπωτέτ.
Η κοινή γνώμη της Αιγύπτου είναι συγκλονισμένη από τις τελευταίες αποκαλύψεις, όσον αφορά την γνωστή λίστα με τα ονόματα των Πυραμιδοφυγάδων, την οποία παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών, ο Αυτοκράτωρ της Ασσυρίας, Ασσουρμπανιπάλ (γνωστή και ως λίστα Ασσουρμπανιπάλ ή κατά τους Έλληνες Σαρδανάπαλου).
Ο πάπυρος στον οποίο ήταν καταχωρημένα τα ονόματα δεν ήταν όπως αποδείχθηκε μοναδικός. Κάποιος γραφέας με εντολή αγνώστου, τον είχε αντιγράψει αφαιρώντας συγγενικά (όπως αποδείχθηκε) πρόσωπα του αξιωματούχου.
Το μυστήριο βαθαίνει, διότι όπως εξ΄άλλου δήλωσε και ο Αρχηγός του Παναιγυπτιακού Φαραωνικού Κινήματος (ΠΑ.ΦΟ.Κ.), ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών μετά τον εν λόγω αξιωματούχο και ο οποίος είδε τη λίστα Ασσουρμπανιπάλ πρόσεξε πως τα τρία ονόματα με τους περισσότερους σκλάβους ήταν Εβραϊκής προέλευσης.
Στην λίστα και η οποία ήταν άκρως απόρρητη, αλλά τελικά χαράχθηκε σε πλάκα και όλως μυστηριωδώς τοποθετήθηκε έμπροσθεν της Σφίγγας (σύμβολο της απόλυτης εχεμύθειας) ευρίσκονται ονόματα, τα οποία ενδέχεται να μην μπορούν να δικαιολογήσουν όλο τον αριθμό των σκλάβων, τον οποίο κατέχουν στις Ελληνικές πόλεις. Το υπουργείο οικονομικών προβαίνει σε ελέγχους σχετικά και επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, περίπου το 30% των σκλάβων μη δυναμένων να δικαιολογηθούν θα δοθούν στον Φαραώ.
Εν τω μεταξύ ο Αρχηγός του Χάλκινου Ηλιοβασιλέματος δήλωσε πως πρέπει να παταχθεί η λαθροσκλαβιά και να απελαθούν όλοι οι μη έχοντες φαραωνική άδεια στις χώρες προέλευσης τους.
Επί πλέον αποκαλύφθηκε πως η μετάφραση της λίστας Ασσουρμπανιπάλ από την Ακκαδική (σφηνοειδή) γραφή στα ιερογλυφικά έγινε με τη στήλη της Ροζέτης, η οποία ως γνωστόν παρουσιάζει εγγενείς δυσκολίες, όσον αφορά την ακρίβεια της, λχ οι διαπλεκόμενες σφήνες με φορά άνω-κάτω μεταφράστηκαν ως γεράκι με ράμφος παπαγάλου, αντί του σωστού, το οποίο είναι πλοίο από πάπυρο, διαπλέον αντίστροφα τον Νείλο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί μία διαχειρίστρια των ενδιαιτημάτων της κόρης του Φαραώ ως η μεγαλύτερη Πυραμιδοφυγάδα, ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως οι σκλάβοι αυτοί δεν είναι δικοί της αλλά αφορούν τους σκλάβους του ανακτόρου, οι οποίοι προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, (σίγουρα αποτελούν την αφρόκρεμα αφού έχουν επιλεγεί για τα ανάκτορα, αν και μερικά λάθη έγιναν στο παρελθόν).
Ωστόσο νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει, διότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως και οι τρεις Πυραμίδες καθώς και η Σφίγξ δεν έχουν κανονική άδεια από την Πολεοδομία της Γκίζας, αλλά κατασκευάστηκαν με άδεια λυομένων ή κοινώς ως πρόχειρες κατασκευές. Η υπόθεση έχει ακόμα μεγαλύτερο βάθος, διότι χτίστηκαν σε έρημη έκταση καταπατώντας μάλλον Ερημική προστατευόμενη έκταση και χωρίς την απαιτούμενη έγκριση της Διεύθυνσης των Ερήμων. Είναι σίγουρο πως θα κηρυχθούν αυθαίρετες και θα κατεδαφιστούν άμεσα.
Ωστόσο τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα του Φαραώ. Δόθηκαν άδειες για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στον Νείλο (άρση καμποτάζ) και οι επιθετικοί Έλληνες ναυσιπλόοι έχουν ναυτολογήσει μεγάλο αριθμό από φελούκες από το Δέλτα ως το Ασουάν θέτοντας εκτός συναγωνισμού τους ντόπιους ιδιοκτήτες φελουκών.
Όπως όλα δείχνουν η χώρα βαδίζει στα αχνάρια του Διεθνούς Δραχμικού Ταμείου, το οποίο αποτελείται από την Ελληνική υπερδύναμη, την Ένωση Βαβυλωνιακών Αυτοκρατοριών και την Τράπεζα της Ιερουσαλήμ, (γνωστοί όλοι ως τρόικα). Ο διευθυντής του Δ.Δ.Τ. Δ.Σ. Κοχάν (των γνωστών Κοχάν από την Ιουδαία) αν και πολύ ανοιχτό μυαλό και υποστηρικτής της Αιγύπτου αντιμετωπίζει προβλήματα με την Βαβυλωνιακή Δικαιοσύνη γιατί όντας στους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνος θέλησε να κόψει κρεμάμενα άνθη, κάτι το οποίο σε αυτή την Αυτοκρατορία θεωρείται πολύ σοβαρό αδίκημα. Είναι σίγουρο πως θα παραιτηθεί και θα επιστρέψει στην Γη Χαναάν, όπου η νομοθεσία περί των ανθέων είναι λιγότερο αυστηρή (αν και εκεί έχει κατηγορηθεί για παράνομο κλάδεμα).
Η Αίγυπτος δεν έχει άλλη επιλογή και πρέπει να εξορθολογήσει τα οικονομικά της. Τέλος πλέον οι Πυραμίδες, (κάθε ένας με 10 σκλάβους ήθελε και την Πυραμίδα του), τέλος οι αδήλωτοι σκλάβοι από την Ιουδαία, την Αιθιοπία και όλο τον γνωστό Κόσμο, τέλος οι σκλάβοι στον Ελληνικό φορολογικό παράδεισο και τέλος οι κρουαζιέρες με τα πλοία στη Δήλο και την Αττική.
Ακόμα οι πολίτες δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ο γόνος της γνωστής οικογενείας των Φαραώ δήλωσε λίγο πριν αναλάβει τις τύχες της Αιγύπτου την ακατανόητη και σε άγνωστη γλώσσα έκφραση:
“Πέτρες υπάρχουν”, σε μία χώρα όπου για να συναντήσεις πέτρα πρέπει να διασχίσεις τον μισό γνωστό Κόσμο. Φυσικά παρέλειψε να επισημάνει πως “Νερό υπάρχει” (το περισσότερο δυνατόν) σε μία περιοχή άνυδρη, όπου και μόνο η πώλησή του θα απέφερε τεράστια κέρδη (αφού είναι επί πλέον και ανεξάντλητο) λόγω της ροής του Νείλου.
Με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα, όλοι θυμούνται με νοσταλγία την περίοδο, όπου την διαχείριση των οικονομικών είχε αναλάβει ο Ιωσήφ, ο οποίος προέβλεψε τις περιόδους και των παχιών αλλά και ισχνών αγελάδων και ο οποίος όφειλε την άνοδό του (αλλά και την προνοητικότητα του) στη μοναδική του ικανότητα να εξηγεί τα όνειρα… εξ’ ου και η γνωστή Αιγυπτιακή έκφραση, εντελώς κατάλληλη να περιγράψει τις τωρινές συνθήκες:
“Θα σου ‘ξηγήσω τ’ όνειρο”…
Δεινά προβλέπονται για την χώρα…
Επεξηγήσεις:
Ασουρμπανιμπάλ: τελευταίος βασιλιάς των Ασσυρίων (στην Ελληνική αποδόθηκε με το όνομα Σαρδανάπαλος).
Στήλη της Ροζέτης: τρίγλωσση στήλη θεμελιώδους σημασίας στην αποκρυπτογράφηση των Αιγυπτιακών ιερογλυφικών.
«Πέτρες υπάρχουν»: φράση αποτελούσα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον ανεξήγητα μυστήρια της αρχαιότητος. Μάλλον έχει ειπωθεί σε άγνωστη γλώσσα και δεν δύναται να μεταφρασθεί, ούτε με την Ιερογλυφική, ούτε την Ακκαδική, αλλά ούτε και με την Ελληνική, με την οποία μάλλον δεν έχει καμία σχέση.
Σημ. 30-12-2016 Ο Κοχάν εάν δεν το καταλάβατε είναι ο γνωστός Γάλλος πρώην διευθύνων σύμβουλος του Δ.Ν.Τ. Ντομινίκ Σ.Κ. Όσον αφορά τα “κρεμάμενα άνθη”, τα οποία έκοψε δεν θα εξηγήσω τι σημαίνουν. Τα υπόλοιπα σκεφθείτε τα μόνοι σας.