Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Είναι μόνο το Ισλάμ;

Στην δεκαετία του 1980, όταν ήμουν ακόμα φοιτητής ο πατέρας μου, ο οποίος ήταν κάτι περισσότερο από άριστος γνώστης και ιστορικός αναλυτής μου έλεγε:
 
“Πρόσεξε πως στον 20ο αιώνα και στην Ευρώπη έχουμε έναν θρησκευτικό πόλεμο στην Βόρειο Ιρλανδία μεταξύ Ιρλανδών και Εγγλέζων. Ο άνθρωπος, φαινομενικά μόνο, αποσπάστηκε από τα δεσμά της πρωτόγονης σκέψης.”
 
Είχε απόλυτο δίκιο. Παρακολουθούμε μάλλον έντρομοι τις σφαγές και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φανατικών Ισλαμιστών στην Ευρώπη -και όχι μόνον-. Αλλά…
 
Η διαφορά είναι όμως μόνο στο είδος marketing και promotion. Το Ισλάμ είναι κορυφαίο, όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να σκεφθεί να δημιουργήσει αρχιτεκτονική κεφαλιών (χωρίς το σώμα) εκτός από τον Ταμερλάνο; Ο Ταμερλάνος παρεμπιπτόντως αποκεφάλιζε, όλους τους κατοίκους μίας πόλης αφού την κατελάμβανε και κατασκεύαζε πύργους και πυραμίδες με αυτά. Στο Νέο Δελχί με 80,000 κεφάλια ενώ στην Βαγδάτη με… μόλις 20,000 και μάλιστα είχε την απαίτηση να είναι με το πρόσωπο προς τα έξω του κτιρίου! Είχε αισθητικές ανησυχίες ο άνθρωπος! Ο Ταμερλάνος ήταν μουσουλμάνος.
 
Γενικώς οι λαοί πέραν της Ανατολής αρέσκονται στις αιματηρές σφαγές, διότι προσθέτουν “χρώμα” (κόκκινο μάλιστα) στις πράξεις τους.
 
Αλλά μεταξύ 1968 και 1998 ελάχιστα πριν το 2000 ο θρησκευτικός πόλεμος στην Βόρειο Ιρλανδία μεταξύ προτεσταντών και καθολικών μετρούσε ήδη περισσότερους από 3,500 νεκρούς και 47,500 τραυματίες… Οι Ισλαμιστές έχουν πολύ δρόμο ακόμα…