Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Όροι και Προϋποθέσεις Διεξαγωγής Test Drive Ακινήτου ή Επένδυσης

Εάν διαθέτετε κάποιο ακίνητο ή έχετε κάποια επενδυτική πρόταση αξιοποίησης ακινήτου, την οποία επιθυμείτε να παρουσιάσω στην teucris παρακαλώ πρέπει να συμφωνείτε με τα παρακάτω:

  1. Θα γράψω αυτό, το οποίο ακριβώς πιστεύω χωρίς καμία «χειραγωγημένη» γνώμη. Συνεπώς μην …θυμώσετε αν νομίζετε ότι θα είμαι «σκληρός» με το ακίνητο σας. Μπορεί να είναι λάθος αυτό, το οποίο εκτιμώ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η δική μου απόλυτα γνήσια και ειλικρινής άποψη. Σας επισημαίνω ωστόσο, πως το κάθε ακίνητο έχει και την αξία του και την βέλτιστη χρήση αλλά και το δικό του κοινό. Το ζήτημα είναι στις οικονομικές απαιτήσεις… (μόνο) και οι αναγνώστες της Teucris νομίζω πως έχουν την ικανότητα κριτικής αντίληψης…
  2. Θα πρέπει βέβαια να είναι δικό σας και καθαρό από πλευράς τίτλων (τα συμβόλαια μαζί με την τελευταία πρόσφατη μεταγραφή θα πρέπει να μου αποσταλούν πριν από οποιαδήποτε κίνηση). Επίσης οποιοδήποτε στοιχείο θα πρέπει να τεθεί υπ’ όψιν μου. Εάν υπάρχει κάποιο γνωστό ελάττωμα ή κάποια νομική διεκδίκηση ή οτιδήποτε άλλο γνωστό σε εσάς και το οποίο δεν μου το εμπιστευθείτε, απλά να γνωρίζετε ότι με τη μεθοδολογία, την οποία ακολουθώ θα εντοπισθεί και θα έχουμε χάσει χρόνο και χρήμα χωρίς κανέναν λόγο. Αντιθέτως ακόμα και ένα (κατά τη γνώμη σας) ελάττωμα μπορεί να υποκρύπτει και το σημείο κλειδί της ανάπτυξης ενός ακινήτου ή της επένδυσης.
  3. Πρέπει να καλυφθούν προκαταβολικά τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μου, ανάλογα με την απόσταση (και φυσικά θα υπολογίσετε κόστος μετακινήσεων με την οικονομική μου προσωπική Bentley Mulsanne και πως η παραμονή μου σε σουίτα ανάλογη με της Μεγάλης Βρετανίας είναι αυτονόητη)! Φυσικά αν δεν το …καταλάβατε αστειεύομαι. Προφανώς δεν θα ήθελα να επιβαρυνθείτε στο ελάχιστο, αλλά δυστυχώς δεν δύναμαι να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά τα έξοδα… Μην σας διαφεύγει της προσοχής πως στην σελίδα δεν επιτρέπονται καταχωρήσεις… και πως το κόστος συντήρησης και ανάπτυξης είναι δυσβάσταχτο και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από ιδίους πόρους…
  4. Η γνώμη μου δεν αποτελεί κριτήριο, απλώς πιστεύω πως περισσότερο μετράει η άποψη ενός οδηγού αγώνων από ενός απλού οδηγού. Αναλογικά λόγω της ιδιότητας μου και της πραγματικής εμπειρίας μου θεωρώ πως μπορώ να κρίνω με μία περισσότερο επαγγελματική προσέγγιση.
  5. Σας επισημαίνω πως άλλο είναι να γράφεις ΠΩΣ γίνεται κάτι  και άλλο να το ΚΑΝΕΙΣ. Αυτό διότι προκειμένου να είμαι πάντα ενήμερος των καταστάσεων χειρίζομαι προσωπικά όλα τα θέματα από τις πολεοδομικές διαδικασίες έως και την κατασκευή. Ποιόν θα εμπιστευόσαστε περισσότερο; Τον καρδιοχειρουργό, ο οποίος σας περιγράφει πως γίνεται μία εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς ή το ιατρό, ο οποίος την πραγματοποιεί (και με επιτυχία προφανώς!); Κάτι αντίστοιχο και εδώ και παρ’ όλο που έχω εξαιρετικούς συνεργάτες στο γραφείο πιστεύω ότι πρέπει να είμαι κι εγώ ενήμερος. Αυτό φυσικά σημαίνει πρόβλημα στο χρόνο… Λίγη επιείκεια παρακαλώ…
  6. Προφανώς η Teucris μπορεί να αναλάβει την διαχείριση του ακινήτου ή της πρότασης σύμφωνα με τα γνωστά σε άλλες ενότητες και φυσικά αυτός είναι και ο λόγος, ο οποίος αναπτύχθηκε και αυτή η ενότητα με τα test drives διότι θα πρέπει να αποκομίσω και κάποια έσοδα… (δεν χρειάζεται μυαλό ή φαντασία, ούτε να υποκρύπτω το σκεπτικό μου)… Αλλά σε ζητήματα ειλικρίνειας και αξιοπιστίας ούτε να το διανοηθείτε πως παίζω… (Διαβάστε και την Μόνιμη Πρόταση Αξιοποίησης Ακινήτου ή Επένδυσης από την Teucris).
  7. Το εξαιρετικά εξειδικευμένο αναγνωστικό κοινό της σελίδας, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις διεθνείς αξιολογήσεις της αποτελεί τον βασικό σας λόγο για την παρουσίαση του Ακινήτου σας ή της Επενδυτικής σας πρότασης.
  8. Τίποτα άλλο. Just give me a call (=ένα τηλέφωνο παρακαλώ)!

Σημ. Είναι αντιληπτό πως υπάρχει μία αντίφαση στην ονομασία της ενότητας: Test Drive σε …Ακίνητο! Ωστόσο μου αρέσει αυτός ο όρος και νομίζω ότι αν και κυριολεκτικά δεν αποδίδει την διαδικασία, σαν έννοια είναι ιδιαίτερα σαφής! Συνεπώς επιλέχθηκε!

Test Drives: