Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τρέχουσα Πολιτική Ανάλυση (10 Ιουνίου 2018)

Αυτόν τον καιρό είμαι πάρα πολύ απασχολημένος και χρειάζομαι εξαιρετική συγκέντρωση και αναγκαστικά αυτό επηρεάζει τον χρόνο των αναλύσεων.

’Ενα σύντομο όμως διάλειμμα για να σας παρουσιάσω τις απόψεις μου, τις οποίες ελπίζω να βρείτε χρήσιμες.

Τονίζω και πάλι πως δεν σημαίνει πως συμφωνώ σε προσωπικό επίπεδο με αυτά, τα οποία συμβαίνουν, αλλά οφείλω να γράφω τις διαπιστώσεις μου και όχι ό,τι θα ήθελα. Σκεφτείτε ό,τι θέλετε γιά εμένα, αλλά όταν γράφω είμαι απόλυτα ειλικρινής.

Μέρος Α!

Ποια η Ελληνική πολιτική κατάσταση;

Διαβάζω διάφορες αναλύσεις στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία διαστρεβλώνουν κατά την άποψή μου την πολιτική κατάσταση.

Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου στριμωγμένη, όπως αφήνει (και η ίδια) να εννοηθεί.

Για το θέμα των Σκοπίων παίζεται και από τις δύο πλευρές ένα θέατρο της κακής ώρας. Το θέμα οσονούπω θα “κλείσει”, με τις συνέπειες, όπως έχω γράψει ξεκάθαρα στο παρελθόν. Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα μου.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην Τουρκία κανείς δεν δίνει έναν παρά. Ούτε κυβέρνηση αλλά ούτε και ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινής γνώμης. Και δεν εννοώ να μην κάνετε διακοπές ή μπάνια, αλλά πλέον δεν υπάρχει η αίσθηση πως κάτι “λείπει” από την Ελλάδα.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετατράπηκαν σε δώρο για την Ελληνική κυβέρνηση. Μπορεί να συντηρηθεί το κλίμα φόβου με την γείτονα. Εκτιμώ πως είχε δοθεί υπόσχεση επιστροφής τους, αλλά κάπου το παιγνίδι δεν λειτούργησε, διότι υπάρχουν και τα δικαστήρια. Και την γείτονα εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη. Συνεπώς και αυτοί θα παραμείνουν για καιρό σε μία αδιόρατη κατάσταση.

Είμαι σίγουρος πως θα εύχονταν να είχαν μείνει στην χώρα τους. Καλύτερες οι φυλακές εκεί παρά το ψυχολογικό βασανιστήριο, το οποίο υφίστανται. Και δεν είναι ούτε καν… ελέυθεροι!

Όσον αφορά τις εκλογές, καλό Σεπτέμβριο του 2019, εκτός εάν… αναβληθούν επ’ αόριστον. Οι συμβάσεις… αορίστου χρόνου είναι Ελληνική εφεύρεση. Για το αποτέλεσμα το έχω γράψει προ πολλού καιρού και αυτό. Παρόμοιο ή αυτοδυναμία χωρίς δεκανίκια ή βοήθεια από άλλον κομματικό σχηματισμό. Αυτό ανησυχεί τον εταίρο και όχι άλλα. Και αφήστε τους δημοσκόπους στα παραμύθια τους.

Γιατί;

Ποιος σας είπε πως ενοχλούν τα capital controls, η υψηλή φορολογία, η οικονομική δυσπραγία. Είστε βέβαιοι; Κινηθείτε λίγο στην αγορά, ψυχολογείστε σωστά και ξεχάστε το απατηλό facebook.

Η αστική τάξη έχει πλέον εξοντωθεί. Και προσέξτε δεν την εξόντωσαν. Παρέδωσε τα όπλα χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Και γνωρίζετε το γιατί;

Διότι δεν είχε πραγματικές στέρεες αρχές και δεν είχε μάθει να αγωνίζεται σε… εργατοτεχνικές συνθήκες. Τα πανεπιστήμια δεν είναι… γιαπιά. Έδιωξε τα παιδιά της στο εξωτερικό και άφησε ελεύθερο το πεδίο. Μην σας κακοφαίνεται αυτό.

Οι υπόλοιποι κουτσά στραβά παρέμειναν εδώ και με τον γνωστό οικογενειακό τρόπο επιβιώνουν. Η Ελληνική κοινωνία έχει περάσει στο μετα- επαναστατικό στάδιο. Για τους πολύ φτωχούς υπάρχουν τα επιδόματα.

Η μεν αντιπολίτευση διεκδικεί βραβεία ανοησίας. Της εύχομαι καλόν ύπνο. Η δεξιά πλευρά και τα κινήματα της πλάκας έχουν προ πολλού χάσει κατά κράτος ενώ η σκληρή αριστερά δεν ενοχλείται καθόλου από την πολιτική επιδομάτων. Το ίδιο επιθυμεί και αυτή: εξαθλιωμένους πολίτες, αλλά δεν της βγαίνουν τα νούμερα. Δεν είναι όλοι, όπως θα ήθελε. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δημιουργήσει την σωστή αναλογία μίγματος! Μέσα σε αυτό το θαυμάσιο κοκτέιλ υπάρχει χώρος και για αναρχο-αυτόνομες (δήθεν) ομάδες και ακραίες ναζιστικές παραφυάδες.

Το Bloody Mary δεν φτιάχνεται με… αγνό παρθένο ελαιόλαδο!

Τα διάφορα καραγκιοζιλίκια, τα οποία συμβαίνουν και εξευτελίζουν κάθε έννοια είναι μιά χαρά. Στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού ευτελίζουν κάθε θεσμό και αξία.

Αυτά επί του παρόντος για την Ελληνική πραγματικότητα. Για τις διεθνείς καταστάσεις στο Β’ Μέρος, μόλις ευκαιρήσω.

Να σας εκμυστηρευτώ απόψε ήθελα να γράψω τόσο πολύ για την συνάντηση στην Σιγκαπούρη και τι σημαίνει, αλλά τελικά αποφάσισα να μείνω… Ελλάδα!

Στα επόμενα!

Τα κλείνω όλα και συνεχίζω.