Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το ταξίδι συνεχίζεται… και μην πεις τίποτα

Με πολύ μεγάλη χαρά και προσοχή διαβάζω τα σχόλιά σας και λαμβάνω τα μηνύματα σας. Σήμερα είχα κανονίσει να ολοκληρώσω μία σειρά σχεδίων και ήμουν άτεγκτος με τον εαυτό μου στην απόφασή μου αυτή! Να μην… χαλαρώσω και… πάθω τίποτα τέτοια ημέρα που είναι!

Συνεπώς από αύριο με περισσότερη ησυχία θα μπορώ να σας απαντήσω και να τα σχολιάσω. Και τότε μου ήρθε στο μυαλό ένας διάλογος του σπουδαίου ηθοποιού Μάικλ Κέιν με κάποιον πολύ έξυπνο σκηνοθέτη:

-“Τι κάνεις σε αυτή τη σκηνή Μάικλ” τον ρώτησε;
-“Τίποτα” απάντησε ο Κέιν “δεν έχω τίποτα να πω”.
Τότε του απήντησε ο σκηνοθέτης:
-“Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Φυσικά κι έχεις κάτι να πεις. Έχεις υπέροχα πράγματα να πεις. Αλλά κάθεσαι κι ακούς, σκεφτόμενος υπέροχα πράγματα να πεις και μετά αποφασίζεις να ΜΗΝ τα πεις. Αυτό κάνεις σ’ αυτή τη σκηνή”.

Τι ωραίες σκέψεις! Ακόμα και όταν δεν μιλάς έχεις πάρα πολλά να πεις. Αλλά να είναι υπέροχες οι σκέψεις… Και ο κινηματογραφικός φακός αυτά, τα οποία δεν λες, αλλά σκέφτεσαι, αυτά καταγράφει!

Για την ώρα σας στέλνω την αγάπη μου με δυό τρεις φωτογραφίες (όχι σημερινές, διότι κλεισμένος σε γραφείο είμαι με μία οθόνη μπροστά μου), αλλά τι σημασία έχει; Σας έχω απαντήσει με τον προηγούμενο διάλογο…

Να είστε πανίσχυροι και να σκέφτεστε μόνο όμορφα πράγματα!

Σας Ευχαριστώ!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)