Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Ζήτημα της Ενέργειας

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το… ενεργειακό πρόβλημα, αλλά με το προσωπικό θέμα της έλλειψης ενέργειας. Με τη φαντασία σου δημιουργείς το επιθυμητό σου μέλλον. Σκέφτεσαι, σχεδιάζεις, προγραμματίζεις και είσαι έτοιμος ψυχολογικά για το μεγάλο ταξίδι. Κι ενώ τίποτα φαινομενικά δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφασή σου, διαπιστώνεις ότι σου είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να μεταβείς στο σταθμό του τραίνου να εκδώσεις το εισιτήριο!

Και ολόκληρο το ταξίδι σου αναβάλλεται ή ματαιώνεται επειδή δεν μπορείς να κάνεις το (θεωρητικά) απλούστερο!

Και κατόπιν οι ενοχές… και αυτο-κατηγορίες.

Δεν είναι όμως ακριβώς σωστό αυτό. Η μετάβασή σου σταθμό για την έκδοση του εισιτηρίου για το επιθυμητό σου και τόσο ποθητό ταξίδι εμπεριέχει ολόκληρη την αντίσταση και τα εμπόδια του περιβάλλοντός σου προκειμένου να ΜΗΝ υλοποιήσεις ποτέ το ταξίδι σου.

Απλώς εστιάζεται στην πλέον τετριμμένη και υποτίθεται ασήμαντη πράξη της έκδοσης ενός εισιτηρίου. Έχεις επιτύχει στο 97% και απομένει αυτό το αμελητέο 3%. Κι όμως στην πραγματικότητα ΑΥΤΟ το 3% είναι εκείνο, το οποίο συγκεντρώνει μέσα του το… 97% της απαιτούμενης ενέργειας! Διότι όλα τα προηγούμενα είναι στο μυαλό σου ενώ αυτό το ελάχιστο έχει να κάνει με τη διαδραστικότητα με το περιβάλλον σου.

Κι εκεί χρειάζεσαι… ενέργεια!

Την οποίαν κανείς δεν πρόκειται να σου παραχωρήσει αντιθέτως όλοι και όλα επιδιώκουν να αντλήσουν τη δική σου, διότι όλοι λίγο-πολύ όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι.

Και τότε τι σου απομένει;

Να κάψεις όλα τα βιβλία της φυσικής και να αφεθείς στη μαγεία της φράσης:

Creatio ex nihilo
(δημιουργία εκ του μηδενός).

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)