Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τα Όπλα σου

Δεκάδες φορές έχω αναφέρει πως είσαι εφοδιασμένος με όλα τα όπλα, τα οποία χρειάζεσαι, προκειμένου να επιτύχεις στην ζωή και την επιβίωση.

Μπορεί να είσαι λαγός και όχι λιοντάρι, αλλά σαν λαγός τρέχεις και το παρασάγγας ισχυρότερο λιοντάρι ποτέ δεν σε φτάνει.

Αλλά και ο αετός ακόμα, ο οποίος μπορεί να σε εντοπίσει από τον ουρανό κάθε φορά που σου επιτίθεται διακινδυνεύει τη ζωή του. Διότι μία ελάχιστα αδέξια κίνηση του αετού και ένας μικρός τραυματισμός του και έχει “τελειώσει”. Ενώ εσύ έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να του ξεφύγεις και χωρίς να πάθεις τίποτα!

Άρα καμία μάχη στη ζωή δεν μπορεί να προκαθοριστεί ως αποτέλεσμα ανεξαρτήτως φαινομενικής διαφοράς ισχύος!

Και φυσικά γεννήθηκες λαγός και δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι’ αυτό, όπως και το λιοντάρι και ο αετός γεννήθηκαν αυτό, το οποίο είναι αλλά δεν το επέλεξαν. Το γιατί δεν το γνωρίζεις και δεν χρειάζεται καν να σε απασχολεί.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Διότι στην Achaia Clauss τους προηγούμενους αιώνες (από το 1861 λειτουργεί) υπήρχε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντικλεπτικό σύστημα! Και προφανώς δεν αποτελείτο ούτε από ραντάρ, ούτε ανιχνευτές, ούτε δορυφορικά συστήματα, ούτε κάμερες… Διότι απλούστατα αυτά δεν υπήρχαν!

Είναι “κατασκευασμένο” από το υλικό εκείνο, το οποίο διατίθετο σε απόλυτη αφθονία στον χώρο του εργοστασίου:

Γυαλιά από… σπασμένα μπουκάλια εγκιβωτισμένα στο κονίαμα στέψης του πέτρινου μανδρότοιχου. Προφανώς την νύχτα η κραυγή του πιθανού διαρρήκτη θα αποτελούσε μοναδικό ηχητικό συναγερμό (σχεδόν σίγουρα με μερικές μη “νόμιμες” εκφράσεις)!

Το καλύτερο σύστημα με ό,τι… πιο άχρηστο διέθεταν!
Και επιπλέον προηγμένη εφαρμογή ανακύκλωσης υλικού!

Έτη φωτός εμπρός!

https://www.facebook.com/teucris/posts/2091711150847501