Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τέσσερεις (Ισχυρές) Δόσεις Πολιτικού Δηλητηρίου

1. Ο Πρώην Πρωθυπουργός Μπουμπούκι

Διάβασα πως ο γόνος τρίτης γενιάς των “λαμπρών πολιτικών” και υιός του ιδρυτού της σχολής του σοσιαλισμού ala lamoyia, προερχομένων εκ των νήσων Λέσβου και Μυτιλήνης (χα!) και εκ Καλεντζίου συμφωνεί με τις μπουρμπουλήθρες των Πρεσπών. Τον ευχαριστούμε θερμά και χαιρόμαστε για την διορατικότητά του και του υπενθυμίζουμε πως υποστήριζε και αγωνίστηκε υπέρ και του λαμπρού πολιτικού σχεδίου για την Κύπρο, του Κόφι Ανάν – του οποίου το μόνο προσόν του ήταν πως ήταν έγχρωμος- , για το οποίο όμως έγινε δημοψήφισμα και πήρε τον… Βέβαια τώρα στην Κύπρο πρόεδρος είναι ο έτερος υποστηρικτής του σχεδίου!

2. Η Die Welt επαινεί τον Έλληνα πρωθυπουργό

Διάβασα ένα άρθρο της Die Welt από τρίτη πηγή, συνεπώς δεν γνωρίζω επακριβώς, σχετικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του οποίου την πολιτική λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων (χα Χ2) επαινεί. Ευχαριστούμε και την σοβαρή Γερμανική εφημερίδα Die Welt και της υπενθυμίζουμε πως η χώρα της αφού καταλήστεψε και αιματοκύλισε δύο φορές τον Κόσμο διαπράττοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και μετέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναμη με τα μυαλά, τα οποία (όσα κατάφεραν και δεν έγιναν στάχτη) διέφυγαν να περισωθούν από την ναζιστική λαίλαπα, δίνει τώρα συμβουλές, παραινέσεις και επαίνους!

Επίσης τη συγχαίρουμε διότι ήδη στη χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ οι νοσταλγοί της σιχαμερής και επαίσχυντης ναζιστικής Γερμανίας έχουν αποκτήσει τόσους θαυμαστές και οσονούπω θα τους δούμε και στην κυβέρνηση. Άξιοι.

3. Το Brexit

Η αλήθεια είναι πως όταν βλέπω την Αγγλίδα πρωθυπουργό, το μυαλό μου αμέσως πηγαίνει σε προϊσταμένη Νοσοκομείου ταινίας θρίλερ, η οποία ρίχνει στρυχνίνη στους ορούς και απολαμβάνει την απελευθέρωση των… κρεβατιών. Αλλά στο θέμα του Brexit έχει απόλυτο δίκιο. Δεν πρέπει με τίποτα να υποχωρήσει.

4. Τι μένει;

Εν τέλει γράφουμε τόσα και τόσα για Μακεδονίες και τα σχετικά και είμεθα οι γραφικοί της υπόθεσης. Εκλεγμένη κυβέρνηση εξ΄ άλλου τα προωθεί και διαπιστώνω πως μάλλον σχεδόν όλοι συμφωνούν κι ας μην το παραδέχονται. Πάω πάσο. Απλά για να μη λέμε κάποια στιγμή ό, τι δεν έβλεπαν όλοι. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κυριαρχούσε το “πολιτικά ορθόν” και μάλλον τα τετρακόσια χρόνια έπιασαν τόπο. Οι εμφύλιοι και οι Νενέκοι καλά κρατούσαν. Ό,τι αξίζεις έχεις. Καλώς όρισες κι εσύ Βόρεια Μακεδονία! Συμμεριζόμαστε την τεράστια χαρά του πρώην ΥΠ.ΕΞ. μας, διότι ευτυχώς επιλύθηκε και το μοναδικό πρόβλημα-εκκρεμότητα της καλπάζουσας και προοδεύουσας αυτής χώρας.

Α, ρε μάνα και πατέρα! Όλα λάθος μου τα διδάξατε… Αλλά σιγά μη κάνω πίσω.