Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Σχόλιο για την (Υποτιθεμένη) Προεκλογική (Χα!) Περίοδο

Πραγματικά εκπλήσσομαι και αναρωτιέμαι πόσο εντελώς εκτός θέματος ευρίσκεται η όποια (λέμε τώρα) αντιπολίτευση. Για χιλιοστή φορά έχουν πέσει πατόκορφα στην παγίδα ενός αδίστακτου απατεώνα, αλλά τελικά φαίνεται πως απατεώνας γίνεσαι από τα θύματα σου παρά από τις μηδενικές σου ικανότητες.

Νομίζει η αντιπολίτευση (και αναφέρομαι κυρίως στα δύο παραδοσιακά κόμματα) πως έχουμε εισέλθει στην κλασική περίοδο προεκλογικών παροχών. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους, διότι δεν γνωρίζουν άλλες μεθόδους. Ζουν τον μύθο τους.
Για τα άλλα δύο κόμματα δεν ισχύει κάτι ανάλογο, διότι το μεν ακατανόμαστο δεν ανήκει στην αντιπολίτευση, ενώ το άλλο έχει μείνει πίσω περίπου 101 έτη (από το 1917 της Οκτωβριανής Επανάστασης, η οποία έγινε… Νοέμβριο• από τότε φαινόταν η χρονική τους υστέρηση).

Οι εκλογές είναι πολύ μακριά μας και οι προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις είναι προ-πομπός ενός ακόμα Σκωτσέζικου ντους, το οποίο θα λουστούν οι αφελείς. Αφού πάλι θα αρχίσουν να διαφωνούν και να εξευτελίζονται, στα μέσα του καλοκαιριού 2019 (και οπωσδήποτε μετά τις Δημοτικές) θα δεχθούν ένα ισχυρότατο (τεχνητό και ήδη προετοιμαζόμενο) βαρύτατο πλήγμα, το οποίο θα οδηγεί κατ΄ ευθείαν στο τέταρτο σκληρότατο μνημόνιο, το οποίο θα προκαλέσουν αφού έχουν βυθίσει μέσα στην ίδια την βλακεία τους τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι (δήθεν) προεκλογικές παροχές αγαπητές/οί μου είναι μία σκέτη αρχι-μπαρούφα, την οποίαν καταπίνουν οι κοιμώμενοι τον ύπνον του… ταλαίπωρου αδίκου, ούτε καν δικαίου.

Μέσα σε έναν χρόνο δεν θυμάσαι ούτε την μάνα σου, όχι τα 100 ψωρο-ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι θα μοιράσουν. Αφού δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες και οδηγήσουν την λαμπρά αντιπολίτευση σε ατέρμονες συζητήσεις του μηδενός, θα γυρίσουν μίαν ωραία πρωία ένα νέο σενάριο, το οποίο θα τους… εξαναγκάσει (χα!) να σύρουν την χώρα στο δεδομένο τέταρτο δικτατορικό μνημόνιο.

Καλόν ύπνο μπουμπούκια της δεξιάς και των… σοσιαλιστών.
Είναι αυτό, το οποίο λέμε μακράν νυχτωμένοι. Πολύ μακράν! Losers, οι οποίοι μετατρέπουν τυχοδιώκτες σε… διάνοιες.

Τις πταίει λοιπόν;