Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ρυθμίσεις – Παρατάσεις και Επιδόματα

Διαβάζω για την πολύ χαμηλή ανταπόκριση στις πλατφόρμες ρυθμίσεων χρεών κάθε είδους. Χρειάζεται… φοβερό μυαλό για να το αντιληφθεί κάποιος αυτό.

Οι ρυθμίσεις και οι παρατάσεις έχουν νόημα όταν μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτές και να τις αξιοποιήσεις προκειμένου να επενδύσεις και να κερδίσεις περισσότερα, ώστε να επιστρέψεις τα δικαίως ή αδίκως χρεωστούμενα εκεί όπου οφείλεις. Αλλά εδώ δεν πρόκειται επ΄ αυτού. Σκεφτείτε τους Νεκρικούς Διαλόγους του Λουκιανού, όπου ο Μένιππος δεν έχει να πληρώσει τον οβολόν της διέλευσης του Αχέροντα ποταμού στον Κάτω Κόσμο στον Χάροντα. Υπήρχε περίπτωση ο Χάρων να εξαγγείλει… ρυθμίσεις;

Διαβάστε την ιστορία είναι απολαυστική και ίσως και η καλύτερη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης σήμερα. Και επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Μένιππος στον Χάροντα ΔΕΝ μπορεί να… πεθάνει ο ίδιος δύο φορές η κατάσταση είναι ουσιαστικά αδιέξοδη: “ Οὐκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος ”! Εάν όμως ο Χάρων ήταν ευφυής όντως αυτό θα έκανε. Θα αιτούνταν στον Ερμή την επιστροφή του Μένιππου στον Άνω Κόσμο να αποκτήσει χρήματα με δάνειο τον μη καταβληθέντα οβολόν και όταν… πεθάνει (ο Μένιππος) πάλι, να του τον αποδώσει!

Η οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων στην Ελλάδα ειδικά από το 2008 και εντεύθεν είναι εντελώς αδιέξοδη και βασίζεται στο τρίπτυχο ρυθμίσεις – παρατάσεις και… επιδόματα. Δεν την βλέπω καλά την… βάρκα του Χάροντα!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #93 της 29-01-2022)