Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Περί Πολλών Ασήμαντων

Με αφορμή ένα σχόλιο μου στο προηγούμενο άρθρο μου θα ήθελα να επεκτείνω λίγο το σκεπτικό και να δείξω τα σημεία της λύσης – ανατροπής.

Υπάρχει η εντελώς λάθος εκτίμηση πως όλα διακινούνται από κάποιο μυστηριώδες κέντρο, κάποιες δυνάμεις με παγκόσμια ισχύ και όλα τα συναφή. Καλώς ήλθατε στον αρρωστημένο κόσμο των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι είναι και τα πιόνια των δολίων. “Κακοί” υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και θα προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους για καθαρά προσωπικά οφέλη. Και όταν αυτοί οι “κακοί” συνασπίζονται –αν και μεταξύ τους μισούνται θανάσιμα- όντως αποτελούν μία κλίκα (σκοπίμως χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη) με σκοπό τη διατήρηση της δύναμης τους.

Αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη δύναμη. Αυτή προέρχεται από όλους τους υπολοίπους, οι οποίοι υποχωρούν από “λίγο”. Και υπάρχουν πολλοί υποτίθεται εύλογοι λόγοι για αυτή την υποχώρηση, κανένας όμως από τους οποίους δεν είναι σωστός, αλλά επειδή τον ακολουθούν πάρα πολλοί αποκτά αξιωματική ισχύ. Είναι εύκολο να φαντάζεσαι εχθρούς στο υπερπέραν και όχι να κοιτάζεις εμπρός από τα μάτια σου να δεις ΕΣΥ τι κάνεις. Στην πραγματικότητα είναι όπως ένα πλεκτό… Μικροί κόμποι κεντημένοι κοντά-κοντά και ιδού ένα ισχυρό πουλόβερ.

Το οποίο ξηλώνεται μόλις ένας κόμπος σκιστεί…

Γι΄ αυτό προσέξτε πόσο μεγάλη σημασία δίδεται (δήθεν) στον κάθε έναν και με τι κομπλιμέντα λούζεται. Οι κάθε είδους ηγεμονίσκοι στην πλειοψηφία τους είναι μία από τα ίδια. Εντελώς ασήμαντοι και δειλοί άνθρωποι με κάποιο καλό αφήγημα, οι οποίοι εκλογικεύουν τις καταστάσεις με σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας τους.

Κι όμως!

Ένα τσιφ αρκεί και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα ξηλωθεί το πουλόβερ. Το status quo της Ελληνικής κοινωνίας είναι κεντημένο από κλωστές από ζάχαρη και λίγο νερό να πέσει θα… λιώσει!

Το πιο ωραίο όμως είναι το κέντημα της Ευρώπης. Ούτε καν κλωστές δεν έχει! Και θα τολμήσω να προβλέψω πως επίκειται σε ορατό χρονικό ορίζοντα και από… ασήμαντο γεγονός η μετατροπή του πουλόβερ σε νήματα.

Τέλη του 2019 φανταζόσαστε την πανδημία; Όχι! Αρχές του 2022 ή του 2024 φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει; Ούτε! (Δεν προβλέπω ημερομηνίες, ενδεικτικά το αναφέρω).

Σημ.: Όταν αντιληφθεί ο καθ΄ ένας μας πόσο τεράστια δύναμη έχει για να αλλάξει τον Κόσμο και όχι πόση αξία έχουν τα… προσωπικά δεδομένα του, τότε…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)