Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Υπερτιμημένοι

Σε ολόκληρη τη διάρκεια της πορείας μου έχω συναντήσει και κάποιους υπερτιμημένους. Ανήκουν σε κάθε τομέα και σε κάθε τάξη. Στην πολιτική, στις επιχειρήσεις, σε όλα τα επαγγέλματα και δραστηριότητες, σε κάθε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Το πώς υπερτιμήθηκαν είναι απροσδιόριστο. Άλλοτε οι συνθήκες, άλλοτε η τύχη, άλλοτε τα προσωπικά συμπλέγματα, άλλοτε συνδυασμός όλων των προηγουμένων και ακόμα περισσοτέρων οδήγησαν κάποια άτομα στο να αποκτήσουν ένα φωτοστέφανο εγκυρότητας και κύρους.

Άπαξ και δημιουργηθεί αναλαμβάνει δράση ο… αυτόματος πιλότος. Διότι οι άνθρωποι δυσκολεύοντα πολύ να πιστέψουν αυτό, το οποίο βλέπουν  αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου, διότι πάρα πολλά εξαρτώνται από τους υπερτιμημένους. Είναι και θα παραμείνει κοινωνικό φαινόμενο.

Όλοι όμως οι υπερτιμημένοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το γνωρίζουν για τον εαυτόν τους! Εκεί όμως εμπλέκεται και ο χαρακτήρας. Άλλοι σιωπούν και δεν ενοχλούν, άλλοι προσπαθούν να συντηρήσουν την υπερτίμηση καταβροχθίζοντας άλλους. Μετατρέπονται σε ζόμπι. Και ως γνωστόν το αγαπημένο σνακ των ζόμπι είναι οι ανθρώπινοι… εγκέφαλοι (με το περιεχόμενό τους). Και αυτό κάνουν!

Η ιστορία βρίθει από υπερτιμημένους. Μάλλον για να είμαι ακριβέστερος γράφεται από αυτούς. Είναι μία υπερτιμημένη ιστορία. Η οποία συνήθως προκαλεί πόνο και καταστροφές. Και μετά έρχονται οι…. υποτιμημένοι να την επιδιορθώσουν… Αλλά για αυτούς δεν γράφεται τίποτα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)