Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Απατηλές Ρυθμίσεις

Κατά καιρούς κυριαρχεί στην επικαιρότητα και την κοινωνία μία συγκεκριμένη λέξη. Πριν από την πανδημία ήταν η λέξη “παράταση”. Όλα ήταν σε παράταση. Με την έλευση του Covid-19 άρχισε να κυριαρχεί η λέξη “αναστολή” ή στον πληθυντικό αναστολές. Τώρα κυριαρχεί η λέξη “ρύθμιση/εις”. Είναι όπως οι  μεταλλάξεις του ιού!

Η μετάλλαξη της παράτασης (Π), των αναστολών (Α) και τώρα η πλέον επικίνδυνη και μεταδοτική, η μετάλλαξη των ρυθμίσεων (Ρ). Όλες αποτελούν μεταλλάξεις του αρχικού ιού με τον χαρακτήρα “Χ”, όπου το χ σημαίνει χρέος! Αυτή συνδυάζεται και είναι άκρως μεταδοτική με την “Φ”, η οποία προέρχεται από τη λέξη φτώχεια.

Ενώ όμως οι επιστήμη εφευρίσκει τρόπους και εμβόλια για τον ιό και τις μεταλλάξεις του στην περίπτωση των προηγουμένων πρόκειται για νοσήματα, τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τον ιό! Η φτώχεια, προερχόμενη από το χρέος εμβολιάζεται με τις… “ρυθμίσεις”!

Οι ρυθμίσεις είναι μία από τις χειρότερες μορφές θεραπείας, διότι είναι τοξική. Σου παρατείνει την ασθένεια! Διότι εάν δεν κυριαρχήσει η μετάλλαξη “Π”, από τον πλούτο, τότε  η “Ρ” δεν έχει νόημα.

Οι ρυθμίσεις είναι όπως περίπου να έχεις 2 λίτρα βενζίνης στο ρεζερβουάρ σου, προκειμένου να ταξιδέψεις 200 χιλιόμετρα, με αυτοκίνητο, το οποίο καταναλώνει 10 λίτρα ανά 100. Χρειάζεσαι 20 λίτρα, τελεία και παύλα! Με τις ρυθμίσεις σου ζητείται να οδηγείς πάρα πολύ σιγά, ώστε να καταναλώνεις το ελάχιστο δυνατόν, για να… φτάνεις μια ζωή τα 20 χιλιόμετρα (για τόσο είναι τα 2 λίτρα). Μα να γεμίσεις το ρεζερβουάρ σου χρειάζεσαι και να τρέξεις και όχι να πηγαίνεις όπως μία χελώνα μόνο και μόνο να βαυκαλίζεσαι πως… προχωράς! ΔΕΝ φτάνεις στον προορισμό σου! Τόσο απλό.

Η κοινωνία και η οικονομία αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα πολύ δυνατό σοκ. Πρώτον να… ξυπνήσει από τον ύπνον του δικαίου και δεύτερον να ενεργοποιηθεί πραγματικά. Οι ρυθμίσεις το μόνο, το οποίο εξυπηρετούν είναι τη λογική του φεουδάρχη του Μεσαίωνα: πάροικος στα κτήματά του! Προσέξτε και μία λεπτομέρεια. Ποια είναι η τακτική των εισπρακτικών; Θα μπορούσε κάλλιστα να σταλεί μία επιστολή και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και οι συνέπειες (δίκαιες – άδικες, δεν το εξετάζω αυτό). Ωστόσο ακολουθείται η μέθοδος των σφοδρών οχλήσεων. Βασίζονται στην ανάληψη της (ψυχολογικής) υποχρέωσης (commitment).

Οι κυβερνήσεις δεν ακολουθούν ακριβώς αυτή την τακτική, διότι έχουν καλύτερους μοχλούς πίεσης, αλλά είναι στο ανάλογο πνεύμα.

Και η ζωή ΔΕΝ συνεχίζεται. Η Ελληνική οικονομία θυμίζει εθνική οδό, πριν από τα διόδια σε καλές εποχές. Σημειωτόν όλοι, ανεξαρτήτως της ιπποδύναμης του αυτοκινήτου ή της διάθεσης και των ικανοτήτων του οδηγού.

Τι προτείνω;

Αυτό, το οποίο από την πρώτη στιγμή είχα γράψει και είχα τονίσει πως έπρεπε να γίνει (ανατρέξατε στην παλαιότερη αρθρογραφία μου). Δυστυχώς όμως οι κάθε είδους δόλιοι με την αρωγή των θεωριών συνωμοσίας -και όχι μόνον- κατάφεραν να ακυρώσουν την τεράστια (αν και οδυνηρή) ευκαιρία της πανδημίας.

Λάβετε και άλλες ρυθμίσεις τώρα!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)