Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Νέες Δόλιες “Θεωρίες” για τον COVID-19

Νέες δόλιες θεωρίες και σκέψεις εμφανίζονται για τον COVID-19. Είναι εύστοχα κατασκευασμένες και όπως πάντα βασίζονται σε δύο ύπουλα κρυμμένες παραδοχές συν ένα συμπέρασμα. Η επιχειρηματολογία τους εμπεριέχει τη λογική, αλλά το θεμέλιο του σκεπτικού αυθαίρετο (και δόλιο).

Παραδοχή Α

“Αλλάζουν όλα, αλλά προς το χειρότερο”.
Φυσικά και αλλάζουν πάρα πολλά αλλά γιατί να είναι αναγκαστικά προς το χειρότερο; Οι κατασκευαστές αυτής της θεωρίας θεωρούν πως είναι τόσο όμορφος ο Κόσμος μας και η κανονικότητά του, ώστε καμμιά αλλαγή δεν είναι θετική. Και η επόμενη ημέρα θα είναι “μαύρη”. Και αυτό ακολουθείται από την

Παραδοχή Β

Πως οι συνέπειες της πανδημίας θα διαρκέσουν για… πάντα! Γιατί; Το ότι θα έχει μία διάρκεια, όπως κάθε φορά όπου συμβαίνει κάτι παρόμοιο είναι γνωστό εκ των προτέρων από την ιστορία.

Συνεπώς σύμφωνα με τη νέα “θεωρία” αφού θα είναι όλα μαύρα και διαφορετικά και θα διαρκέσουν για πάντα, ας σκύψω το κεφάλι και δεν κάνω τίποτα. Ακριβώς! Αυτό επιδιώκει να επιτύχει η “θεωρία”. Έναν απογοητευμένο και χωρίς ανατρεπτική διάθεση υπήκοο.

Και επειδή αυτός ο “υπήκοος” πρέπει να νοιώθει πως δεν έχει την παραμικρή αξία και πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, του “θυμίζουν” πως κατασκεύασαν “άλλοι πολύ ισχυροί και καταχθόνιοι” τον ιό για να κερδίσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι μεταφορικές, οι… οι… κλπ και ανήμπορος πλέον –ένα μηδενικό- παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς και πάλι να μπορεί να κάνει κάτι.

Συμπέρασμα:

Αλλάζουν όλα προς το χειρότερο, θα διαρκέσει αυτό για πάντα και είσαι ένα μηδενικό, ώστε να μπορείς να κάνεις κάτι!

Ευχαριστώ αλλά ΔΕΝ θα πάρω!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)