Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Κιμ, Έλα στην Ελλάδα!

Ο νυν Πρόεδρος, δηλαδή Δικτάτωρ της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβαλλε ενδεκαήμερη απαγόρευση… χαράς και γέλιου στην πατρίδα του! Και όχι μόνον αυτό, αλλά εάν χάσεις και κάποιον δικό σου στο ενδιάμεσο απαγορεύεται και να τον θρηνήσεις! Γιατί;

Για να κλάψεις μαζί με τον Κιμ τον θάνατο προ δεκαετίας τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε για άλλον παράδεισο. Φυσικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να σκεφτεί για τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ (Ιλ ο πατέρας – Ουν ο γιός); Και τούτο, διότι πού αλλού μπορείς να κληρονομήσεις μία ολόκληρη φυλακή, εννοώ κράτος; Και πού αλλού μπορείς να επιβάλλεις απαγόρευση…. χαράς;

Κιμ είσαι πολύ πίσω! Έλα στην Ελλάδα και θα καταλάβεις!

Στην Ελλάδα η Δημοκρατία της κληροδοτείται! Το πολίτευμά της, όπως έχει ειπωθεί (από κάποιον, αλλά δεν θυμάμαι ποιόν) είναι η Κληρονομημένη Δημοκρατία! Και μην ανησυχείτε, εάν κάποια ονόματα φαίνεται πως σβήνουν! Κι άλλοι έχουν παιδιά και θα δημιουργήσουν τις νέες δυναστείες.

Αλλά εκτός από αυτό έχουμε και μία μόνιμη δυστυχία. Έχω γράψει στο παρελθόν πως οι Έλληνες ήταν ακόμα και προ μνημονίων ο δυστυχέστερος λαός στον… Κόσμο! Απίστευτο; Ρωτήστε το γνωστό Ινστιτούτο Γκάλλοπ, το οποίο διεξήγαγε την έρευνα (ή εμένα να σας στείλω τα στοιχεία).

Στην πράξη συναντώ συνεχώς ανθρώπους εκνευρισμένους, έτοιμους να αρπαχθούν για ασήμαντα πράγματα, θλιμμένους, παράλογους και κατηφείς. Και από πολλούς το γέλιο τείνει να προκαλεί… ταξικά συμπλέγματα: “Αυτός γελάει”, όπως το “αυτός είναι πλούσιος”!

Οσονούπω ΚΑΙ το γέλιο θα μετατραπεί σε ημι-παράνομη δραστηριότητα, στις γκρίζες ζώνες του νόμου. Βέβαια στην Ελλάδα θα φροντίσουν και να το φορολογήσουν και με κάθε χαχανητό 0,05 ευρώ φόρος.

Κιμ, παιδί μου είσαι πολύ πίσω. Έχεις ακόμα πολλά να μάθεις! Γι’ αυτό έλα στην Ελλάδα να ζήσεις το μύθο σου και άσε τη Βόρεια Κορέα στην παγωνιά της!

Κιμ ζεις, ΕΣΥ μας οδηγείς (αυτό για τον θανόντα πατέρα του).