Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Ονοματολογία των Εμβολίων και Ποιό θα Επιλέξω

Η ονοματολογία των εμβολίων κατά του Covid-19 δεν έχει εξετασθεί επισταμένως. Ενώ ασχολούνται με την (πεζή) αποτελεσματικότητά τους και τις πιθανές επιπτώσεις-παρενέργειες τους αγνοούν πλήρως τον σημαντικότερο παράγοντα: το εμπορικό σήμα (brand name). Οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ ο ίδιος.

Λοιπόν! Το εμβόλιο της Pfizer υστερεί χαρακτηριστικά. Δεν έχει όνομα! Ενώ το γαλάζιο θαυματουργό χάπι της ίδιας εταιρείας ονομάζεται Viagra (πολύ ωραίο όνομα) ο αγαπητός Αλβέρτος Μπουρλά δεν το σκέφτηκε αυτό· προφανώς προτίμησε να διατηρήσει το εμπορικό σήμα της εταιρείας.

Το εμβόλιο της Moderna διαθέτει από μόνο του δυναμική. Είναι… μοντέρνο και σίγουρα ελκύει τις νεαρές ηλικίες. Δεν απέχει ηχητικά και από τη Modena, την έδρα της Ferrari! Σίγουρα εμβόλιο για… γρήγορους!

Το Ρωσσικό Sputnik είναι για όσες και όσους νοσταλγούν τη Σοβιετική Ένωση. Κανονικά θα έπρεπε να του αφαιρέσουν κάποια γράμματα και να μείνει σκέτο… Putin, αλλά ίσως αυτό θεωρήθηκε υπερβολικό. Πάντως είμαι σίγουρος πως μετά τη λήψη του θα γνωρίζεις ολόκληρο το “Κεφάλαιο” του Μαρξ και μετά τη δεύτερη δόση θα ομιλείς άπταιστα τη Ρωσσική! Είναι ένα θέμα και είμαι σε οριακό δίλλημα, διότι μπορεί να έχω μελετήσει το “Κεφάλαιο” αλλά δεν ομιλώ τη Ρωσσική ενώ πολύ θα το ήθελα! Θα το σκεφτώ πάντως.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μου θυμίζει παιδικό… σαμπουάν και “όχι πιά δάκρυα” και εγώ θέλω να δακρύζω ενώ δεν θα ήθελα να μου… σαπουνίζει τα μαλλιά κάθε ημέρα.

Τέλος το γοητευτικότερο όλων: AstraZeneca! Τέλειο όνομα και με κύρος! Η AstraZeneca Άγγλο-Σουηδική εταιρεία σε συνεργασία μάλιστα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης… δεν το συζητώ! Η επιλογή μου χωρίς δεύτερη σκέψη! Επειδή πολλοί σκέφτονται μην επιδράσει στο… RNA τους ΕΙΔΙΚΑ για αυτό θα το προτιμήσω, διότι… βαρέθηκα με το δικό μου και θα ήθελα μία ανανέωση! Φοβάμαι πως δεν θα συμβεί όμως κάτι ανάλογο και θα παραμείνω με το γερασμένο μου, ταλαιπωρημένο DNA…

Βεβαίως εάν η Rolls Royce είχε αναπτύξει κάποιο δικό της εμβόλιο, εκεί ούτε να το διανοείστε! Rolls Royce και ξερό ψωμί! Φήμες αναφέρουν πως όντως η θαυμαστή αυτοκινητοβιομηχανία το τόλμησε, αλλά στις παρενέργειες ήταν να εμφανίζεται το σήμα της “RR” με φωτεινά γράμματα στο μέτωπο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις (στην παραλλαγή του Phantom) γινόσουν αόρατος, όπως το φάντασμα. Σε κάποιους τέλος αναφέρθηκε πως φύτρωσε στο μέτωπο ΚΑΙ το αγαλματίδιο της “Θεάς Νίκης” (όπως και στο ψυγείο των αυτοκινήτων της) και αυτό θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα!

Εάν όμως η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει αποτελεσματικό εμβόλιο (και θα το έπραττε εάν δεν άφηνε τον Αλβέρτο να διοικεί τη Pfizer, αντί να ήταν εδώ), θα το επέλεγα καθαρά για εθνικούς λόγους! Μπορεί να είχε τις παρενέργειές του, όπως αφού το έκανες να μην πίστευες στον Covid-19 ή ενδεχομένως να διέθετε μυστικά γονίδια από τα κόμματα (Covid-ND, Covid-Syriza, Covid-KINAL, Covid-KKE=Sputnik ενώ με το Covid-ΧΑ θα πέθαινες επιτόπου) και ανάλογα με το ποια ή ποιος στο έκανε θα αποκτούσες και τις πολιτικές πεποιθήσεις του· αλλά σίγουρα το καλύτερο θα ήταν το όνομά του:

Tsipouro VL!

Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα και φεύγοντας θα ήσουν και… φέσι! Αλλά το… VL τι να σημαίνει; Είναι όπως ας πούμε το SL στις Mercedes, SL=Super-Leicht στην Γερμανική και Super Light στην Αγγλική (Σούπερ Ελαφριά); Όχι! Το VL προέρχεται από το… Βλάχος (Vlachos)! Πίνεις ένα τσίπουρο (δηλαδή μία δόση Tsipouro VL) και κυνηγάς τις προβατίνες στα λαγκάδια και άντε να σε προφτάσει ο Covid-19!

Α ρε Μήτσο μ΄…

Σημ. 1: Ειλικρινά το εννοώ για το AstraZeneca, εάν έχω τη δυνατότητα επιλογής. Να δούμε τι θα γράφω… μετά! Χα!

Σημ. 2: Το Χιούμορ δεν είναι αντικείμενο για γέλια (Humor is not a laughing matter).

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)