Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Ιστορία μιάς Μπανανιάς

Μια φορά και πολλούς καιρούς πριν ήταν μία μπανανιά. Η μπανανιά είναι ένα θαυμάσιο φυτό. Όμορφη και εξωτική, αλλά είχε ένα πρόβλημα. Ήταν φυτεμένη σε ψυχρότερο σχετικά περιβάλλον απ΄όσο η φύση, της είχε ορίσει.

Τι να κάνει λοιπόν η μπανανιά, κάθε χρόνο έδενε τους καρπούς της με την ελπίδα πως θα ωριμάσουν και θα γίνουν ωραίες μπανάνες στο μπανανόδασος, αλλά ματαίως! Δεν υπήρχε καν μπανανόδασος, διότι η μπανανιά μας ήταν μόνη της αλλά αυτό της προσέδιδε μοναδικότητα! Δεν υπήρχαν άλλες μπανανιές τριγύρω και ξεχώριζε!

Κάποτε μία μπανανίτσα αποφάσισε να ξεπεράσει τους περιορισμούς του κλίματος και αν και καχεκτική λόγω μικρού μεγέθους, αλλά όχι και ποιότητας, αποφάσισε να υπερβεί τις προκαταλήψεις, τους περιορισμούς και τις αμέτρητες δυσκολίες και να… κιτρινίσει!

Τότε έγινε σαν μπανανιά (καλαμιά εννοούσα) στον κάμπο και μέσα στο πλήθος των πράσινων ανώριμων αδελφών μπανανιών ωρίμασε!

Έτοιμη, έστω και μικρή αλλά εξόχως γευστική έκανε το σφάλμα και ξ ε χ ώ ρ ι σ ε. Βλέπετε ήταν… διαφορετική και οι άλλες μπανανίτσες δεν το ανέχονταν αυτό. Πώς τόλμησε και ξέφυγε από την κοινή γραμμή;

Αυτό ήταν θανάσιμο λάθος. Ο μπανανο- καλλιεργητής μη γνωρίζοντας ποια είναι η ώριμη μπανάνα, διότι ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο, ούτε είχε δει ποτέ του κίτρινη μπανάνα, θεώρησε πως η κιτρινούλα μας ήταν μία παρεκτροπή και ασθένεια της μπανανιάς του.

Και επειδή ξεχώριζε και έδειχνε… κίτρινη εμπρός στις άλλες τις πράσινες αποφάσισε να την κόψει και να την πετάξει ως μίασμα επικίνδυνο γαι τις άλλες μπανάνες του.

Οι πράσινες μικρές μπανάνες χάρηκαν, διότι πλέον δεν θα ήταν αναγκασμένες να αγωνισθούν για να κιτρινίσουν. Διότι αυτές γνώριζαν πολύ καλά πως αυτό περίμενε η μπανανιά.

Ο μπανανο- καλλιεργητής ήταν ευχαριστημένος, διότι έκοψε την κιτρινούλα μας και συνεπώς το μπανανόδασος- τσαμπί απέκτησε πάλι την πράσινη ομοιομορφία του και όλοι ήταν πλέον ευχαριστημένοι.

Όλοι; Όχι! Η ίδια η μπανανιά ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένη, διότι αν και μετά από κόπους και καιρούς κατάφερε να παραγάγει μία ώριμη, κίτρινη μπανανούλα, της την έκοψαν και αυτήν. Και φυσικά ο μπανανο- καλλιεργητής μας αφού θα απογοητευθεί μετά από τόσα έτη μη παραγωγής ενός γευστικού φρούτου, το οποίο ποτέ δεν έρχεται, θα κόψει και την ίδια την μπανανιά και μαζί της φυσικά και τις πράσινες φθονερές μπανάνες.

Αυτή είναι η ιστορία μιάς μπανανιάς ή ίσως και μίας Μπανανίας!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)