Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Δικτατορία της (δήθεν) Οικονομίας

Τώρα τι με έπιασε Κυριακή βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2017 να γράψω αυτό το άρθρο για να σας αναστατώσω είναι ένα θέμα. Επρόκειτο να το δημοσιεύσω νωρίτερα, αλλά έχω τόσα να κάνω και πρέπει και να ξεκουραστώ και λίγο.

Λοιπόν! Μην αρχίσετε να με χαρακτηρίζετε ως καπιταλιστή, σοσιαλιστή, κομμουνιστή ή ό,τι άλλο όσον φορά τις απόψεις μου. Σκέψεις σας παραθέτω μόνον αυτή τη στιγμή για να προβληματιστείτε και δεν προτείνω τίποτα (αναφέρομαι στο τώρα).

Θεωρώ δεδομένο πως η οικονομική οργάνωση στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη και αλλού είναι ανυπόφορη. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η αθλιότητα έναντι των ανθρώπων. Σας δηλώνω πως προτίθεμαι να την ανατρέψω.

Μην γελάτε! Δυστυχώς όμως τα έχω μόνο 399,97 και όχι 400!

1. Ανεργία

Η ανεργία, η οποία τόσο πολύ αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία επί Μεσαίωνος ήταν… προνόμιο της αριστοκρατίας! Ποιοι δεν εργάζονταν τότε; Οι ανώτερες τάξεις και οι κατακτητές. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν (τουλάχιστον) αναγκασμένοι να δουλεύουν στην μεγίστη αθλιότητα προκειμένου να συντηρούν τους κηφήνες.

Σήμερα, άνεργοι είναι οι «λαϊκοί». Ωστόσο οι κηφήνες εξακολουθούν να ΜΗΝ εργάζονται. Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη αυτή!

2. Η τεράστια απάτη του μισθού και της σύνταξης

Μισθός και σύνταξη σημαίνει πως κάποιος άλλος ορίζει το επίπεδο διαβίωσής σας. Μην αυταπατάσθε! Δεχόμενοι μισθό παραχωρείτε σε κάποιον άλλον (άνθρωπο ή οργανισμό ή κρατική οντότητα) να ορίζει το ΠΩΣ θα ζείτε εσείς!

Να γνωρίζετε πάντως πως όσο περισσότερο υψηλόμισθος είσθε τόσο περισσότερο από την προσωπική σας ικανότητα παραχωρείτε. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιριών εισπράττουν ένα ασήμαντο κλάσμα των όσων προσφέρουν. Μην τους φθονείτε (και κανέναν προσθέτω και για κανέναν λόγο να μην φθονείτε), διότι είναι οι πλέον στυγνά εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι. Απλά δεν το γνωρίζουν. Οι κυβερνήσεις όμως με τα λαμπερά πρόσωπα των απατεώνων κοινού ποινικού δικαίου γνωρίζουν την… απάτη. Και την συνεχίσουν αφού κανείς (σχεδόν) δεν το σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Οι απατεώνες υπάρχουν και ευημερούν (και κυβερνούν) αφού ΕΣΕΙΣ το επιτρέπετε. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή κυριαρχείται από αυτό το είδος των κυβερνήσεων.

3. Οι τεράστιες περιουσίες

Το φαινόμενο αυτό είναι (σχετικά) της σύγχρονης εποχής. Δεν υπήρχε στο παρελθόν. Και όσοι είχαν τεράστιες περιουσίες δεν προλάβαιναν για πολύ να τος χαρούν. Μονάρχες κάθε είδους και λοιποί τύποι φρόντιζαν να τους «στείλουν» στον άλλο κόσμο πολύ σύντομα!

4. Δούλος ή εργαζόμενος;

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο η θέση του σημερινού εργαζόμενου είναι χειρότερη από την θέση του δούλου της αρχαιότητας. Η μόνη ελευθερία την οποία έχει είναι να… πεθάνει ελεύθερος από πείνα!

5. Η τεράστια απάτη της φορολογίας

Είναι απλό. Αυτοί, οι οποίοι δημιουργούν εξαναγκάζονται να πληρώνουν την ζωή των κυβερνητικών κηφήνων. Ίσως η καλύτερα οργανωμένη απάτη της ιστορίας εις βάρος των… πλουσίων!

6. Η ακόμα μεγαλύτερη απάτη της κοινωνικής ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας

Και επειδή οι πλούσιοι μπορούν να ξεγελαστούν μέχρις ενός σημείου μέσω της φορολογίας, οι υπόλοιποι θα χάψουν το παραμύθι της (δήθεν) κοινωνικής πρόνοιας από τους ίδιους απατεώνες. Αντί η ληστεία να λέγεται φόρος ας λέγεται κοινωνική ασφάλιση. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Φτωχοί ΕΣΕΙΣ για να τρέφετε τους κηφήνες.

7. Σταματώ εδώ

Και τονίζω πως η φτώχεια (κατά την άποψή μου) είναι και αμαρτία αλλά και τεχνητή κατάσταση. Επιθυμώ όλοι να είναι πλούσιοι. Περισσότερο ή λιγότερο δεν με απασχολεί, αλλά όλοι να διάγουν έναν όμορφο αξιοπρεπή βίο (και όχι εις βάρος άλλων).

8. Το απολύτως τελευταίο

Το σπουδαιότερο στοιχείο μίας κοινωνίας είναι η παιδεία και η μόρφωση. Με εφόδια αυτά, όλα τα προηγούμενα καθίστανται αυτονόητα. (υποκειμενική άποψη αυτή).
Μία καινούργια κατάσταση διαμορφώνεται πλέον. Οι απατεώνες ας χάσουν τον ύπνο τους.

Εσείς όμως κοιμηθείτε χαρούμενοι. Η τύχη σας δουλεύει και ΔΕΝ σας δουλεύει.

9. Αυτό γράφεται…