Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Αντιστροφή των Ερωτημάτων

Βαδίζοντας ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα της σκέψης και την επιχειρηματολογία του ανήθικου παραλόγου (σημειώνω: ανήθικου, διότι το παράλογο ΕΙΝΑΙ ηθικό) προσέξτε πως αντιστρέφονται τα ερωτήματα:

Απεργίες
Το ζητούμενο δεν είναι ο τρόπος περιορισμού των απεργιών, αλλά η εξάλειψη των συνθηκών δημιουργίας τους. Ήτοι, καλές συνθήκες εργασίας, δίκαιη οικονομική ανταμοιβή, υγιές περιβάλλον.

Πλειστηριασμοί
Το ζητούμενο δεν είναι εάν θα πρόκειται για την πρώτη κατοικία ή την όποια αξία της, αλλά γιατί δεν δύναται κάποιος, μέχρι πρότινος συνεπής να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου.

Απλήρωτοι φόροι
Το ζητούμενο δεν είναι πως θα εισπραχθούν οι απλήρωτοι φόροι, αλλά γιατί ο μέχρι πρότινος συνεπής φορολογούμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί (ως ανωτέρω).

Αριθμός τηλεοπτικών αδειών
Το ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, αλλά ο έλεγχος των ειδησεογραφικών μέσων. Κάθε ένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει την γνώμη του. Το κοινό ας κρίνει. Με αυτήν την έννοια γιατί να μην επανέλθει ο περιορισμός στον αριθμό αδειών των ταξί ή γιατί να μην τεθεί περιορισμός στον αριθμό των εκδιδομένων εφημερίδων ή ηλεκτρονικών ιστοσελίδων; Η ακόμα προτείνω γιατί όχι περιορισμός των δικηγόρων ή μηχανικών ανά περιοχή (10 άδειες μηχανικών στην Πάτρα και με κόστος 100 χιλιάδες η κάθε μία). Τι είδους σκεπτικό είναι αυτό;

Επιδόματα
Το αποκορύφωμα του εξευτελισμού των πολιτών!
Το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα λάβει και πόσο από κοινωνικά (λέμε τώρα) επιδόματα. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει ανάγκη επιδομάτων.

Όλα τα προηγούμενα ζητήματα ΔΕΝ υπήρχαν (στην τρομακτική έκταση του σήμερα) ούτε απασχολούσαν την Ελληνική κοινωνία πριν το 2008.

Εν τέλει, οι προθέσεις σου αποκαλύπτονται ανάλογα με το που εστιάζεις. Εάν το ζητούμενο είναι η διατήρηση της φτώχειας, της μιζέριας και της εξαθλίωσης ασχολείσαι με την δήθεν ανθρωπιστική διχείρηση του προβλήματος, το οποίον μονιμοποιείς.

Εάν στόχος σου είναι όντως η ανόρθωση της Ελληνικής κοινωνίας αντιστρέφεις τα προηγούμενα ερωτήματα και στοχεύεις στην εξάλειψή τους.

Ζήτω η διανοητική σύγχυσις, ζήτω η κοροϊδία!