Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Δίπλα στο Κύμα.. Μέσα στα Χιόνια

Υπάρχει μία κατηγορία ακινήτων, τα οποία έχουν το πολύ ωραίο χαρακτηριστικό:

Είναι μέσα στα χιόνια αλλά και δυό βήματα από τη θάλασσα… Δεν είναι εντελώς σαφές σε εμένα προσωπικά πιο θα ήταν το καλύτερο. Να έχω ένα σπίτι δίπλα στην θάλασσα, ένα στο βουνό ή κάτι ενδιάμεσο. Είναι περίπου σαν τις επιλογές μας στα αυτοκίνητα. Ένα ανοιχτό σπορ είναι πολύ ωραίο για το καλοκαίρι, αλλά κάπως δύσχρηστο τον χειμώνα… Ένα τζιπ ίσως αποτελεί μία καλή επιλογή, πολλές φορές όμως υστερεί σε ταχύτητα.

Προσέξτε όμως! Οτιδήποτε είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες αυτό είναι το πιο επιθυμητό. Χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για διαφήμιση ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορώ να μην επισημάνω την επιτυχία της Porsche Cayenne…  Αυτό διότι έδωσε σε ένα μόνο αυτοκίνητο τόσα πολλά χαρακτηριστικά χρηστικότητας, ώστε να καθίσταται ασυναγώνιστο… Ασχέτως της “κακής” της φήμης στην Ελλάδα, λόγω κάποιων εκ των ιδιοκτητών της παραμένει ένα σπουδαίο αυτοκίνητο αλλά και μία εξέλιξη στην αυτοκίνηση και εξαιρετική σύλληψη των ανθρώπων, οι οποίοι διείδαν την εμπορική επιτυχία σε ένα μοντέλο, το οποίο φαινόταν ασύμβατο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του (φήμη φίρμας, σπορ προσανατολισμός του, ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου, οικογενειακοί χώροι).

Κάπως αντίστοιχο είναι ένα σπίτι στο βουνό και όχι τόσο στη θάλασσα. Είναι περίπου η Cayenne του ακινήτου, μόνο που δεν είναι τόσο ακριβό… Μην μου πείτε τώρα για φόρους, διότι και τα τέλη μιας Cayenne δεν είναι καθόλου λίγα… Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως είναι σε απόσταση 20 περίπου λεπτών με το αυτοκίνητο από την παραλία… Άλλωστε είναι απλά τζιπ.

Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των περιοχών στην Ελλάδα με αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό. Λόγω της ορεινής διαμόρφωσης της χώρας είναι μία συνθήκη, η οποία εύκολα ικανοποιείται…

Χιόνια λοιπόν τον χειμώνα και μπάνιο στην θάλασσα το καλοκαίρι, όλα αυτά σε τιμή μιας …βασικής Cayenne. Η ορεινή Αιγιάλεια βρίθει Cayenne ακινήτων….

Ιδού φωτογραφίες από μία τέτοια περιοχή, με έμφαση τον χειμώνα και με την παραλία της Αιγείρας- Ακράτας στα πόδια σας.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)