Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ακίνητα και Δημιουργία Χρήματος (ένα βήμα παραπέρα)

One step forward… (ένα βήμα παραπέρα…)

Στα δύο προηγούμενα μέρη αναπτύχθηκε το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό τμήμα της Δημιουργίας Χρήματος από Ακίνητα.

Ας πάμε όμως “one step forward”… ένα βήμα παραπέρα…

(Η χρήση της Αγγλικής γλώσσας οφείλεται στο γεγονός πως πολλές εκφράσεις που χρησιμοποιώ θυμίζουν κάποια στερεότυπα που εμένα προσωπικά με παραπέμπουν σε κάποιες εικόνες που νομίζω πως θα ήθελα να μοιραστώ. Νομίζω πως δεν μπορούν να αποδοθούν, όσον αφορά τουλάχιστον το χρώμα και τα αισθήματα που διεγείρουν γνωστές φράσεις λχ του κινηματογράφου, όπως “Play it again, Sam“ή “You talkin’ to me?” σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα πέραν της αρχικής τους που λέχθηκαν και που έγιναν διάσημες).(Σημ. 1).

Στην ενότητα αυτή υποβάλλω μία μόνιμη πρόταση.

Παρουσίασα στα προηγούμενα μέρη (1ο και 2ο) τρόπους Δημιουργίας Χρήματος. Επειδή έχω τονίσει πως τίποτα δεν μπορεί να αφορά «τους άλλους», αν προηγουμένως δεν βάλεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ το κεφάλι σου κάτω από τη λαιμητόμο, προτείνω:

Αν διαθέτετε κάποιο ΑΔΡΑΝΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟ, το οποίο επιτρέψτε μου να αξιολογήσω όσον αφορά την Δυναμική Δημιουργίας Χρήματος που ίσως διαθέτει, δέχομαι να προσημειώσω ένα πολύ αξιόλογο ακίνητο που διαθέτω (Σημ 2.) προκειμένου μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (λχ ένα έτος) να μπορώ να διαχειριστώ (όσον αφορά την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του και ΜΟΝΟΝ) το συγκεκριμένο ακίνητο.  ΕΑΝ εντός της προσυμφωνημένης προθεσμίας ΔΕΝ έχω δημιουργήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ έτοιμη προς υλοποίηση ας εκπέσει η προσημείωση ΥΠΕΡ σας, ως αποζημίωση για την αδράνεια του χρόνου που παρήλθε άπρακτος λόγω της δικής μου αδυναμίας.

Στην ουσία επιθυμώ να “αγοράσω” τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αξιοποίησης του ακινήτου (Options), ΟΧΙ το ίδιο το ακίνητο.

Αυτό φυσικά δεν αποτελεί τόσο μεγάλο ρίσκο ή τυχοδιωκτισμό (δεν είμαι καθόλου ειδικός σε αυτά), όπως ίσως με πρώτη ματιά φαίνεται. Στα αγαπημένα μου παραδείγματα με αυτοκίνητα σκεφτείτε μία εγκαταλελειμμένη Rolls Royce, η οποία «σαπίζει» στο garage σας και σκέφτεστε πόσα χρήματα θα θέλετε να τη επαναφέρετε σε άριστη κατάσταση (τίποτα λιγότερο). Ωστόσο αυτό σας δημιουργεί τάσεις αναβλητικότητας ή φόβου σε σχέση με το κόστος και το μελλοντικό αποτέλεσμα. Θα μπορέσετε αφού την αποκαταστήσετε να την αξιοποιήσετε ή απλά και μόνο αφού θα έχετε πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσόν θα έχετε μία λαμπρή αλλά ακινητοποιημένη Rolls Royce την οποία και θα πληρώνετε;

Πριν και μετά…

Για έναν Μηχανικό που ασχολείται όμως με την αποκατάσταση μίας Rolls Royce σαφώς δεν είναι το ίδιο. Είναι μία κρυμμένη οικονομική πηγή, η οποία όμως απαιτεί βαθειά τεχνογνωσία και αντίληψη της αγοράς προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα. Αυτό που τρομάζει ΕΣΑΣ για κάποιον άλλον είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του, δείτε και την φωτο παρακάτω, (Σημ. 3):

Charles C.Ebbets – Lunch atop a Skyscraper

Το μόνο επιθυμεί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ: Να κάνει τη δουλειά του, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

Το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει και για ένα ΑΔΡΑΝΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟ σε σχέση με εμένα. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Τονίζω για πολλοστή φορά ότι το κέρδος στα ακίνητα δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την κατοχή του. Δεν συζητώ για μεταβίβαση κυριότητας, (εκτός εάν επιθυμείτε και ΑΝ νοιώθετε ότι σας συμφέρει). Αυτό που μετρά είναι ο βαθμός απόδοσης και οι υπεραξίες που θα προσδώσει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.

Με πολύ απλά λόγια. Δώστε μου τη δυνατότητα να μελετήσω το δυναμικό αξιοποίησης του ακινήτου σας και αντ’ αυτού δέχομαι να προσημειώσω ένα δικό μου ακίνητο. Αν μέσα στον προσυμφωνημένο χρόνο μπορώ να σας προτείνω (με χρηματοδότηση, όχι ιδέες) τρόπο αξιοποίησής του, πολύ καλά μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου. Αν όχι για τον αδρανή χρόνο η προσημείωση του ακινήτου μου ας εκπέσει υπέρ σας. Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση νομίζω ότι δικαιούμαι σε περίπτωση επιτυχίας ένα αυξημένο λχ διπλάσιο ποσοστό κέρδους απ’ ότι αν δεν προσημείωνα το δικό μου ακίνητο, (ελπίζω να το αξιολογήσετε δίκαιο αυτό).

Αν πάλι συμμερίζεστε την πρότασή μου αλλά δεν έχετε ακίνητο και παρόλα αυτά θα θέλατε να συμμετείχατε με την δική σας παραγωγική πραγματική δυνατότητα (τεχνογνωσία, κεφάλαιο, δυνατότητα εξασφάλισης συμφωνιών αξιοποίησης) ακόμα καλύτερα. Εφόσον τηρείται το πνεύμα που αναπτύχθηκε στις δύο προηγούμενες ενότητες απλούστατα θα πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις το ίδιο και οι πιθανότητες επιτυχίας.

Σημ. 1″Play it again, Sam” is originally a misquotation from the 1942 film Casablanca.
You talkin’ to me?” is a popular quote said by Travis Bickle, a character played by Robert De Niro in the 1976 movie Taxi Driver.

Σημ. 2 Λεπτομέρειες και συμβόλαια στη διάθεσή σας. Προφανώς αυτό αφορά ένα ακίνητο. Σε άλλη περίπτωση θα εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)