Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Απόνερα της Γκόλφως

Όταν θέλεις να εξοντώσεις έναν αντίπαλο ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους είναι να τον γελοιοποιήσεις. Ο “αντίπαλος” δεν σημαίνει πως είναι κατ΄ ανάγκην άνθρωπος. Μπορεί να είναι ιδέες, παραδόσεις, ιδανικά. Όταν μάλιστα ασχοληθεί ένας ευφυής, χωρίς ήθος, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται δραματικά. Μην ξεχνάτε πως όταν προσπαθείς να γελοιοποιήσεις κάποιον ή κάτι κινδυνεύεις να αυτο-γελοιοποιηθείς, εάν δεν είσαι πολύ εύστοχος.

Την Γκόλφω την περιέλαβε ένας “τύπος” της προηγούμενης κατηγορίας και την ξετίναξε. Μαζί ξετίναξε και κάθε ιδέα, η οποία τη συνόδευε. Τα κατάφερε, όπως και κάποιος άλλος κωμικός, όπως και πολλοί άλλοι ικανοί αλλά χωρίς ίχνος ήθους δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκφραστές γνώμης και δεν έχει τέλος.

Η κατάντια της Ελλάδας σήμερα έχει όνομα. Είναι τα ονόματα, όλων αυτών, οι οποίοι δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο το πλέγμα ΜΗ-ιδεών, το οποίο περιβάλει και χαρακτηρίζει την Ελληνική κοινωνία. Και δεν είναι μόνο η Ελληνική, κάθε κοινωνία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της έχει και τους εκφραστές της.

Γκόλφω πάρε την εκδίκησή σου!

Αλλά τι γράφω; Η Γκόλφω δεν εκδικείται. Πεθαίνει. Όπως πεθαίνει και μία κοινωνία. Μόνο πως στην περίπτωση της δεύτερης κανένας Περεσιάδης δε θα βρεθεί να γράψει κάτι καλό για αυτήν.

Δείτε το σχόλιό μου στο YouTube.