Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

“Αν ήμουν Δήμαρχος…”

Σήμερα στο ένθετο “Επιλογές” της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” φιλοξενούνται οι απόψεις 20 συμπολιτών Πατρινών -μαζί και η δική μου- σχετικά με το παραπάνω ερώτημα”… Ευχαριστώ θερμά την Δημοσιογράφο Γωγώ Καραλή καθώς και τον Εκδότη της εφημερίδας για την πρόσκληση και την τιμή… Παρακάτω παραθέτω αυτούσιο το κείμενο:

“Κινήσεις εξωστρεφείς με έμφαση στο Πνεύμα”

Τώρα που ανέλαβα… Δήμαρχος και με πόρους και όλα τα μέσα ήλθε η ώρα των… παροχών! (Προφανώς αστειεύομαι)!

Πιστεύω πως σε δύσκολες περιόδους επιβάλλονται πολύ επιθετικές κινήσεις, εξωστρεφείς και με έμφαση στο Πνεύμα και κατ΄ επέκταση στον επιστημονικό- τεχνολογικό τομέα… αλλά και τον καλλιτεχνικό…

Συνεπώς θα έστελνα στους διακεκριμένους των καλύτερων Πανεπιστήμιων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Κόσμου, όπως επίσης και στις μεγαλύτερες και τεχνολογικά πιο προηγμένες επιχειρήσεις, επίσημη επιστολή ως Δήμαρχος μίας πανάρχαιας και σπουδαίας πόλης μίας εξίσου σπουδαίας χώρας, προσκαλώντας τους να έλθουν όσοι επιθυμούν να εργασθούν επενδύοντας στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της πόλης μας.

Θα προσκαλούσα επίσης όλους τους ιδιοκτήτες αξιόλογων κτισμάτων (διατηρητέων και ξενοδοχείων) να διαθέσουν τα ακίνητα τους (με πληρωμή είτε από το ΕΣΠΑ είτε από τον Δήμο μας) για την φιλοξενία των προσωπικοτήτων αυτών και θα προσπαθούσα να ενισχύσω και όσους ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν κτίρια κατάλληλα για επιστημονικούς ή ερευνητικούς σκοπούς για την χρησιμοποίηση από τα Πανεπιστήμια του διεθνούς στερεώματος ή των αντίστοιχων εταιριών.

Προφανώς ανεκμετάλλευτοι χώροι της πόλης μας είτε του δήμου είτε ιδιωτών (λχ εργοστάσιο Λαδόπουλου) θα διατίθεντο με ιδιαίτερες προσκλήσεις σε Πανεπιστήμια του τύπου (Harvard, MIT, Οξφόρδη, Λομονόσοφ Μόσχας, Σαγκάης, Τόκυο), για να αναφέρω μερικά προκειμένου να ασκήσουν εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Το ίδιο και σε εταιρείες διεθνούς εμβέλειας.

Το αντάλλαγμα αυτής της πρότασης θα ήταν ένα ικανό ποσοστό από τα δικαιώματα στις πατέντες και το know-how κάθε δραστηριότητας, η οποία θα δημιουργείτο στην Πάτρα μέσω αυτής της κίνησης. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως και κάθε ίδρυμα της χώρας καθώς και κάθε επιχείρηση φυσικά ευπρόσδεκτοι στο εγχείρημα.

Με μία αντίστοιχη δημόσια καμπάνια της πρόσκλησης στα μεγάλα διεθνή μέσα η Πάτρα θα αποκτούσε μία απίστευτη δυναμική διεθνώς, με σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα και με οικονομική ευμάρεια προ των πυλών.

Το ωραίο είναι πως το προηγούμενο μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, με την συνδρομή ενδεχομένως και του ΕΣΠΑ και με τα υπάρχοντα μέσα!

Αρχική Δημοσίευση: 3 Ιαν. 2015

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)