Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ένα Χιλιοστό την Ημέρα…

Κάθε ημέρα παρατηρώ ένα περισσότερο θλιβερό τοπίο γύρω μου. Κάθε ημέρα ένα βήμα ακόμα προς την πλήρη αποδόμηση της καθαρής σκέψης και κάθε ημέρα ένα βήμα πιο κοντά προς τον εντυπωσιακά φοβισμένο άνθρωπο, τον χωρίς σταθερούς πυλώνες να στηριχθεί, να παραπαίει χωρίς όνειρα, χωρίς σχέδια, χωρίς τίποτα προκειμένου να αρπάξει το ξεροκόμματο που του φτύνουν στα μούτρα αφού τον έχουν ισοπεδώσει

Και η κάθε αθλιότητα, η οποία εμφανίζεται φαίνεται αυτονόητη και δεν εκπλήσσει. Και κάθε ημέρα ένα χιλιοστό καθοδική στροφή στον κύκλο.

Μέσα σε 3 μόλις χρόνια αλλάζει εντελώς συμπεριφορά ακόμα και ο πιο κοντινός σου (αδύναμος) άνθρωπος. Γιατί ο κύκλος δεν σε φέρνει στο αρχικό σημείο, αλλά λειτουργεί σαν μία καθοδική σπείρα. Και κάθε ημέρα τόσο βυθίζεσαι…

Και κάθε ημέρα, το απίθανο και το παράλογο γίνεται κατά ένα χιλιοστό πιθανότερο και λογικό…

Η χειρότερη μορφή διαφθοράς μιας κοινωνίας.

Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αυτό και η τεχνογνωσία υφίσταται και είναι έτοιμη προς χρήση από κάθε εκκολαπτόμενο δικτάτορα.

Ξέρετε όμως. Στα 12 χρόνια του ναζισμού στην Γερμανία δεν έγραψε κανένας τίποτα. Δεν έκανε κανένας τίποτα. Δεν δημιούργησε κανένας τίποτα. Επί 12 χρόνια η κοινωνία υπνωτισμένη και διαποτισμένη από το χειρότερο δηλητήριο βυθιζόταν θριαμβευτικά στην πλήρη αποσύνθεση και εν τέλει στην καταστροφή της, μαζί με το στίγμα του χειρότερου λαού δολοφόνου ανά τους αιώνες.

Ένας να έγραφε κάτι, ένας να έκανε κάτι, ένας να δημιουργούσε κάτι. Γιατί ένας μπορεί ν’ αλλάξει τον Κόσμο.

Κάθε ημέρα να γίνεστε ένα χιλιοστό ισχυρότεροι. Ένα χιλιοστό να ΜΗΝ ενδίδετε στην αθλιότητα, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών. Ένα χιλιοστό την ήμερα πιο τολμηροί, δημιουργικότεροι, πιο άφοβοι με περισσότερα όνειρα και δύναμη.

Μέσα σε 3 χρόνια μόλις θα έχετε δημιουργήσει και εσείς τον πανίσχυρο αντίποδα μιάς ανοδικής σπείρας.

Ό,τι και να συμβαίνει ούτε ένα χιλιοστό πίσω και ένα εμπρός!