Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Άντληση Ρευστότητας και Διεθνείς Ευκαιρίες.

Ο Γάλλος φυσιοδίφης Μπυφφόν (1707-1788) ήταν το χαϊδεμένο παιδί στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ’ (1638-1715). Μία ημέρα ο βασιλιάς για να δοκιμάσει την ευστροφία του, του είπε:

– Μπορείς να κάνεις μία τέτοια πράξη, της οποίας η δικαιολογία θα είναι χειρότερη από την ίδια την πράξη;
– Θα δούμε, μεγαλειότατε.

Ύστερα από αρκετές ημέρες ο Μπυφφόν βλέπει τον Λουδοβίκο να είναι σκυμμένος στον εξώστη των Βερσαλλιών, απ’ όπου παρακολουθούσε μία στρατιωτική παρέλαση. Χωρίς να χάσει τότε καιρό πλησίασε και χάιδεψε τα πισινά του βασιλιά!

Έξω φρενών ο “Βασιλεύς Ήλιος”:

– Τι έκανες εκεί;! Φώναξε.
– Συγγνώμη, μεγαλειότατε απάντησε ο Μπυφφόν• σας εξέλαβα για την …βασίλισσα!

Πηγή: Ανθολογία Ιστορικών Ανεκδότων του Ευάγγελου Κ. Μιλλεούνη, Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ 1969

Στην ενότητα αυτή ΔΕΝ χωρούν ούτε λόγια ούτε δικαιολογίες.

Μόνο πραγματικοί και αξιόπιστοι τρόποι ανήκουν εδώ.

Σας εκμυστηρεύομαι και δεν ντρέπομαι να το γράψω, αλλά καταβάλω στην κυριολεξία ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια στο να μπορέσω να δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες ώστε μία επένδυση να είναι τόσο ελκυστική και να το τεκμηριώσω αυτό όχι μόνο σε εσάς αλλά και σε άλλους επενδυτές στο εξωτερικό. Είναι προφανές πως στην ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πόσο μάλλον οι οικονομικές επενδύσεις. Αλλά μην ξεχνάτε τους “απελπισμένους” διαχειριστές κεφαλαίων (διαβάστε την ενότητα “Τα Ελληνικά Ακίνητα”Αλλιώς”… για να δείτε περίπου τι εννοώ). Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας διεθνώς. Υπάρχουν πολλές πηγές. Σας πληροφορώ πως ακούνε με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς πολλές φορές έχω την αίσθηση πως είμαστε οι “ιδανικοί αυτόχειρες”.

Θ έ λ ο υ ν να ακούσουν και να εμπιστευθούν.

Παρ’ όλα αυτά με μεγάλο κόπο συνεχίζω την προσπάθεια και θα πετύχει! (Η ψυχή μου μόνο γνωρίζει πως το γράφω αυτό…).

Η ιστοσελίδα αυτή ιδρύθηκε με πίστη σε πολλά αρχαία ρητά (με κορυφαίο το nil desperandum“-“ΠΟΤΕ απελπισία” και με ακρογωνιαίο λίθο το “aut viam inveniam aut faciam”) και προφανώς δεν πρόκειται να παραμείνω στον μονόδρομο άντλησης ρευστότητας από εξωτερικές πηγές με ροή κατ’ ανάγκην προς την Ελλάδα. Αφού έχουμε “πρόβλημα” θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους επενδύσεων ώστε να αντλήσουμε ρευστότητα και από “άλλους” μη προφανείς δρόμους. Όταν η διεθνής αγορά προσφέρει πολλές πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές εμμέσως έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε με τις όποιες δυνάμεις μας και να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Η επίθεση είναι η δύναμή μας, όχι η άμυνα…

Ξεχάστε την παθητική στάση, την κλάψα και την μιζέρια. Η ζωή είναι μπροστά μας.

Αυτό σας το γράφει κάποιος που όχι μόνο δεν ομιλεί εκ του ασφαλούς, αλλά θα είχε κάθε λόγο να “πηδήξει” από τον τέταρτο όροφο του γραφείου του και όχι για να …κολυμπήσει. Αλλά αυτό λυπάμαι, ξεχάστε το. No way!

Εντάξει υπερβάλλω, απλά θα ήθελα να τονίσω πως δίνω την καθημερινή μάχη της επιβίωσης όπως και εσείς και δεν λείπουν οι λόγοι, οι οποίοι (όπως για όλους μας) είναι βαρείς και αναπόφευκτοι.

Αντίθετα να περιμένετε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια! Πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον!