Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Χόλλυγουντ ως Οδηγός

Γνωρίζετε πώς έχει διαμορφωθεί και πού στηρίζεται η ιδέα του Χόλλυγουντ; Σας απαντώ:

Στην ακραία αβεβαιότητα.

Είναι εντελώς άγνωστο, το πώς θα υποδεχθεί το κοινό μία κινηματογραφική ταινία. Ο μόνος τρόπος να το μάθει κάποιος αυτό είναι πρώτα να την υλοποιήσει και κατόπιν να δοκιμάσει την τύχη της στην αγορά. Αυτό, το οποίο είναι ο… κανόνας στο Χόλλυγουντ είναι και ο τρόπος αντιμετώπισης των αβεβαιοτήτων και των κρίσεων, όπως συμβαίνει αυτή την εποχή.

Συνήθως τα προηγούμενα αναστέλλουν τις αποφάσεις μας και δημιουργούν μία αίσθηση του τύπου “να δούμε πρώτα τι θα γίνει”. Σύμφωνοι, μόνο πως όταν γίνει ΕΣΥ δεν θα είσαι μέσα στο παιγνίδι! Διότι το ερώτημα ΔΕΝ είναι το “τι θα γίνει”, αλλά το “ΕΓΩ τι κάνω”. Το ωραίο βεβαίως είναι πως, όπως και στο Χόλλυγουντ, δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Μπορεί κόποι, χρόνος και χρήμα να πάνε στράφι, όπως και σε μία κινηματογραφική ταινία, ανεξαρτήτως εάν αυτή είναι υψηλής αισθητικής ή σκουπίδι. Δεν γνωρίζεις την υποδοχή της από τους θεατές. Αυτή είναι εξ΄ άλλου και η φύση των επιχειρήσεων.

Αλλά αφού αποφασίσεις “να κάνεις κάτι” και όχι να περιμένεις να δεις “τι θα γίνει”, τουλάχιστον κάνε “κάτι”, το οποίο θα επιλέξεις εσύ ο ίδιος και θα σου αρέσει. Ούτως ή άλλως δεν γνωρίζεις σε καμία περίπτωση πώς θα υποδεχθεί το μέλλον τις προσπάθειές σου.

Η “ταινία” σου λοιπόν, ας είναι εκείνη, την οποίαν εσύ θα ήθελες.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)