Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Meta-Covid-19 ΜΗ Προφητείες (Σύνοψη)

Από τα τέλη του Ιανουαρίου του 2020 (δηλαδή αρκετά νωρίτερα από την εφαρμογή του πρώτου lockdown στην Ελλάδα έχω γράψει και σχολιάσει για το θέμα του Covid-19… 289 και με αυτό 290 άρθρα! Όλα υπάρχουν δημοσιευμένα στην σελίδα μου και στο Facebook.

Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει το αναγκαίο της διάσπασης του εγωισμού και της πανανθρώπινης αντιμετώπισης. Επίσης και το πώς μία τραγική αλλά και φυσική εξέλιξη επρόκειτο να αποτελέσει και μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία. Ευκαιρία, διότι απελευθερώθηκε το πολυτιμότερο αγαθό, ο χρόνος και πλέον πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να σκεφτούν και να αναλογιστούν (και να αλλάξουν κάποια από τα δεδομένα της ζωής τους).

Ευκαιρία επίσης να σπάσει το απόστημα της παγκόσμιας οικονομικής ασφυξίας και των… εκλεγμένων λαϊκίστικων δικτατορίσκων. Διότι όλοι είχαν δειλιάσει, αφού ο θάνατος δεν κατανοεί την ανθρώπινη γλώσσα ούτε τα έγγραφα, αλλά ούτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις περιουσίες. Και πως εάν ΔΕΝ αρπάξεις αυτήν την ευκαιρία οι συνέπειες θα είναι πολύ σκληρές· βλέπετε τιμωρείσαι όταν αδρανείς.

Κι ενώ όπως θυμόσαστε φάνηκε να επικρατεί μία αλληλεγγύη (lockdown I του Μαρτίου 2020) και αρκετοί να γράφουν παρόμοια με τα προηγούμενα, κάποιοι άρχισαν να αμφισβητούν τον Covid-19, μετά ξεκίνησαν οι συνωμοσιολογίες, κατόπιν ήταν οι φαρμακευτικές, μετά οι… αντι-εμβολιαστές (τώρα και αντι-απογραφιστές) και ούτω καθ΄ εξής.

Και το “σύστημα” κατάφερε εκ των ένδον να διαλύσει την έστω χαλαρή κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει τους καλύτερους υποστηρικτές του μέσα από εκείνους, οι οποίοι τελικά θα πληρώσουν το τίμημα. Η οικονομία είναι εδώ.

Αυτά τα ολίγα ενόψει της όμικρον.

Οι meta-Προφητείες ακολουθούν… Meta-Προφητείες (Ακινήτων και Όχι Μόνον)

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(ΜΗ Προφητεία #87 της 27-11-2021)

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)