Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Barbenheimmer – Μασκ – Λάνθιμος – Κύπρος – Ισραήλ – Ρωσσία – Ουκρανία – Μαλέσκου και…

Σκέψη 1

Ολόκληρο το καλοκαίρι ασχοληθήκαμε ουσιαστικά με δύο (2) ΜΟΝΟ κιν/κές ταινίες: Barbie & Oppenheimer.

Ερώτημα 1

Δηλαδή σε ολόκληρο τον Πλανήτη ΜΟΝΟ αυτές οι δύο ταινίες άξιζαν την προσοχή μας; Καμία άλλη δεν άξιζε; Φυσικά και όχι και είναι βέβαιο πως θα έχουν γυριστεί κάποιες (πολύ λίγες), οι οποίες θα είναι κορυφαίες. Αλλά… αλλά δεν τις γνωρίζει κανείς, διότι την ταινία την “φτιάχνει” το marketing. Και οι… followers κάνουν αυτό, το οποίο υποδηλώνει το όνομά τους, ακολουθούν (και στο γκρεμό προσθέτω).

Σκέψη 2

Πολύ μεγάλο τμήμα της ειδησεογραφίας καταναλώνεται στο να παρουσιάζει τον Ήλον Μασκ και τις επιχειρηματικές κινήσεις του. Εάν υποθέσουμε πως ο τύπος είναι ημι-παράφρων, κάτι, το οποίο προσωπικά πιστεύω και όλες οι κινήσεις του οδηγήσουν σε άλλα αδιέξοδα τι θα συμβεί;

Ερώτημα 2

Τι φοβερή αρρώστια είναι αυτή να σύρονται κράτη και λαοί από το τι θα του κατέβει στο μυαλό του; Διάνοια δεν αμφιβάλλω πως είναι, αλλά διάνοια δεν σημαίνει και καλό. Ακόμα και η ηλεκτροκίνηση έχει δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία μάλλον δεν εστιάζουμε καθόλου. Από πού θα προκύψει όλη αυτή ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το άλλο προφανές τι θα συμβεί με τις μπαταρίες τους μόλις αυτές πρέπει να καταστραφούν;

Σκέψη 3

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του οικονομικού ταχυδρόμου πως Beyoncé, Swift, και Barbenheimer (από το Barbie και Oppenheimer) έσωσαν την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών από την ύφεση συνεισφέροντας στα αμερικανικά ταμεία 8,5 δισ. ευρώ!

Ερώτημα 3

Πότε θα γίνει αντιληπτό πως ο Πολιτισμός αποτελεί τεράστια δύναμη; Και βέβαια δεν εννοώ ακριβώς πως τα προηγούμενα είναι “πολιτισμός” αλλά η Τέχνη και μέσω αυτής η ψυχαγωγία γενικά είναι υπερόπλο.

Σκέψη 4

Ο Γιώργος Λάνθιμος παρουσίασε τη νέα του ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Δεν την είδα ακόμα, αλλά εάν κρίνω από τα όσα διαβάζω αμφιβάλω να τα καταφέρω, όπως και ΚΑΜΙΑ άλλη ταινία του δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω μέχρι τέλους. Από την αρχή θα το γράψω ευθαρσώς με… αηδιάζουν (εντάξει δικό μου πρόβλημα). Με αυτά, τα οποία ο ίδιος δήλωσε νομίζω πως θα πρόκειται περί μίας ταινίας συγκεκαλυμένου πορνό.

Άλλη μία ιδιοφυία με άριστη γνώση της τεχνικής του κινηματογράφου, ο οποίος επιβάλλει την –ας μου επιτραπεί η έκφραση- ψυχανωμαλία του. Σύμφωνοι, δεν είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε ό,τι ο ίδιος δημιουργεί καλλιτεχνικά και σίγουρα έχει και το κοινό του. Μήπως και ο Πιερ Πάολο Παζολίνι αντέχεται; Ούτε δευτερόλεπτο…

Ερώτημα 4

Αλλά όμως γιατί θα πρέπει να δεχόμαστε ό,τι μας προβάλλεται ως τέχνη και πρέπει οπωσδήποτε να μας αρέσει; Προτιμώ τους  Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες με τους Ντίνο Ηλιόπουλο και Κώστα Χατζηχρήστο. Συγγνώμη, άποψή μου.

Σκέψη 5

Κύπρος και  ρατσιστικά φαινόμενα.

Ερώτημα 5

Αυτό “έλλειπε” από την Κύπρο; Καλωσόρισες στο κλαμπ. Και να εξηγούμαι. Το μεταναστατευτικό είναι πολυδιάστατο ζήτημα και αφορισμοί και διάφορα άλλα με φειδώ. Νύχτα των Κρυστάλλων όμως στη Λεμεσό είναι απολύτως απαράδεκτο και οι ευθύνες βαρύνουν πλήρως ΚΑΙ την Κυβέρνηση. Ακόμα πιο κάτω;

Σκέψη 6 (Παλαιό αυτό)

Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζεται και δεν διαφαίνεται κανένα δείγμα εκτόνωσης. Είναι μάλλον ένας βολικός πόλεμος πλέον με θύματα και πρόκληση δυστυχίας ένθεν κι ένθεν. Τις πρώτες ημέρες, όταν μπορούσε κάποιος να γράψει τη γνώμη του χωρίς να… εκτελεστεί είχα αρθρογραφήσει σχετικά με την πολυπλοκότητα του ζητήματος και το ιστορικό υπόβαθρο. Κατόπιν δεν είχε νόημα, διότι ο πόλεμος (εισβολή στην πραγματικότητα) μεταφέρθηκε και στην Ελληνική κοινωνία και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ερώτημα 6

Γιατί θα πρέπει να υπάρχει αυτή η Μανιχαϊστική λογική (δυϊσμός ή αυτό ή το άλλο) σε αυτή τη σύρραξη; Μπορώ εξ΄ ίσου σφοδρά να απορρίπτω την εισβολή και την στυγνή δικτατορία του τσάρου και ταυτοχρόνως να μην συμπαθώ καθόλου και τους άλλους. Και αυτή η συνεχόμενη και διαρκώς αυξανόμενη απαίτηση του προέδρου της δεύτερης για περισσότερα όπλα -επιθυμεί τώρα να του παραχωρηθούν 160 (!) F-16- μου δίνει στα νεύρα.

Τη στιγμή μάλιστα κατά την οποίαν η Ελλάδα ματώνει για να διαθέτει οπλικά συστήματα να αντιμετωπίσει τον υπαρκτό και μόνιμο κίνδυνο εξ΄ Ανατολών.

Σκέψη 7

Ισραήλ και νομοθετική ρύθμιση ή κατά πολλούς αναλόγως πολιτικών πεποιθήσεων πραξικόπημα.

Ερώτημα 7

Γιατί δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα αρκετές κατοικίες στην Ελλάδα για να δεχθούν ειδικά τους συνταγματικούς πρόσφυγες από τη γείτονα (εντάξει υπερβάλλω ολίγον όσον αφορά τις αποστάσεις) χώρα;

Σκέψη 8 (να το ελαφρύνω)

Νομίζω πρώτος είχα σημειώσει και γράψει για την εξωτερική ομοιότητα μεταξύ της ηθοποιού της Barbie Μάργκοτ Ρόμπι και της Ιωάννας Μαλέσκου. Πριν από λίγες ημέρες η τελευταία το ανάρτησε στο Instagram της.

Ερώτημα 8 (προς τη Μαλέσκου)

Ιωάννα με διαβάζεις; Σε παρακαλώ απάντησέ μου!

Και τέλος… (Σκέψη 9 και τυχερή)

…σοβαρό άρθρο σήμερα χωρίς αναφορά στον Κασσελάκη ΔΕΝ νοείται.

Ερώτημα 9

Στέφανε παιδί μου γιατί αποφάσισες να εμπλακείς στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα; Έχεις συνειδητοποιήσει πού έμπλεξες; Δεν έμαθες ακόμα πως όταν συνεδριάζει η Βουλή (κάθε Βουλή) κανενός η προσωπική ελευθερία και περιουσία δεν είναι ασφαλής;

Σημείωση: το άρθρο έχει γραφεί με δόση χιούμορ και το χιούμορ δεν είναι αντικείμενο για γέλια.