Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

!9102 οτ ονέμσιχυτυΕ

(Σημείωση: Το παρακάτω άρθρο είναι όπως η… κοπή της πίττας διαφόρων συλλόγων. Μέχρι τον… Ιούνιο θα κόβονται! Ενώ δημοσιεύτηκε στο εορταστικό 80σέλιδο ένθετο της εφημερίδας των Πατρών “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ” της 31ης Δεκεμβρίου του 2018, από δική μου αβλεψία, διέλαθε της προσοχής μου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο ένθετο δημοσιεύονται άλλα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και λυπάμαι που δεν σας ενημέρωσα την κατάλληλη ώρα να το προμηθευτείτε. Δεν είναι αργά όμως, η πίττα και στις 16 Ιανουαρίου το ίδιο εύγεστη είναι, όπως και την Πρωτοχρονιά και στα γραφεία της εφημερίδας υπάρχει το φύλλο, ενώ η ουσία του είναι διαχρονική! Και κρύβεται και φλουρί)!

Το νέο έτος ξεκίνησε σήμερα! Όνειρα, ελπίδες, επιδιώξεις. Δεν αρκούν όμως. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο σκέψης, κατεύθυνσης, προκαταλήψεων, εμμονών. Ξεκινήστε ΚΑΝΟΝΤΑΣ κάτι διαφορετικά. Τροποποιείστε τις καθημερινές σας συνήθειες. Κάνετε τα αντίθετα, απ’ ό,τι κάνατε μέχρι τώρα! Δοκιμάστε να γράψετε αντίστροφα ή από κάτω προς τα επάνω. Ενεργοποιήστε το αριστερό σας χέρι εάν είστε δεξιόχειρες και το αντίστροφο. Μάθετε μία περίεργη γλώσσα. Αλλάξτε τον γραφικό σας χαρακτήρα ή την υπογραφή σας. Γίνετε συνδρομητές σε ένα περιοδικό μιάς εξωτικής χώρας. Ασχοληθείτε με μία χώρα της Αφρικής και μάθετε την ιστορία της και τον πολιτισμό της, όποια σας προκαλέσει το ενδιαφέρον, τυχαία. Ανακαλύψτε την ελπίδα μέσα σ’ ένα βαζάκι.

Τα λόγια και οι επιθυμίες έχουν τεράστια δύναμη. Η εφαρμογή τους έχει ακόμα μεγαλύτερη. Μικρές καθημερινές αλλαγές φαινομενικά ασήμαντες οδηγούν στην ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου σας εντελώς διαφορετικού τρόπου σκέψης και αντίληψης. Απεγκλωβιστείτε από την μίζερη Ελληνική πραγματικότητα. Γίνετε με τη φαντασία σας πλούσιος αγελαδάρης στη Νεμπράσκα ή κάτοχος διαμαντορυχείου στη Σιβηρία· ή χρυσοθήρας στην Αλάσκα.

(Την παρακάτω μόνο παράγραφο διαβάστε την από κάτω προς τα επάνω και ανάστροφα):

… αρχίζουν μόνο οποίοι οι ,εκείνων κόσμο έναν σε κάτι ολοκληρώνει οποίος ο, αυτός ή αυτή Γίνετε .καλύτερα το κάντε αλλά ,Αντιγράψτε .εγκλωβίζεστε Μην .απαντήσεις τις ανακαλύψτε και ερωτήσεις σωστές τις με Ξεκινήστε .αντίθετα Πράττετε .αντίθετα σκέφτεστε να Αρχίστε

Γνωρίζετε πως μεταμορφώθηκε η Τουρκία; Δεν ήταν ούτε οι νόμοι ούτε ο τρόπος διακυβέρνησης. Ο Κεμάλ επέβαλε την αλλαγή του αλφαβήτου από την Αραβική γραφή στην Λατινική και με την απειλή θανάτου σε περίπτωση άρνησης. Και ξαφνικά μία παρηκμασμένη αυτοκρατορία μεταμορφώθηκε (δυστυχώς για εμάς) σε μία σύγχρονη δύναμη.

Η Ιαπωνία εισήλθε στον 20ο αιώνα όταν υποχρεωτικά ανάγκασαν επίσης δια ποινής θανάτου τους Σαμουράι να κόψουν την πατροπαράδοτη κοτσίδα τους. Μπορεί να ήταν και για κακό, αλλά σίγουρα επέφερε τεράστια αλλαγή στη ζωή των Ιαπώνων.

Και εάν καταργηθεί η μαντήλα και η μπούρκα κοσμογονικές αλλαγές θα προκύψουν στον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία των μουσουλμάνων.

Ήδη το πρώτο βήμα το κάνατε! Αφού καταφέρατε να διαβάσετε το κείμενο παραπάνω από τα κάτω προς τα επάνω και με ανάστροφη φορά έχετε διανύσει ήδη ένα τεράστιο δρόμο προς ανεξερεύνητες πτυχές του εγκεφάλου σας!

!9102 οτ ονέμσιχυτυΕ ή Ευτυχισμένο το 2019!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)