Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Όταν οι Συνθήκες είναι Κατάλληλες

Την προηγούμενη έκφραση την ακούω πολύ συχνά. Πολλές φορές στην θέση του “όταν” υπάρχει το “δεν”. Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες… Η πρώτη εκδοχή με το “όταν” είναι κάπως περισσότερο αισιόδοξη από την δεύτερη με το “δεν”, διότι εμπεριέχει και μία ελπίδα σε βάθος χρόνου.

Ξεκάθαρα και από την αρχή να το θέσω: Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ  – Ε Σ Φ Α Λ Μ Ε Ν Ο σκεπτικό.

Ποτέ οι συνθήκες δεν θα είναι κατάλληλες, διότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι αυτές αλλά ΕΣΥ!

Και εάν μου αντιτείνετε το επιχείρημα πως γράφω ανοησίες, διότι δεν είναι ακόμα κατάλληλες οι συνθήκες να πουλήσετε παγωτά στους Εσκιμώους (μάλλον περιμένετε την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή να αποκτήσει τροπικές θερμοκρασίες ο Βόρειος Πόλος) θα σας αντείπω, πως μπορείτε κάλλιστα να πουλήσετε hot dogs! Αφήστε πως και τα παγωτά μπορεί να είναι και αυτά… εντός συνθηκών!

Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τα παγωτά, ούτε τα hot dogs, ούτε οι θερμοκρασίες, ούτε τίποτα άλλο το πρόβλημά σας, παρά μόνον ο εαυτός σας και το ότι ΔΕΝ πιστεύετε σε αυτόν. Διότι ναι ισχύει πως μπορεί όντως να ΜΗΝ είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να… ΜΗΝ κάνετε!

Απλά ή δεν θέλετε να κάνετε τίποτα ή φοβάστε να τολμήσετε ή κάθε άλλος λόγος, όπως η έλλειψη χρόνου ο οποίος καλύπτεται πίσω από την μάσκα των μη κατάλληλων συνθηκών. Αρκετές φορές και ένας εύσχημος τρόπος να αρνηθείτε κάτι, το οποίο δεν επιθυμείτε και φοβόσαστε να το παραδεχθείτε.

Πάντα είναι κατάλληλες οι συνθήκες όταν είσαι αποφασισμένος να κάνεις.

Και το χειρότερο απ΄ όλα;

Όταν πιστεύεις πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες δεν πιστεύεις πως μπορείς και να τις αλλάξεις.

Διαγράψτε (delete) αυτή την έκφραση από το σκεπτικό σας!