Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Χρυσό Μετάλλιο και Ναζισμός

Διάβασα προ ολίγου πως μία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. Η συγκεκριμένη είχε αποκλειστεί το 2016 από την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα εξ΄ αιτίας ενός απρεπούς σχολίου της στο twitter. Δεν γνωρίζω εάν ήταν μία ανοησία ή εξέφραζε βαθύτερες πολιτικές πεποιθήσεις.

Ως εκ τούτου δεν μπορώ να υποθέσω τα πολιτικά φρονήματα της συγκεκριμένης και γι’ αυτό δεν γράφω το όνομά της.

Με αφορμή όμως αυτό το γεγονός θα ήθελα να σχολιάσω την περίπτωση οποιουδήποτε Έλληνα αθλητή, ο οποίος ή η οποία θα δήλωνε φιλο-ναζί ενώ θα κέρδιζε χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες.

Θα ήταν αποδεκτό αυτό το μετάλλιο από την Ελλάδα;

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και περιστροφές:

Επ΄ουδενί ΟΧΙ!

Σίγουρα ο αθλητής ή η αθλήτρια θα διαθέτει τις ικανότητες για αυτήν την διεθνή διάκριση, αλλά μπορεί να την κρατήσει για τον εαυτό του/της. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ πως το χρυσό ή όποιο μετάλλιο θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Ελληνική πολιτεία.

Δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στην ανθρωπότητα (αντιθέτως!) και είναι και άκρως προσβλητικό ένας Έλληνας (και κάθε άνθρωπος) να διακατέχεται από φίλο-ναζιστικά αισθήματα.

Δεν μπορεί να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το απαίσιο συναίσθημα του χιτλερισμού από μία διάκριση ή ένα χρυσό ή ακόμα ένα Νόμπελ.

Είναι ναζιστής (ίσον δίποδο τέρας) και όχι άνθρωπος.

Είμαι απολύτως σαφής. Τέλος.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)