Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Brand Name των Ακινήτων – τα Βιβλία (και ένα Quiz)

Τα ακίνητα και στην Ελλάδα πλέον αποκτούν ολοένα και περισσότερο τις ιδιότητες των βιβλίων: έχουν τίτλο, συγγραφέα και περιεχόμενο.

Και όπως όταν ξεφυλλίζεις ένα βιβλίο εξετάζεις όλα τα προηγούμενα και μόνον τότε αποφασίζεις εάν θα το αγοράσεις ή όχι κάπως αντίστοιχα συμβαίνει με τα ακίνητα. Φυσικά κλειδί για την επιτυχία κάθε επιτυχημένου επιχειρηματικά προϊόντος είναι οι πωλήσεις.

Στα ακίνητα και τις αντίστοιχες επενδύσεις ο τίτλος είναι το είδος του ακινήτου, ο συγγραφέας η τοποθεσία ενώ το περιεχόμενο ο τρόπος αρχιτεκτονικής μελέτης και κατασκευής του και πόσο εξυπηρετούν αυτά το σκοπό του. Σύμφωνα με τα προηγούμενα καθορίζεται η τιμή του, ενώ ήδη έχει καθορισθεί και το κοινό του.

Εάν έχετε μία καλή σχέση με τα βιβλία και τος βιβλιοθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να έχετε την ανάλογη και με τις επενδύσεις σε ακίνητα. Ακόμα καλύτερα σκεφτείτε ως εκδότες, συγγραφείς ή βιβλιοπώλες, όχι κατ΄ ανάγκην όλα ταυτόχρονα και καμία επένδυσή σας στον τομέα των ακινήτων δεν θα σας είναι άστοχη. Μην ξεχνάτε βέβαια πως τα βιβλία πωλούνται και μεταχειρισμένα, άλλα δεν έχουν εξώφυλλο, σε άλλα λείπουν σελίδες, καταστρέφονται όταν βραχούν ή ακόμα χειρότερα καίγονται. Επένδυση –να μην ξεχνιόμαστε- δεν σημαίνει περίπατος στην εξοχή!

Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή μου.

Και ένα… Quiz!

Αντιστοιχείστε τίτλο βιβλίου με είδος ακινήτου (είναι ανακατεμένα). Δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις, αλλά μία άποψη. Οι δικές μου σε αμέσως επόμενο άρθρο για να μην επηρεάσω το σκεπτικό σας.

Τίτλος βιβλίου – Είδος Ακινήτου

1 Οι Άθλιοι Α Οικόπεδο σε άγονη περιοχή
2 Κόμιξ του Μανάρα Β Ακίνητο εξ΄ αδιαιρέτου
3 Ο Άνθρωπος που Γελά Γ Αδαμαντωρυχείο
4 Λούκυ Λουκ Δ Όνειρα θερινής νυκτός
5 Τα Σταφύλια της Οργής Ε Μεσαιωνικός Πύργος
6 Η Κυρία με τας Καμελίας Ζ Έκταση ή/και κτίσμα σε υποβαθμισμένη περιοχή
7 Μαθήματα Καράτε Η Διαμερίσματα σε αστικό τοπίο
8 Ο Πατούχας Θ Ορεινό πέτρινο κτίσμα
9 Φωτογραφικό Λεύκωμα Ι Παραλιακή έκταση σε τουριστική περιοχή
10 Cosmopolitan Κ Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο

Σημ.: Εάν δεν αναγνωρίζετε κάποιους τίτλους βιβλίων αρχίστε τουλάχιστον την ανάγνωση! Περιττό να αναφέρω πως δεν χρειάζεται  γνώση των βιβλίων για την επιτυχία σε επενδύσεις, αλλά μπορεί να βοηθήσει. Ποιος ξέρει;