Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το 4ο Πρωτόκολλο με και άνευ Προφητειών

Το άρθρο μου αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη μου άρεσε πολύ. Τη θυμήθηκα, διότι με παραπέμπει στην μετάλλαξη “Δ” του Covid-19.

Όταν… προφητεύω (τρόπος του λέγειν) ακολουθώ κάποια μεθοδολογία και καμία ιεροτελεστία. Στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά δεν ακολουθώ… Όλα ξαφνικά έρχονται στο μυαλό μου και την ώρα εκείνη γνωρίζω πως είναι ΟΝΤΩΣ κάτι, το οποίο   δ ύ ν α τ α ι   να προκύψει. Και πάντοτε καταγράφω αυτές τις συγκεκριμένες και πολύ έντονες σκέψεις, οι οποίες εμφανίζονται ανεξέλεγκτα, ώστε να μπορώ να τις αξιολογήσω εκ των υστέρων.

Πέρυσι κατά τον Μάιο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η πρώτη απαγόρευση (Lockdown Ι) είχα την απόλυτη βεβαιότητα για το δεύτερο κύμα και όχι μόνον. Και όπως είχα επανειλημμένως γράψει τίποτα δεν μπορεί να συζητείται σοβαρά πριν τον Φεβρουάριο του 2022. Αλλά το δεύτερο πρόκυπτε από την λογική ενώ το πρώτο από αυτές τις εκλάμψεις. Τα γράφω αυτά, διότι προ ημερών ανέτρεξα στις σημειώσεις μου και είδα πως όντως συνέβησαν (και τα διαβάζετε συνεχώς στις δημόσιες αναρτήσεις μου στο Facebook και την ιστοσελίδα μου). Και όχι μόνον αυτά…

Φέτος όμως… φοβάμαι να ερωτήσω. Δεν θέλω… να ακούσω. Αναφερόμαστε στη μετάλλαξη Δ, αλλά εμένα με ανησυχούν οι… Ε και ίσως και η ΣΤ. Οι δύο τελευταίες είναι αρκούντως… ανύπαρκτες και πολύ θα ήθελα εκεί να παραμείνουν. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι ελλοχεύουν στις βεβαιότητες. Εκεί όπου υπάρχει ασφάλεια εκεί φωλιάζει και το απρόβλεπτο (ακριβώς διότι εκεί νοιώθει… ασφαλές). Τέλος του 2019 κανένας δεν μπορούσε να φαντασθεί τι θα επακολουθούσε. Τότε οι έρημοι δρόμοι των Κινεζικών πόλεων ήταν απλώς μία μακρινή δυστοπία. Τελικά δεν ήταν τόσο μακρινή.

Και κάτι ακόμα. Οι δολοφονίες, οι αυτοκτονίες και οι βιασμοί κυριαρχούν στην ειδησεογραφία. Οι πραγματικές ειδήσεις όμως ΔΕΝ “μιλάνε”.

Και η συμβουλή μου: επειδή όλα είναι ακόμα αδιαμόρφωτα για να τροποποιηθούν προσθέστε τόλμη και απρόβλεπτο στο φαινομενικά ασφαλές και υποτίθεται βέβαιο και προβλέψιμο. Ισχύει συνολικά αλλά και ατομικά.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #75 της 24-06-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)