Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Μήνυμα από το Fisher Island

“You poor plebs can suck it.
It’s fabulous to be rich.
Look at us!”

Το προηγούμενο είναι σχολιασμός του Sven Henrich  (σημαντικότατου αναλυτή επενδυτικών αγορών) για να μη νομίσετε πως το έγραψε κάποιος συμπλεγματικός· ιδού η μετάφρασή του:

“Φτωχαδάκια –κοινώς πλέμπα- ρουφάτε τον.
Είναι θαυμάσιο να είσαι πλούσιος.
Κοιτάξτε εμάς!”

Αυτό το μήνυμα δεν στάλθηκε από ναυαγούς μέσα σε μια σφραγισμένη μποτίλια από κάποιο ερημονήσι του Ειρηνικού. Στάλθηκε από το Fisher Island, ένα νησάκι έξω από το Μαϊάμι, μία… βουτιά κολύμπι,  (όπως θα λέγαμε ένα τσιγάρο δρόμος), τόσο κοντά από την ακτή και το οποίο μάλλον δεν έχετε ακούσει άλλοτε, όπου έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί πάμπλουτοι, προκειμένου να αποφύγουν τον κορωνοϊό. Προφανώς δεν μπορείτε να πλησιάσετε.

Περιττό να γράψω πως ο κορωνοϊός ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτούς ήλθε και για κάθε έναν, ο οποίος νομίζει ότι είναι ανεξάρτητος από τους υπολοίπους σε αυτή τη Γη και επιπλέον και κυρίαρχος τους.

Δεν είναι ο πλούτος παιδιά, ο οποίος ενοχλεί. Είναι η νοοτροπία, (δείτε γύρω σας), η οποία έχει πλέον διαβρώσει κάθε τάξη και η οποία βλέπει τον “άλλον” ως εχθρό του και ανταγωνιστικά. Και κατ΄ επέκταση πώς θα τον εκμεταλλευτεί.

Εάν μετά την πανδημία αυτό δεν αλλάξει δεν πρόκειται οι κάτοικοι του Fisher Island να πάθουν τίποτα. Και θα μας θυμηθούν αμέσως μετά στέλνοντάς μας τον…. λογαριασμό.

“Fisher Islands” υπάρχουν παντού στο Κόσμο.

Σημ.: Παραθέτω το σύνδεσμο της Καθημερινής στα σχόλια και εδώ:

Τεστ για τους ζάπλουτους του Φίσερ Αϊλαντ