Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Ρομπότ Ανάμεσά μας

Κάθε φορά που σηκώνετε το κινητό σας τηλέφωνο να κάνετε μία κλήση καταργείτε τη διαισθητική σας ικανότητα να επικοινωνήσετε με κάποιον άλλον άνθρωπο με το μυαλό σας. Όταν κάνετε το ίδιο με ένα σταθερό τηλέφωνο καταργείτε κάτι λιγότερο, διότι θα πρέπει τουλάχιστον να προβλέψετε εάν θα είναι στην τοποθεσία της συσκευής το άτομο με το οποίο θα θέλατε να μιλήστε. Άρα δεν καταργείτε την ικανότητα πρόβλεψης σας στο που μπορεί να ευρίσκεται ο άλλος συνομιλητής σας.

Κάθε φορά που ψάχνετε στο Google κι βρίσκετε αμέσως αυτό, το οποίο αναζητάτε χάνετε την σπουδαία ευκαιρία να ξεφυλλίσετε μία εγκυκλοπαίδεια και να ανακαλύψετε χιλιάδες άλλα άγνωστα θέματα μέχρι να εντοπίσετε την σελίδα που σας ενδιαφέρει.

Κάθε φορά που βλέπετε παθητικά τηλεόραση αφήνετε να εισχωρήσει η σκέψη κάποιου άλλου στο δικό σας μυαλό και καταργείτε άλλη μία δυνατότητα όσον αφορά την δική σας σκέψη. Παραδίδετε το μυαλό σας αμαχητί και το μετατρέπετε σε ένα μυαλό ζόμπι πρόθυμο να υπακούσει τις προσταγές του αφέντη του.

Κάθε φορά που περιμένετε να ακούσετε τις ειδήσεις για να μάθετε τι έγινε καταργείτε τη δυνατότητά σας να προβλέψετε τι θα γινόταν και εάν μάλιστα είχατε και πολύ ισχυρή σκέψη ίσως επηρεάζατε και το αποτέλεσμα.

Κάθε φορά που σκέφτεστε “λογικά” απορρίπτετε και εμποδίζετε την φύση να πράξει το απρόβλεπτο.

Κάθε φορά που ανησυχείτε ή φοβόσαστε εκμηδενίζετε κάθε σας ικανότητα να ορίσετε το μέλλον.

Κάθε φορά που χάνετε την ουσία από τα μάτια σας και βλέπετε μόνο το περιτύλιγμα απεμπολείτε τις ανθρώπινες ιδιότητες σας και μετατρέπεστε σε ένα μηχάνημα, ένα ρομπότ.

Ένα ρομπότ προγραμματισμένο να κινείται με προκαθορισμένο τρόπο στα υπόγεια της ζωής.

Και είναι όλα τόσο προβλέψιμα.

Το μάτι όμως του καλλιτέχνη της προιστορικής εποχής “έβλεπε” την ουσία της κίνησης στον κυνηγό, το σώμα σε δράση, το όπλο σε ετοιμότητα…

Δεν “έβλεπε” τίποτα και τα “έβλεπε” όλα. Και με τι κορυφαία αισθητική!

Σημ. Καλλιτεχνικές απεικονίσεις κυνηγών. Η πρώτη από μεσολιθικής εποχής ζωγραφιά του λεγόμενου ανατολικού Ισπανικού στυλ και η δεύτερη του κυνηγού που τρέχει της παλαιολιθικής εποχής από την Orange Free State (περιοχή Νοτίου Αφρικής).

Ο εξπρεσιονισμός στην κορυφαία του μορφή χιλιάδες χρόνια πριν.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fteucris%2Fposts%2F1993398404012110&width=500″ width=”500″ height=”765″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)